Ce se întâmplă în corpul tău când bei o băutură rece. De ce să nu mai pui niciodată gheață. Obiceiul care atacă splina, stomacul și dezvoltă bacterii în corp
De ce să nu îți mai pui niciodată gheață în băutură și de ce să nu mai bei niciodată băutură foarte rece. Efectele dure pe care le oferă corpului.
Băutura cu gheață este, probabil, una dintre cele mai dese obiceiuri pe care le avem, în special în sezonul cald. Chiar dacă este profund dăunătoare sănătății noastre, americani își umplu băuturile până la refuz cu gheață.
Fie că este vorba de un cocktail răcoritor, un pahar de apă sau o băutură răcoritoare carbogazoasă, gheața este nelipsită din pahare. Deși poate oferi o senzație răcoritoare și arată bine în pahar, punerea de gheață în sucurile carbogazoase a stârnit un dialog constant între iubitorii de băuturi.
Mulți susțin că gheața diluează băutura și afectează efervescența acesteia. Atunci când gheața se topește, se amestecă cu sucul și poate slăbi senzația de efervescență, reducând plăcerea gustului.
În afară de impactul asupra gustului și acidității, există și preocupări legate de sănătate asociate cu punerea gheții în sucurile carbogazoase. Gheața poate prezenta un risc pentru sănătatea dentară, în special atunci când este mestecată.
Din punct de vedere occidental, consumul de băuturi și alimente reci face ca vasele de sânge să se contracte, împiedicând capacitatea noastră de a absorbi nutrienții. Și nu ne hidratăm suficient atunci când vasele de sânge se contractă. Pierdem o energie imensă reglând temperatura corpului nostru. Băutura cu gheață îți deteriorează smalțul dinților și se formează mici crăpături în dinți.
Mai mult, consumul de băutură cu gheață creează un exces de mucus în corp.
Potrivit cercetărilor, gheața rigidă poate contribui la ruperea sau ciobirea dinților.
Mai mult, în unele cazuri, gheața poate fi contaminată cu bacterii sau alte impurități, ceea ce poate constitui un risc pentru sănătate.
În plus, gheața pusă în sucurile carbogazoase vine la pachet cu un risc de înghețare a limbii sau mucoasei bucale. Consumul de gheață poate provoca, în unele cazuri, înghețarea și potențiala deteriorare a țesuturilor moi din cavitatea bucală.
Specialiștii chinezi susțin că toate alimentele și băuturile ar trebui consumate la temperatura corpului, deoarece alimentele reci slăbesc splina și stomacul. În medicina tradițională chineză, splina necesită o temperatură moderată pentru a funcționa corect.
După ce ingerăm apă înghețată, stomacul încearcă să se încălzească extrăgând căldură din partea inferioară a corpului, cauzând circulație proastă. Căldura din stomac urcă, cauzând reflux esofagian, sinuzită cronică, dureri de cap, tulburări oculare și probleme cu dinții.
În plus, ingerarea unei băuturi reci creează umezeală în corp, ceea ce favorizează bacteriile, candida și paraziții, în special în stomac și uter.
Orice băutură rece încetinește funcția organelor și determină contracții musculare.
Nu în ultimul rând, consumul excesiv de apă rece afectează și dezvoltarea și funcțiile fiziologice ale sistemului reproducător. Pentru femeile tinere, o băutură cu gheață sau o băutură rece poate provoca crampe menstruale, tulburări menstruale și secreții excesive.
Dacă unei persoane îi place gustul unei băuturi carbogazoase cu gheață și nu se simte deranjată de consecințele menționate mai sus, atunci este în regulă să o consume.
-
-
-
-
Aspirina scade riscul de cancer de colon cu până la 50%13.12.2025, 19:06
-
Șoriciul, aperitivul de sezon pe care nu trebuie să-l ratezi13.12.2025, 18:02
Cum faci o maioneză care nu se taie niciodată
Castane coapte sau fierte: care sunt mai sănătoase
Matcha Latte: băutura verde care a cucerit generația tânără. Cum te ajută să slăbești. Așa se prepară corect
De ce această băutură japoneză a cucerit generația tânără. Iată cum o poți prepara corect și ce beneficii are pentru sănătate.
8 băuturi care înlocuiesc ciocolata caldă plină de zahăr. Rețeta de care te vei îndrăgosti
Ce ascunde ciocolata caldă pe care o bei? Zahăr, calorii și... mult mai mult decât crezi. Rețete simple, delicioase și sănătoase.
Ține cartofii în apă cu gheață 10 minute. Nu-i mai prăji fără să faci asta!
Ți-au ieșit iar cartofii moi, lipicioși sau făcuți doar pe margini? Ține-i 10 minute în apă cu gheață și vezi diferența!
Care este diferența dintre laptele degresat și laptele light?
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
Rețeta preferată a lui Ion Iliescu. Atât de simplă, dar ar putea fi secretul longevității lui
Uită de cafea! Aceste 5 băuturi îți vor da mai multă energie, fără efecte secundare
7 motive să bei zeamă de murături în mod regulat
Nu mai arunca mărarul și pătrunjelul. Cum să le păstrezi verzi și proaspete săptămâni întregi
Metoda secretă pentru a menține mărarul și pătrunjelul proaspete săptămâni întregi.
EXCLUSIV Greșeala pe care o faci când pui sare pe mâncare. Obiceiul transformă mâncarea în otravă: Nu e folosită așa cum trebuie
Adevărul despre oțetul din murături. Elena Merișoreanu: Nu face bine la stomac. Adăugați asta în loc de oțet, ies delicioși
Cum faci renumita salată Coleslaw: rețeta cremoasă și irezistibilă
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă. Remediul banal pe care nu l-ai știut până acum
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă: un truc simplu pentru sănătatea gâtului.
Dieta cu murături: cum să slăbești rapid și să îți crești imunitatea. Un singur castravete are doar 10 calorii
Lapte cu miere și vanilie pentru somn liniștit și odihnitor
Pentru cei care se luptă cu nopți agitate, acest remediu simplu și delicios poate face minuni.
Rețetă simplă de pepene murat. Ce beneficii are pentru digestie și imunitate
Supa de pui: remediul tradițional al bunicilor pentru răceală. Cum ajută sistemul imunitar
Murături fermentate sau murături îndulcite: care sunt mai sănătoase. Cea mai bună alegere pentru stomac
Ciorbă de pui a la grec: rețeta cremoasă și ușor acrișoară. Cum obții acrișorul perfect
Cum faci ciorbă de pui a la grec. Iată varianta cremoasă și ușor acrișoară. E ideală pentru zilele răcoroase
Cum să gătești cartofii corect pentru a nu crește colesterolul: greșeala pe care multă lume o face
Ingredientul care întărește murăturile. Sofia Vicoveanca: Este nelipsit! Îi dă culoare și dulceață
Murăturile, iaurtul și chefirul: cum îți transformă imunitatea în câteva zile
Alimentele fermentate sunt "super-eroii" care îți întăresc imunitatea și te feresc de virusuri.
