Ce se întâmplă în corpul tău când bei o băutură rece. De ce să nu mai pui niciodată gheață. Obiceiul care atacă splina, stomacul și dezvoltă bacterii în corp

De ce să nu îți mai pui niciodată gheață în băutură și de ce să nu mai bei niciodată băutură foarte rece. Efectele dure pe care le oferă corpului.
Băutura cu gheață este, probabil, una dintre cele mai dese obiceiuri pe care le avem, în special în sezonul cald. Chiar dacă este profund dăunătoare sănătății noastre, americani își umplu băuturile până la refuz cu gheață.
Fie că este vorba de un cocktail răcoritor, un pahar de apă sau o băutură răcoritoare carbogazoasă, gheața este nelipsită din pahare. Deși poate oferi o senzație răcoritoare și arată bine în pahar, punerea de gheață în sucurile carbogazoase a stârnit un dialog constant între iubitorii de băuturi.
Mulți susțin că gheața diluează băutura și afectează efervescența acesteia. Atunci când gheața se topește, se amestecă cu sucul și poate slăbi senzația de efervescență, reducând plăcerea gustului.
În afară de impactul asupra gustului și acidității, există și preocupări legate de sănătate asociate cu punerea gheții în sucurile carbogazoase. Gheața poate prezenta un risc pentru sănătatea dentară, în special atunci când este mestecată.
Din punct de vedere occidental, consumul de băuturi și alimente reci face ca vasele de sânge să se contracte, împiedicând capacitatea noastră de a absorbi nutrienții. Și nu ne hidratăm suficient atunci când vasele de sânge se contractă. Pierdem o energie imensă reglând temperatura corpului nostru. Băutura cu gheață îți deteriorează smalțul dinților și se formează mici crăpături în dinți.
Mai mult, consumul de băutură cu gheață creează un exces de mucus în corp.
Potrivit cercetărilor, gheața rigidă poate contribui la ruperea sau ciobirea dinților.
Mai mult, în unele cazuri, gheața poate fi contaminată cu bacterii sau alte impurități, ceea ce poate constitui un risc pentru sănătate.
În plus, gheața pusă în sucurile carbogazoase vine la pachet cu un risc de înghețare a limbii sau mucoasei bucale. Consumul de gheață poate provoca, în unele cazuri, înghețarea și potențiala deteriorare a țesuturilor moi din cavitatea bucală.
Specialiștii chinezi susțin că toate alimentele și băuturile ar trebui consumate la temperatura corpului, deoarece alimentele reci slăbesc splina și stomacul. În medicina tradițională chineză, splina necesită o temperatură moderată pentru a funcționa corect.
După ce ingerăm apă înghețată, stomacul încearcă să se încălzească extrăgând căldură din partea inferioară a corpului, cauzând circulație proastă. Căldura din stomac urcă, cauzând reflux esofagian, sinuzită cronică, dureri de cap, tulburări oculare și probleme cu dinții.
În plus, ingerarea unei băuturi reci creează umezeală în corp, ceea ce favorizează bacteriile, candida și paraziții, în special în stomac și uter.
Orice băutură rece încetinește funcția organelor și determină contracții musculare.
Nu în ultimul rând, consumul excesiv de apă rece afectează și dezvoltarea și funcțiile fiziologice ale sistemului reproducător. Pentru femeile tinere, o băutură cu gheață sau o băutură rece poate provoca crampe menstruale, tulburări menstruale și secreții excesive.
Dacă unei persoane îi place gustul unei băuturi carbogazoase cu gheață și nu se simte deranjată de consecințele menționate mai sus, atunci este în regulă să o consume.
-
-
-
Cum se transmite HIV?17.09.2025, 18:19
-
-
Palatul Victoria, iluminat în verde pentru bolile mitocondriale17.09.2025, 14:38
Cu ce să înlocuiești pesmetul, dacă nu îl ai în casă. 8 ingrediente care te salvează rapid
Cu ce să înlocuiești pesmetul, dacă nu îl ai în casă. Cele 8 soluții care te pot salva.
Lapte cu miere și vanilie pentru somn liniștit și odihnitor
Pentru cei care se luptă cu nopți agitate, acest remediu simplu și delicios poate face minuni.
Ce se întâmplă dacă mănânci zilnic ouă. Oul, sursă excelentă de proteine și vitamine esențiale
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă. Remediul banal pe care nu l-ai știut până acum
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă: un truc simplu pentru sănătatea gâtului.
Nu mai arunca bananele înnegrite. 4 lucruri simple și rapide pe care le poți face. Nu te așteptai la asta
Rețeta plină de fibre pe care o recomandă Mihaela Bilic: Măcar de 2 ori pe săptămână. E gata în 20 de minute
Ce sunt striațiile albe de pe pieptul de pui. Cum alegi carnea de calitate
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci zahăr timp de 7 zile
Ciorbă de pui a la grec: rețeta cremoasă și ușor acrișoară. Cum obții acrișorul perfect
Cum faci ciorbă de pui a la grec. Iată varianta cremoasă și ușor acrișoară. E ideală pentru zilele răcoroase
Smoothie cald pentru imunitate. Rețeta simplă pe care o vei iubi
Ai pus murături anul acesta? Cât timp trebuie să aștepți până să le mănânci, de fapt. Cum știi că murăturile sunt gata
10 smoothie-uri sub 300 de calorii fără zahăr adăugat. Răsfăț sănătos plin de vitamine și minerale
Ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile
Merită să renunți la zahăr? Uite ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile. E uimitor! Ai face asta?
Brioșa, vedeta Jocurilor Olimpice 2024. Rețeta a fost dezvăluită. Ingredientul secret care a topit sportivii: Asta face diferența
Sportivii de la Jocurile Olimpice 2024 au fost înnebuniți după brioșele cu ciocolată din sala de mese. Care e secretul lor.
Ingredientul care frăgezeşte orice tip de carne. Secretul pe care trebuie să-l încerci
Acesta este secretul pentru o carne fragedă și delicioasă. Oricine poate încerca această tehnică ce are rezultate remarcabile.
De ce ar trebui să pui o lămâie taiată în dormitor înainte de culcare? Efectul e uimitor
Pune o lămâie tăiată în dormitor înainte de culcare și vezi ce se întâmplă peste noapte. Rezultatul de va uimi!
Supă de pui CLARĂ. De ce îți iese supa albă, galbenă sau tulbure? De ce să pui albuș de ou. Trucul genial care îți repară supa de pui
Cele mai sănătoase fructe uscate: formează globule roșii, au vitamina C, ajută digestia și cresc imunitatea
Sfaturi utile pentru consumul de fructe uscate. Care sunt cele mai sănătoase fructe uscate și de ce.
Băutura care arde grăsimea și crește imunitatea. Cele 3 ingrediente care fac minuni. Mario Popescu: E un imuno booster
Rețetă de imuno booster - o băutură plină de vitamine și antioxidanți care crește imunitatea și ajută la topirea kilogramelor în plus.
Un dietetician oncolog dezvăluie cele 3 rețete care ajută la prevenirea cancerului de colon
Adevărul despre oțetul din murături. Elena Merișoreanu: Nu face bine la stomac. Adăugați asta în loc de oțet, ies delicioși
Cea mai bună făină pentru pâinea fără gluten. Greșeala pe care ai făcut-o mereu
Clătite cu banane și nuci: rețetă. Le poți face în 10 minute. E desertul iernii
Clătite cu banane și nuci: rețetă. Un desert rapid pentru weekendurile de iarnă. Trebuie să-l încerci.