Gustarea care te balonează excesiv, considerată cea mai sănătoasă. Care este combinația la care să fii atent
Gustarea care te balonează excesiv. Este considerată una din cele mai sănătoase gustări. Dacă corpul reacționează la această combinație, ai un stomac...
Gustarea care te balonează excesiv este și preferata copiilor. Este considerată una din cele mai sănătoase gustări, însă specialiștii atrag atenția asupra riscurilor la care te supui când o consumi.
Abbas Kanani, farmacistul de la Chemist Click, a explicat că iaurtul cu fructe este o gustare care poate duce la balonare.
“Există câteva lucruri de luat în considerare atunci când combinați iaurtul cu fructe. Deși în general este considerată o practică sănătoasă, poate apărea disconfort digestiv atunci când se combină citricele și iaurtul din cauza conținutului ridicat de acid găsit în aceste tipuri de fructe.
Ar trebui să monitorizați modul în care corpul dumneavoastră reacționează la această combinație dacă aveți un stomac sensibil sau probleme digestive.
Unele persoane ar putea avea gaze sau balonare atunci când consumă fructe și iaurt împreună, dar acest lucru poate varia de la o persoană la alta. La fel ca în cazul tuturor alegerilor alimentare, cel mai bine este să vă ascultați corpul și să faceți alegeri adecvate”, a detaliat dr. Kanani, potrivit Express.
Problemele intestinale cauzate de intoleranța la lactoză
Dacă suferiți de probleme intestinale atunci când consumați iaurt și fructe, este probabil din cauza intoleranței la lactoză. Lactoza este un zahăr care se găsește în produsele lactate, cum ar fi iaurtul, la care unele persoane pot fi intolerante.
Semnele intoleranței la lactoză includ disconfort la burtă, gaze intestinale, diaree, constipație sau greață după ce consumați alimente sau băuturi care conțin lactoză. Dacă stomacul nu este deranjat de combinația de iaurt și fructe, acesta poate fi un mic dejun foarte sănătos.
Ce trebuie să știi despre iaurtul grecesc
Iaurtul grecesc conține numeroase substanțe nutritive, de la vitamina B12 la calciu și iod. Dieteticianul Natalie Olsen a verificat că iaurtul grecesc poate îmbunătăți sănătatea oaselor, tensiunea arterială și reduce riscul de diabet.
Fructele pe care să le adăugați la iaurtul grecesc pot varia de la afine la căpșuni și banane. NHS recomandă ca toată lumea să mănânce zilnic cel puțin cinci porții de fructe și legume.
Astfel, mâncând o mână de fructe diferite la prima oră a dimineții, sunteți deja pe cale să atingeți acest obiectiv. Nutriționistul Kathy Warwick a confirmat că bananele sunt bogate în potasiu, ceea ce înseamnă că pot ajuta la menținerea bătăilor inimii în mod regulat.
Fructele sunt, de obicei, sărace în calorii, subliniază NHS, așa că sunt un bun adaos atunci când încerci să menții sau să atingi o greutate sănătoasă.
Care sunt beneficiile iaurtului cu fructe
Fructele și iaurtul au fost identificate individual ca indicatori ai unor modele alimentare sănătoase. Fructele au o densitate energetică relativ scăzută și sunt o sursă excelentă de antioxidanți și de fibre prebiotice și polifenoli, care pot promova sănătatea digestivă.
Iaurtul, pe de altă parte, este un aliment cu o densitate mare de nutrienți, care reprezintă o sursă bună de proteine din lapte, calciu, magneziu, vitamina B-12, acid linoleic conjugat și alți acizi grași cheie. În plus, acesta conține culturi bacteriene benefice, ceea ce îl face o sursă potențială de probiotice.
Matricea unică de alimente fermentate a iaurtului oferă beneficii suplimentare pentru sănătate prin îmbunătățirea absorbției nutrienților și a digestiei. Combinarea consumului de iaurt și fructe ar putea oferi probiotice, prebiotice, proteine de înaltă calitate, acizi grași importanți și un amestec de vitamine și minerale care au potențialul de a exercita efecte sinergice asupra sănătății.
Consumul de iaurt a fost asociat cu reducerea creșterii în greutate și cu o incidență mai mică a diabetului de tip 2, în timp ce fructele au efecte stabilite în ceea ce privește reducerea riscului de boli cardiovasculare. Iaurtul și fructele pot fi consumate împreună și pot exercita beneficii combinate pentru sănătate prin potențialele efecte prebiotice și probiotice.
În plus, înlocuirea gustărilor cu conținut energetic ridicat și cu deficiențe nutritive cu fructe și iaurt ar putea reduce consumul de alimente obezogene cu conținut caloric ridicat, potrivit National Library of Medicine.
-
-
Aspirina scade riscul de cancer de colon cu până la 50%13.12.2025, 19:06
-
Șoriciul, aperitivul de sezon pe care nu trebuie să-l ratezi13.12.2025, 18:02
-
Deficiența de B12: Cum alegi forma potrivită pentru creier și metabolism13.12.2025, 16:56
-
Ce trebuie să știi dacă ai avut COVID13.12.2025, 15:27
Cancerul colorectal, număr semnificativ de decese în rândul tinerilor
EXCLUSIV Cancerul colorectal, o afecțiune din ce în ce mai frecventă. Dr. Carmen Gabriela Lamatic: Locul 2 în Europa
Acest tip de cancer este din ce în ce mai agresiv. Ocupă locul 2 în Europa.
Bacteriile intestinale pot provoca boli grave de ficat. Cercetătorii propun tratament inovator
EXCLUSIV Ce se întâmplă dacă iei pe termen lung medicamente pentru reflux acid. Dr. Silviu Constantinoiu: Se colonizează bacterian. Apare o metaplazie gastrică
Administrarea pe termen lung a medicamentelor pentru refluxul acid poate duce la cancer.
EXCLUSIV Chisturile pancreatice, preocupare în gastroenterologie. Prof. dr. Cristian Gheorghe: Se malignizează. Nu toate trebuie operate
Aceste chisturi se pot transforma în cancer. Sunt o amenințare reală.
Primul semn al cancerului de colon. Dr. Oana Dolofan: Faci și ocluzie intestinală
EXCLUSIV Bolile inflamatorii intestinale, tot mai frecvente. Dr. Răzvan Iacob: Extrem de important să le putem diagnostica corespunzător
Cancerul de stomac formează circuite electrice. Stimulează creșterea celulelor canceroase
Circuitul mortal prin care tumorile își alimentează creșterea. Duce la extinderea necontrolată a celulelor.
Obiceiul sănătos care reduce riscul de constipație cu 40%
EXCLUSIV Cât de periculoși sunt polipii de pe colon. Dr. Gabriela Lamatic: Nu resimte durere
Ce să mănânci pentru a-ți îmbunătăți sănătatea digestivă după 50 de ani. Alimentele care îți protejează stomacul și flora intestinală
Grăsimile saturate atacă intestinul în doar două zile
Alimentele care îți atacă intestinul. În doar două zile îl afectează complet.
Cum îți dai seama că ai ficatul gras. 4 lucruri pe care trebuie să le știi
Povestea femeii care a fost diagnosticată cu cancer în stadiul 4. Semnele ignorate care au dus la răspândirea cancerului
Cinci obiceiuri zilnice care dăunează pancreasului
Problemele de la toaletă care pot afecta grav sănătatea
Cel mai simplu truc pentru a scăpa de balonare în 10 minute
Cel mai simplu truc pentru a scăpa de balonare în 10 minute. De ce trebuie să ții cont.
7 cauze care provoacă sânge în scaun. Cum arată sângele din scaun. Fii atent la acest semn
Cum arată sângele din scaun și ce poate cauza prezența sângelui în scaun? 7 cauze care provoacă sânge în scaun.
Tulpina emergentă de E.coli non-O157, posibil factor declanșator al cancerului colorectal la adulții tineri
Acest aliment sănătos duce la CANCER. Medicii au constatat o explozie a cazurilor de cancer, iar acest aliment este incriminat.
Studiu: Eficiența combinată a simvastatinei și rifaximinei în tratarea cirozei hepatice severe
Alimentele care îți distrug ficatul și creierul. Perturbă și producția de insulină
Aceste alimente prezente pe mesele multora dintre noi ne distrug ficatul și creierul. De altfel, perturbă și producția de insulină.
