Glucagonul nazal folosit pentru hipoglicemie a fost aprobat în UE

Angela Sabău |
Data publicării:
Glucagonul nazal a fost aprobat în UE    Foto: Diabetologie Online
Glucagonul nazal a fost aprobat în UE Foto: Diabetologie Online

Comisia UE a aprobat în Uniunea Europeană glucagonul nazal este indicat pentru tratamentul hipoglicemiei severe la adulți, adolescenți și copii cu vârsta de peste 4 ani cu diabet zaharat. Avantajul este că poate fi aplicat cu ușurință pentru asistarea persoanelor, fără niciun fel de formare.

Persoanele cu diabet zaharat de tip 1, precum și persoanele cu diabet zaharat de tip 2 care sunt tratate cu insulină, sulfoniluree sau glinide, prezintă un risc crescut de a dezvolta hipoglicemie severă. Aceste persoane se pot trata de obicei singure, însă dacă au hipoglicemie severă au nevoie de ajutorul persoanelor din cercul lor personal sau al personalului medical

În comparație cu hipoglicemia ușoară, hipoglicemia severă este un eveniment foarte rar, dar nu poate fi întotdeauna evitat, în ciuda pregătirii intensive și a respectării tuturor recomandărilor. Trusele de urgență disponibile până în prezent pentru hipoglicemia severă conțin un glucagon, care trebuie administrat intramuscular, ceea ce stimulează eliberarea glucozei din ficat. Cu toate acestea, chiar și asistenții instruiți, nu reușesc adesea să pregătească și să aplice în timp util o seringă cu glucagon, într-o situație atât de stresantă.

Ușor de utilizat și depozitat

Prin aprobarea acestui produs, Baqsimi, primul glucagon cu aplicare nazală, acest decalaj terapeutic poate fi acum închis. Pulberea este pur și simplu administrată într-o nară, folosind un recipient cu doză unică și apoi este absorbită pasiv prin mucoasa nazală. Acest lucru funcționează și dacă pacientul are o congestie nazală cauzată de o răceală,  indiferent dacă a folosit în același timp și un spray care descongestionează membrana mucoasă. Recipientul monodoză, gata de utilizare, conține 3 mg glucagon, care poate fi păstrat la temperatura camerei. Baqsimi poate fi purtat asupra pacientului în orice moment, sau depozitat în locuri frecvent vizitate.

Studiile clinice dovedesc aplicarea cu succes

Aprobarea Baqsimi se bazează pe studii clinice în care eficacitatea, tolerabilitatea, farmacocinetica și farmacodinamica la adulți și copii de la 4 ani au fost comparate cu cele de 1 mg glucagon intramuscular. Glucagonul nazal nu a fost inferior celui intramuscular în niciunul dintre cele trei studii. Studiile de aplicare au arătat, de asemenea, că glucagonul nazal este mai rapid și mai ușor de utilizat într-o situație de urgență simulată decât glucagonul injectabil. în utilizarea sa și niciunul dintre participanții neinstruiți a pregătit și injectat cu succes glucagon intramuscular, în timp ce o aplicare cu succes de Baqsimi în ambele grupuri a fost realizată de 94% și respectiv 93% din persoanele testate, potrivit Diabetologie Online.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel