Gustarea care te balonează excesiv, considerată cea mai sănătoasă. Care este combinația la care să fii atent

Gustarea care te balonează excesiv. Este considerată una din cele mai sănătoase gustări. Dacă corpul reacționează la această combinație, ai un stomac...
Gustarea care te balonează excesiv este și preferata copiilor. Este considerată una din cele mai sănătoase gustări, însă specialiștii atrag atenția asupra riscurilor la care te supui când o consumi.
Abbas Kanani, farmacistul de la Chemist Click, a explicat că iaurtul cu fructe este o gustare care poate duce la balonare.
“Există câteva lucruri de luat în considerare atunci când combinați iaurtul cu fructe. Deși în general este considerată o practică sănătoasă, poate apărea disconfort digestiv atunci când se combină citricele și iaurtul din cauza conținutului ridicat de acid găsit în aceste tipuri de fructe.
Ar trebui să monitorizați modul în care corpul dumneavoastră reacționează la această combinație dacă aveți un stomac sensibil sau probleme digestive.
Unele persoane ar putea avea gaze sau balonare atunci când consumă fructe și iaurt împreună, dar acest lucru poate varia de la o persoană la alta. La fel ca în cazul tuturor alegerilor alimentare, cel mai bine este să vă ascultați corpul și să faceți alegeri adecvate”, a detaliat dr. Kanani, potrivit Express.
Problemele intestinale cauzate de intoleranța la lactoză
Dacă suferiți de probleme intestinale atunci când consumați iaurt și fructe, este probabil din cauza intoleranței la lactoză. Lactoza este un zahăr care se găsește în produsele lactate, cum ar fi iaurtul, la care unele persoane pot fi intolerante.
Semnele intoleranței la lactoză includ disconfort la burtă, gaze intestinale, diaree, constipație sau greață după ce consumați alimente sau băuturi care conțin lactoză. Dacă stomacul nu este deranjat de combinația de iaurt și fructe, acesta poate fi un mic dejun foarte sănătos.
Ce trebuie să știi despre iaurtul grecesc
Iaurtul grecesc conține numeroase substanțe nutritive, de la vitamina B12 la calciu și iod. Dieteticianul Natalie Olsen a verificat că iaurtul grecesc poate îmbunătăți sănătatea oaselor, tensiunea arterială și reduce riscul de diabet.
Fructele pe care să le adăugați la iaurtul grecesc pot varia de la afine la căpșuni și banane. NHS recomandă ca toată lumea să mănânce zilnic cel puțin cinci porții de fructe și legume.
Astfel, mâncând o mână de fructe diferite la prima oră a dimineții, sunteți deja pe cale să atingeți acest obiectiv. Nutriționistul Kathy Warwick a confirmat că bananele sunt bogate în potasiu, ceea ce înseamnă că pot ajuta la menținerea bătăilor inimii în mod regulat.
Fructele sunt, de obicei, sărace în calorii, subliniază NHS, așa că sunt un bun adaos atunci când încerci să menții sau să atingi o greutate sănătoasă.
Care sunt beneficiile iaurtului cu fructe
Fructele și iaurtul au fost identificate individual ca indicatori ai unor modele alimentare sănătoase. Fructele au o densitate energetică relativ scăzută și sunt o sursă excelentă de antioxidanți și de fibre prebiotice și polifenoli, care pot promova sănătatea digestivă.
Iaurtul, pe de altă parte, este un aliment cu o densitate mare de nutrienți, care reprezintă o sursă bună de proteine din lapte, calciu, magneziu, vitamina B-12, acid linoleic conjugat și alți acizi grași cheie. În plus, acesta conține culturi bacteriene benefice, ceea ce îl face o sursă potențială de probiotice.
Matricea unică de alimente fermentate a iaurtului oferă beneficii suplimentare pentru sănătate prin îmbunătățirea absorbției nutrienților și a digestiei. Combinarea consumului de iaurt și fructe ar putea oferi probiotice, prebiotice, proteine de înaltă calitate, acizi grași importanți și un amestec de vitamine și minerale care au potențialul de a exercita efecte sinergice asupra sănătății.
Consumul de iaurt a fost asociat cu reducerea creșterii în greutate și cu o incidență mai mică a diabetului de tip 2, în timp ce fructele au efecte stabilite în ceea ce privește reducerea riscului de boli cardiovasculare. Iaurtul și fructele pot fi consumate împreună și pot exercita beneficii combinate pentru sănătate prin potențialele efecte prebiotice și probiotice.
În plus, înlocuirea gustărilor cu conținut energetic ridicat și cu deficiențe nutritive cu fructe și iaurt ar putea reduce consumul de alimente obezogene cu conținut caloric ridicat, potrivit National Library of Medicine.
-
-
Alimente care îți pot crește starea de bine după 50 de ani17.09.2025, 10:26
-
-
Diferența dintre medic specialist și medic primar16.09.2025, 21:22
-
Diferența dintre control medical și consult medical16.09.2025, 18:50
Ulcerul gastric: primele simptome și pericolele pe care nu trebuie să le ignori
Ulcerul gastric este o afecțiune comună care afectează mucoasa stomacului, dar cu un tratament adecvat poate fi prevenit și vindecat eficient.
Infecția comună care duce la cancer. Milioane de oameni, în pericol
Diabetul, hipertensiunea și obezitatea, impact asupra riscului de boli hepatice cauzate de alcool
De ce unii consumatori de alcool suferă leziuni hepatice grave, iar alții nu? Ce se petrece, de fapt în ficat.
Pancreatita, cauză frecventă și intensă a durerii abdominale superioare. Dr. Oana Dolofan: Durere bruscă
"Există și colonoscopie virtuală". Dr. Eduard Dănăilă: Se administrează aer. Colonul se vede aproape în totalitate
Un simplu test poate preveni unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer. "E mai puțină durere, mai puțin stres, mai puțină implicare emoțională".
Cancerul care omoară cei mai mulți români. Dr. Eliza Gangone (SANADOR): Principala cauză de deces
Bolile inflamatorii intestinale, tot mai frecvente. Dr. Răzvan Iacob: Extrem de important să le putem diagnostica corespunzător
Reținerea flatulenței, efecte negative. Ce este reabsorbția pulmonară
Reținerea gazelor poate părea inofensivă, însă experții medicali avertizează asupra unor consecințe neașteptate și neplăcute.
Cât de periculoși sunt polipii de pe colon. Dr. Gabriela Lamatic: Nu resimte durere
Testul neinvaziv al hemoragiilor oculte, ce este. Dr. Carmen Gabriela Lamatic: Poate fi influențat
Chisturile pancreatice, ce sunt și când devin canceroase. Prof. dr. Cristian Gheorghe: Criterii de risc: durerea, icterul, markerii tumorali
Ce sunt chisturile pancreatice. Când devin acestea canceroase și de ce mortalitatea pacienților este ridicată.
Ce faci dacă te doare stomacul din senin. 4 cauze pe care să nu le ignori niciodată
Virusul Epstein-Barr (EBV) provoacă boala Crohn. Persoanele infectate au de 3 ori mai multe șanse să facă această boală a intestinului
Alimente și băuturi care pot crește riscul de cancer pancreatic și colorectal. Specialiștii, avertisment
Alimentele care cresc riscul de a face cel mai mortal tip de cancer. Le consumi aproape zilnic.
Alimentele care îți distrug ficatul și creierul. Perturbă și producția de insulină
Aceste alimente prezente pe mesele multora dintre noi ne distrug ficatul și creierul. De altfel, perturbă și producția de insulină.
Grupa de sânge care te expune la cancer
Mișcarea, esențială pentru prevenirea cancerului colorectal. Dr. Carmen Gabriela Lamatic: Efect benefic
Așa poți să previi unul din cele mai mortale tipuri de cancer.
Videocapsula digestivă, investigație modernă, dar cu indicații limitate. Dr. Răzvan Iacob: Trebuie administrată cu mult discernământ
Balonarea, semn al bolii celiace. Când să mergi la medic
Un simptom frecvent după masă poate semnala risc crescut de cancer mortal
Primul semn al cancerului de colon. Dr. Oana Dolofan: Faci și ocluzie intestinală
Cancerul colorectal, o afecțiune din ce în ce mai frecventă. Dr. Carmen Gabriela Lamatic: Locul 2 în Europa
Acest tip de cancer este din ce în ce mai agresiv. Ocupă locul 2 în Europa.