Urmărește dezbaterea live

Gratuit și la îndemâna oricui. ”Medicamentul” care te ajută când nici nu-ți imaginezi

Adisa Codruț |
Data publicării:
Mersul pe jos, beneficii pentru sănătate
Mersul pe jos, beneficii pentru sănătate

Oricât de neașteptat ar suna, specialiștii americani prescriu rețete pacienților recomandându-le să meargă pe jos.

Medicul Thomas Frieden, fost director al Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, mărturisea că mersul pe jos este acum privit drept ”cel mai apropiat lucru pe care îl avem la un medicament minunat". Cei de la platforma Harvard Medical School amintesc câteva dintre beneficiile mersului pe jos, argumentate de studii solide.

În urma unei analize a 32 de gene legate de obezitatea la circa 12.000 de oameni, oamenii de știință de la Harvard au ajuns la concluzia că efectele acelor gene s-au redus la jumătate la acei participanți la studiu care au mers rapid cam o oră zilnic. În plus, cercetătorii britanici susțin că o plimbare de doar 15 minute ar înfrâna poftele pentru ciocolată și dulce.

Alte două beneficii la care sursa citată face referire sunt calmarea durerilor articulare – ar scădea în intensitate durerile legate de artrită, ar proteja articulațiile - , dar ar întări și sistemul imunitar. Pentru ultima afirmație dovadă stă un studiu făcut pe o mie de bărbați și femei care au parcurs zilnic cel puțin 20 de minute: au avut cu 43% mai puține zile bolnave decât cei care nu au făcut mișcare.

O cercetare a Societății Americane de Cancer susține că mersul pe jos – 7 sau mai multe ore pe săptămână – reduce cu 14% riscul de a dezvolta cancer mamar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel