Flatulența, când este cauzată de cafea?

Dacă sunteți ca majoritatea oamenilor, o ceașcă sau două de cafea de dimineață este un ritual, în principal datorită conținutului său de cofeină. Pentru unii oameni consumul de cafea poate provoca...
Cofeina din cafea ar putea fi vinovatul, dar ar putea fi de vină, de asemenea, ceva ce este adăugat la cafea, cum ar fi laptele. Consumul de cafea ar putea agrava, de asemenea, o afecțiune digestivă de bază, cum ar fi sindromul de colon iritabil, care poate avea ca simptom flatulența, notează Livestrong.
Despre flatulență
Flatulența este o modalitate prin care corpul scapă de excesul de gaze. Este o parte naturală a procesului digestiv, dar poate fi atât incomod, cât și jenant dacă apare persistent. A scăpa de flatulență necesită reducerea cantității de gaz din intestinul tău.
Gazul este de obicei cauzat de înghițirea aerului, cum ar fi atunci când mănânci prea repede sau de alimente sau băuturi care nu se digera bine în tractul digestiv. Deși cafeaua nu este o cauză obișnuită a gazelor, poate provoca uneori balonări abdominale și gaze, la fel ca și unele zaharuri și produse lactate care se adaugă în mod obișnuit la cafea.
Probleme cu cafeaua
Cofeina din cafea crește nivelul de acid din intestine. Acest lucru vă poate stimula tractul digestiv, ceea ce poate duce la balonare abdominală și gaze, în conformitate cu sistemul de sănătate al Universității din Michigan. Chiar dacă bei cafea decofeinizată, există încă o cantitate de cofeină. De exemplu, o cană de cafea decofeinizată conține încă aproximativ 2 miligrame până la 5 miligrame de cafeină. Deși nu este foarte mult cafeină în comparație cu cafeaua obișnuită - ceașca medie are aproximativ 40 de miligrame până la 180 de miligrame - se poate adăuga dacă bei mai multe căni și poate duce la gaze și flatulență, în special dacă ești sensibil la cofeină.
Alte caize ale flatulenței
Adăugarea de produse lactate, cum ar fi lapte sau smântână, poate duce la gaze și flatulență dacă sunteți intoleranți la lactoză. Persoanelor intolerante la lactoză le lipsește enzima care digeră zahărul - cunoscută sub numele de lactoză - prezentă în produsele lactate. În plus, unii înlocuitori de zahăr, cum ar fi sorbitolul, pot provoca gaze.
Dacă aveți o tulburare medicală de bază, cum ar fi sindromul intestinului iritabil, cafeaua sau ceea ce adăugați la cafea, poate exacerba problema și provoca simptomele să crească, ceea ce duce la flatulență.
Soluții pentru flatulență
Consumul de cafea neagră poate ajuta la eliminarea flatulenței. Folosind înlocuitori de lapte sau luând lactază suplimentară - enzima care descompune lactoza - ar putea funcționa, de asemenea, dacă sunteți intoleranți la lactoză. Dacă flatulența continuă, totuși, trecerea la o cafea decofeinizată poate oferi o ușurare, în special dacă vă limitați consumul.
Trecerea la o alternativă pe bază de plante, cum ar fi cicoarea, poate fi de asemenea utilă. A lua un supliment, cum ar fi cărbunele activ, care reduce gazul din intestinele poate contribui, de asemenea, la reducerea flatulenței. Cel mai bine este să evitați cafeaua în totalitate dacă aveți o tulburare digestivă, cum ar fi sindromul intestinului iritabil.
-
-
-
Cum se transmite HIV?17.09.2025, 18:19
-
-
Palatul Victoria, iluminat în verde pentru bolile mitocondriale17.09.2025, 14:38
3 motive să nu mănânci mult seara. De ce mâncatul târziu poate fi dăunător
Alimentele care nu trebuie să-ți lipsească iarna. Ce să mănânci pentru o imunitate de fier
Nu mai mânca asta! 5 alimente pe care medicii le evită cu orice preț
Crezi că mănânci sănătos? S-ar putea să te înșeli. Nu mai consuma aceste alimente! Medicii trag un semnal de alarmă!
Ce să mănânci când ai gastrită? 7 alimente care îți salvează stomacul
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă
Legumele crucifere, arma secretă împotriva hipertensiunii
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.
Detox cu supă de oase: dietă minune sau minciună virală?
Supa de oase promite detoxifiere, piele perfectă și articulații sănătoase, dar ce spune știința? Este un "elixir" sau doar o modă virală?
Fibrele din ovăz, secretul natural care imită efectul medicamentelor de slăbit
Băuturile îndulcite: o cauză majoră a bolilor cronice. Impact global asupra sănătății publice
Cum poate dieta mediteraneană să îmbunătățească memoria. Nutrienții cheie de care are nevoie un creier sănătos
Slăbești fără să-ți dai seama: 5 trucuri psihologice care păcălesc creierul
5 trucuri psihologice care păcălesc creierul să slăbească fără să îți dai seama.
Cum scap de pofta de dulce
Riscurile alimentelor ultra-procesate asupra sănătății. Cum afectează carnea procesată și băuturile îndulcite organismul
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
Dieta Paleo topește zeci de kilograme, reduce inflamația din corp, reglează hormonii. De ce o adoră multe femei
Cea mai bună oră să bei cafea pentru a proteja inima. O ceașcă la momentul potrivit aduce beneficii majore
Tot ce s-a spus până acum despre slăbit este greșit! De ce "mănâncă mai puțin și mișcă-te mai mult" nu ajută
Autofagia: curățenia generală a corpului. Distruge celulele canceroase și întărește sistemul imunitar. Cât timp durează
Impactul consumului de zahăr asupra sănătății mintale. Cât de ușor se formează dependența de zahăr și de ce nu este doar o problemă alimentară
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Pierderea în greutate nu este întotdeauna sănătoasă. Studiul care arată riscurile pentru unii pacienți
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.
Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.