Fructele de pădure și merele scad tensiunea arterială

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Fructe de pădure
Fructe de pădure

Un studiu recent susține că oamenii care consumă alimente bogate în flavanoizi tind să aibă o tensiune arterială mai mică.

Alimentele bogate în flavonoizi, antioxidanți care se găsesc în vinul roșu, fructele de pădure, mere, pere, tind să scadă tensiunea arterială, susține un studiu al cercetătorilor de la Queen’s University Belfast din Irlanda de Nord, Marea Britanie.

Această descoperire ar putea explica de ce flavonoidele au beneficii cardiovasculare atât de variabile pentru diferiți indivizi.

Cercetările indică faptul că flavonoidele pot proteja împotriva: hipertensiunii arteriale, infarct miocardic și accident vascular cerebral, diabet de tip 2, anumite tipuri de cancer. Un nou studiu sugerează acum că bacteriile care trăiesc în intestinul nostru, cunoscute sub numele de microbiota intestinală, pot fi parțial responsabile de acest efect benefic al flavonoidelor asupra tensiunii arteriale.

Diversitatea microbiotei intestinale a participanților a reprezentat o parte semnificativă a asocierii dintre flavonoide și tensiunea arterială. Mai exact, analiza oamenilor de știință a constatat că consumul a 1,6 porții de fructe de padure pe zi - unde o porție este egală cu 1 cană sau 80 de grame de fructe de padure - a fost asociat cu o reducere medie de 4,1 milimetri de mercur (mm Hg) a tensiunii arteriale sistolice.

”Consumul de 1,5 porții de fructe de pădure pe zi a dus la reduceri relevante din punct de vedere clinic ale tensiunii arteriale sistolice”, a spus autorul principal Aedín Cassidy, președinte și profesor în nutriție și medicină preventivă la Institutul pentru Securitate Alimentară Globală de la universitatea amintită.

Ea a declarat pentru Medical News Today că o clasă de flavonoide numite antocianine pare a fi cheia acestui efect. Antocianinele sunt moleculele de pigment responsabile de culoarea roșie sau albastră a multor fructe, inclusiv strugurii roșii, afinele, coacăzele negre și murele, potrivit Medical News Today.

Studiul științific, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel