
Oricât de neașteptat ar suna, specialiștii americani prescriu rețete pacienților recomandându-le să meargă pe jos.
Medicul Thomas Frieden, fost director al Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, mărturisea că mersul pe jos este acum privit drept ”cel mai apropiat lucru pe care îl avem la un medicament minunat". Cei de la platforma Harvard Medical School amintesc câteva dintre beneficiile mersului pe jos, argumentate de studii solide.
În urma unei analize a 32 de gene legate de obezitatea la circa 12.000 de oameni, oamenii de știință de la Harvard au ajuns la concluzia că efectele acelor gene s-au redus la jumătate la acei participanți la studiu care au mers rapid cam o oră zilnic. În plus, cercetătorii britanici susțin că o plimbare de doar 15 minute ar înfrâna poftele pentru ciocolată și dulce.
Alte două beneficii la care sursa citată face referire sunt calmarea durerilor articulare – ar scădea în intensitate durerile legate de artrită, ar proteja articulațiile - , dar ar întări și sistemul imunitar. Pentru ultima afirmație dovadă stă un studiu făcut pe o mie de bărbați și femei care au parcurs zilnic cel puțin 20 de minute: au avut cu 43% mai puține zile bolnave decât cei care nu au făcut mișcare.
O cercetare a Societății Americane de Cancer susține că mersul pe jos – 7 sau mai multe ore pe săptămână – reduce cu 14% riscul de a dezvolta cancer mamar.
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-