Haina îl face pe... medic. Ce cred pacienții despre ținuta medicului

Steluța Indrei |
Data publicării:
doctor
doctor

Ținuta medicului influențează percepția pacientului și gradul de încredere pe care acesta i-l acordă. Cel puțin așa susține un studiu realizat la Universitatea din Michigan.

La studiu au participat aproximativ 4.000 de pacienți din zece spitale universitare americane. Pacienților le-au fost prezentate fotografii cu medici îmbrăcați în costume medicale diferite, urmând să exprime ceea ce le inspiră medicii respectivi în funcție de cinci criterii: competență, încredere, atenție, accesibilitate și confort. De asemenea, au fost analizate aceste criterii în trei servicii medicale: urgență, chirurgie și medicină generală. 

Iată concluziile publicate în British Medical Journal:

- În primul rând, 53% dintre persoanele interogate consideră că ținuta medicului este importantă, iar un sfert apreciază că influențează gradul de mulțumire în timpul îngrijirii medicale.

- Apoi, clasicul halat alb a fost votat în unanimitate pentru medicina generală, atât pentru medicii femei, cât și bărbați.

- Ținutele stricte, profesionale au fost alese înaintea hainelor mai lejere, cum ar fi jeans-ii sau tricourile, chiar dacă pe deasupra este purtat halatul alb. 

- La urgență sau chirurgie, ținuta din blocul operator cu cel mai mare număr de voturi a fost costumul complet de culoare verde sau bleu. 

„Aceste date sunt demne de luat în seamă, pentru că, pe lângă calitatea îngrijirii medicale în sine, ținuta medicului are o importanță clară în relația medic-pacient”, au concluziont autorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel