Guvernul vrea să înființeze Registrul evenimentelor adverse

Adisa Codruț |
Data publicării:

Executivul ar putea înființa un Registru Național al Evenimentelor Adverse asociate Asistenței Medicale, unde se vor anunța nereguli. Ideea este în stadiul de proiect.

Guvernul vrea să înființeze un Registru Naţional al Evenimentelor Adverse asociate Asistenței Medicale (REA), unde să fie raportate, anonim, fără caracter acuzator, evenimente de către unitățile medicale, se arată într-un comunicat transmis de Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate (ANMCS). 

Registrul Evenimentelor Adverse: încă proiect

Proiectul de hotărâre de guvern elaborat de ANMCS pentru crearea Registrului se află în dezbatere publică pe www.anmcs.gov.ro, în secțiunea Transparență decizională - Consultare publică - AICI.

Registrul „reprezintă un registru de suport prin care sunt gestionate evenimentele adverse asociate asistenței medicale", iar prin „eveniment advers" înseamnă „un eveniment asociat asistenţei medicale considerat prevenibil, care reprezintă afectarea neintenţionată şi nedorită a sănătăţii, rănirea, îmbolnăvirea, dizabilitatea temporară sau permanentă sau chiar moartea pacientului", se arată în textul proiectului.

Registrul Evenimentelor Adverse: scopul proiectului

ANMCS mai arată că proiectul urmărește să vină în sprijinul unităților sanitare și al profesioniștilor din sănătate, adică a „furnizorilor de date sunt unităţile sanitare acreditate sau aflate în proces de acreditare, indiferent de forma de organizare, din sistemul public și privat, precum și profesioniștilor din sănătate, care pun date la dispoziţia ANMCS exclusiv în scopul învățării din erori".

De organizarea, administrarea și funcționarea Registrului se va ocupa Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel