Fața, oglinda sănătății. Ce boli putem avea în funcție de aspectul feței. Ruxandra Constantina: Tragem semnalul de alarmă

Monika Baciu |
Data publicării:
fata - FOTO: Freepik@yakobchuk
fata - FOTO: Freepik@yakobchuk

Fața este oglinda sănătății. În funcție de cum ne arată chipul, putem vedea dacă suferim de anumite probleme medicale.

Fața poate fi un bun indicator al sănătății. Anumite boli pot fi citite direct de pe chipul nostru. Ce înseamnă dacă ai riduri, nasul roșu sau buzele uscate.

Medicii susțin că anumite trăsături ale feței pot indica probleme de sănătate. Dr. Ruxandra Constantina, medic specialist naturopatie, a explicat la ce să fim atenți atunci când ne uităm în oglindă.

"Chipul unui pacient este cartea de vizită a acestuia. După cum vorbeșe, după cum se așează pe scaun, poți să îți dai seama de anumite probleme, dezechilibre.

Culoarea feței, a tenului. Medicina chinezească pune accent pe senologie. În momentul în care ne uităm în oglindă vedem că ceva nu este în regulă. Tragem semnalul de alarmă. Nu ne punem singuri diagnosticul. Un ten mai palid cu buze palide poate să fie constituțional, sau poate să fie oboseală după o noapte nedormită.

Poate să semnaleze și alte probleme de sănătate, precum o anemie dacă apare o paloare pe tegumente, la pleoapa inferioară, pe buze, pe gingii”, a explicat dr. Ruxandra Constantina, medic specialist naturopatie, la Antena 3 CNN.

Vezi și: Madonna, la terapie intensivă, din cauze unei infecții bacteriene grave. Cum se manifestă această infecție: Toată lumea credea că o putem pierde

Ce boli pot indica cearcănele sau ridurile

”Cearcănele indică și un stil de viață nesănătos: fumat, alcool, consum insuficient de apă, dar asociate cu pungile sub ochi pot să semnaleze o slabă funcționare a rinichilor care nu elimină în mod corespunzător apa și toxinele în exces.

Mai poate semnala diferite alergii sau intoleranțe la lactoză, gluten sau poate fi un semn de hipotiroidie sau diabet. La o persoană tânără, un aspect ridat al feței indică un stil de viață nesănătos, dar poate fi și stresat. Are un deficit de vitamine, de colagen, cum se întâmplă în cazul fumătorilor, unde vitamina C este distrusă.

La femei, ridurile premature pot să semnaleze și o predispoziție spre osteoporoză. La nivelul frunții, ridurile pot să semnaleze diferite tulburări de digestie, constipație.

Ridurile verticale dintre sprâncene sunt legate de o funcționare deficitară a ficatului”, a mai spus dr. Ruxandra Constantina.

Vezi și: Medicament pentru COVID, retras din UE. Pastila a avut de suferit după ce s-a constatat că are o eficacitate de doar 30%

Ochii, urechile și nasul, indicatori ai sănătății

”Persoanele care prezintă la nivelul lobului urechii un rid, o adâncitură verticală, prezintă un risc mai mare de boală cardiovasculară.

Schimbarea culorii ochilor poate să fie genetică sau poate să apară în cazul cataractei, când ochii au un aspect lăptos, dar pot fi și afecțiuni mai grave, precum melanomul sau neurofibromatoza. Când observăm schimbarea ochilor sau altfel de vedere, sau apariția unor pete, trebuie mers la doctor.

Unde este albul ochilor pot să apară diferite vase sparte, care ne arată o fragilitate, o tendință spre alergii sau o circulație deficitară, influențată și de proasta funcționare a ficatului.

Vezi și: Burnout-ul de vacanță, noua formă de epuizare. Cum se manifestă și cum putem să scăpăm de ea. Mihai Bran: Întoarcerea la birou este mai lentă

Buzele pot indica diferite reacții alergice la medicamente, alimente sau la diferitele produse de cosmetică pe care le folosim sau pot să fie asociate cu buze palide care indică anemie.

Vârful nasului este asociat cu problemele de digestie, dar un nas umflat, cu coșuri, congestionat este legat de diferite afecțiuni cardiovasculare, hipertensiune. Și înroșirea pielii feței este un indiciu pentru boli cardiovasculare”, a spus medicul Ruxandra Constantina, medic specialist naturopatie, la Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel