Gustările: obiceiul modern care vă poate pune sănătatea și talia în pericol

Georgiana Ioniță |
Data actualizării: | Data publicării:

Ciocolata, biscuiții și batoanele proteice sunt, pentru mulți oameni, gustări care le dau energie pe parcursul zilei. Dar majoritatea oamenilor nu își dau seama cât de ușor este consumul excesiv de calorii din acest tip de alimente.

 

Femeile sunt sfătuite să consume 2.000 de calorii pe zi, iar bărbații 2.500. Și NHS sugerează să vizăm un echilibru de 400 de calorii pentru micul dejun, 600 de calorii pentru prânz și 600 de calorii pentru masa de seară - lăsând restul pentru băuturi și gustări sănătoase, notează The Conversation.

Însă cercetările realizate de Behavior Insight Team, cunoscute și neoficial ca „Unitatea Nudge", au descoperit că adulții pot consuma în medie 3.000 de calorii pe zi fără să își dea seama, parțial din cauza gustărilor.

Acest lucru este deosebit de semnificativ, având în vedere creșterea obezității la copii. Și faptul că 64% dintre tineri a gustări în afara orelor de masă - majoritatea acestor gustări sunt bogate în grăsimi, zahăr și sare

Atac la gustări

Conform unei lucrări recente, există multe motive pentru care oamenii apelează la gustări. Ar putea fi vorba de foame și de nevoia de a mânca, sau mai mult de „plictiseală" - consumând prea multă mâncare în timp ce joci un joc sau te uiți la televizor. De asemenea, mulți oameni mănâncă din obișnuință sau asociere, cum ar fi la cinema sau când se întâlnesc cu un prieten pentru cafea și tort.

Gama largă de gustări disponibile pentru cumpărători este acum evidentă în toate magazinele - în magazine, hub-uri de transport și automat. Dar rareori sunt aceste gustări ale soiului sănătos - gândiți-vă la crocante, snack-uri și ciocolată. Și acestea adesea pot tipifica caloriile zilnice în exces fără ca oamenii să-și dea seama - ceea ce poate duce la creșterea în greutate.

Dar mai degrabă decât interzicerea gustării în transportul public în totalitate - așa cum a fost sugerat recent de fostul agent medical Dame Sally Davies - etichetarea alimentelor, educația și „modul de alegere" (acesta este modul în care produsele alimentare sunt afișate pentru a permite alegeri mai sănătoase) ar trebui implementate mai mult pe scară largă pentru a ajuta pe oamenii să-i ghideze în direcția corectă.

Acest lucru este important, deoarece, în general, dacă oamenilor le este foame, mănâncă ceea ce au. Deci, oferind opțiuni sănătoase la un preț accesibil, ar trebui să îi ajute pe oameni să ia alegeri mai bune. Într-adevăr, atunci când vine vorba de a mânca sănătos, British Nutrition Foundation recomandă, de asemenea, oamenilor să planifice în viitor și să-și regândească dimensiunile porțiunilor, pentru a reduce consumul excesiv.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel