Hernia inghinală: cauze și tratament. 10 remedii care o pot vindeca fără operație. Cum te poate ajuta rădăcina de ghimbir

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
Hernia inghinala - Foto: Freepick @Chipolla
Hernia inghinala - Foto: Freepick @Chipolla

Ce remedii există pentru hernia inghinală. Iată 10 trucuri care pot vindeca hernia inghinală fără operație.

Ce este hernia inghinală? Hernia inghinală este cel mai frecvent tip de hernie și poate apărea ca o umflătură în zona inghinală. Umflătura poate fi dureroasă.

Umflătura apare adesea atunci când ridicați ceva și dispare atunci când vă întindeți.

VEZI ȘI: Ceaiul care calmează tusea, vindecă herpesul și reface plămânii. Este cel mai puternic expectorant natural

Care sunt cauzele herniei inghinale?

O hernie inghinală apare, de obicei, atunci când țesutul gras sau o parte a intestinului, cum ar fi intestinul, pătrunde în zona inghinală, în partea de sus a coapsei interioare.

Acesta se împinge printr-un punct slab al peretelui muscular din jur (peretele abdominal) într-o zonă numită canal inghinal.

Hernia inghinală afectează în principal bărbații și se crede că majoritatea sunt cauzate de îmbătrânire, deși pot apărea la orice vârstă. Cu toate acestea, pe măsură ce îmbătrâniți, mușchii care vă înconjoară abdomenul pot deveni mai slabi.

Uneori, herniile inghinale pot apărea brusc după ce se exercită o presiune asupra abdomenului, cum ar fi forțarea abdomenului la toaletă în cazul în care aveți constipație sau transportarea și împingerea unor încărcături grele.

De asemenea, hernia inghinală poate să apară și dacă ați avut o tuse persistentă și grea.

Cum poate fi tratată hernia inghinală?

Potrivit NHS, există 2 moduri în care se poate efectua o reparare a herniei inghinale:

1. operație deschisă - în care se face o tăietură pentru a permite chirurgului să împingă nodul înapoi în abdomen.

2. chirurgie laparoscopică - o tehnică mai puțin invazivă, dar mai dificilă, în care se fac mai multe tăieturi mai mici, permițând chirurgului să folosească instrumente pentru a repara hernia

Ambele metode prezintă avantaje și dezavantaje. Tipul de intervenție chirurgicală pe care o veți face depinde de metoda care vi se potrivește și de experiența chirurgului.

Ei bine, există și câteva remedii... să le spunem naturiste, pentru hernia inghinală. Ele constau în schimbarea stilului de viață, exerciții fizice și alte câteva trucuri pe care vi le prezentăm în acest articol. 

1. Purtați centuri pentru hernie

Dacă din greșeală hernia este împinsă prin gaura din canalul inghinal, atât de mult încât hernia este împinsă până la scrot, atunci devine ireductibilă. Pentru a trata hernia inghinală fără intervenție chirurgicală sau pentru a preveni agravarea afecțiunii, purtarea unei centuri de hernie ar putea fi de ajutor.

Cureaua, ca și bretelele, împiedică hernia să se deplaseze la locul ei inițial. Acestea leagă hernia și rămân intacte la locul ei. Aceasta este o soluție temporară pentru hernia inghinală.

2. Ce să faci în timp ce tușești

De fiecare dată când o persoană cu hernie inghinală tușește, strănută sau se încordează, aceasta pune presiune pe regiunea umflată. Pentru a preveni forța externă asupra herniei, se poate ține hernia cu mâna. Nu numai că previne forța suplimentară, dar previne și apariția altei hernii pe partea cealaltă.

3. Faceți plimbări ușoare

Atunci când o persoană cu hernie inghinală merge pe jos, aceasta întărește nu numai partea superioară, ci și partea inferioară a abdomenului și podeaua pelviană. Mersul în pas vioi timp de 30 de minute zilnic poate fi eficient, dar și relaxant pentru persoanele care caută un tratament inghinal fără operație.

4. Evitați alimentele care provoacă inflamații

Este important să evitați alimente precum glutenul sau alimentele procesate care pot provoca inflamații. În cazul în care o parte a intestinului este deja împinsă prin canalul inghinal, este important ca acesta să fie protejat de inflamație. În caz contrar, persoana poate simți arsuri la stomac, balonare, precum și letargie.

Evitați să mâncați alimente picante, băuturi cu cofeină sau orice altceva care deranjează mucoasa interioară a stomacului.

Unele dintre produsele alimentare care pot pune la grea încercare sistemul digestiv și organismul sunt - ceaiul, sucurile carbogazoase, cafeaua, anumite sucuri de citrice și fructele.

VEZI ȘI: Piatra la rinichi, litiaza renală: cauze, simptome. Metoda care distruge piatra în fragmente ca de nisip. Geavlete: Lumea trebuie să știe. Sunt impresionat! România, plină de această boală

5. Exerciții pentru întărirea abdomenului

O hernie apare atunci când există o slăbire a țesutului din jurul unui organ. Prin urmare, pentru a reduce umflăturile și disconfortul devine imperios necesar să se întărească acești mușchi. Există anumite exerciții care pot întări zona inghinală în care s-a produs hernia.

Unele dintre exercițiile care pot întări mușchii abdominali sunt:

-Ridicări înclinate ale picioarelor

- Mini abdomene pentru peretele abdominal

- Exerciții la piscină

6. Menținerea unei greutăți sănătoase

Este important să vă mențineți o greutate sănătoasă pentru a asigura un aport constant de sânge oxigenat în organism, astfel încât hernia să nu se deplaseze din poziția sa inițială. O greutate sănătoasă poate fi menținută prin exerciții fizice regulate sau prin practicarea yoga.

7. Aplicați niște gheață

Unele dintre simptomele comune ale herniei, cum ar fi umflarea, roșeața, durerea în abdomen sau în zona inghinală pot fi calmate prin aplicarea unei pungi de gheață.

Astfel, specialișii recomandă ca data viitoare când aveți oricare dintre simptomele de mai sus, aplicați o pungă de gheață direct pe zona afectată pentru ameliorarea durerii, reducerea contracției, balonării și inflamației.

8. Adoptați o dietă bogată în fibre

Atunci când suferiți de hernie, mantra dvs. ar trebui să fie aceea de a mânca alimente de calitate, dar într-o cantitate mai mică.

Încercați să evitați constipația prin schimbarea dietei și prin includerea de alimente bogate în fibre, cum ar fi legume proaspete: morcovi, frunze verzi, fasole verde, mazăre și cartofi dulci sau alimente care nu conțin citrice, cum ar fi mere, pere, papaya și pepeni, cereale integrale, nuci și semințe, cum ar fi migdale și semințe de chia, iaurt și proteine slabe.

Aceasta este o modalitate foarte eficientă de a trata hernia fără intervenție chirurgicală. În plus, beți multă apă și sucuri proaspete făcute cu aloe vera, morcov și varză pentru a reduce șansele de reflux acid și arsuri la stomac.

9. Rădăcină de ghimbir

Acesta este un remediu natural pentru o hernie inghinală. Rădăcina de ghimbir poate ameliora durerea din abdomen și poate preveni o acumulare gastrică în stomac și esofag, scăzând astfel, riscul de reflux acid. Puteți adăuga ghimbir în ceai sau îl puteți fierbe în apă.

10. Yoga pentru hernia inghinală

Este important să alegeți pozițiile de yoga potrivite pentru a ușura presiunea abdominală, a întări mușchii abdominali și a închide canalul inghinal.

Rețineți că orice problemă medicală poate fi tratată doar de un medic. Dacă credeți că aveți hernie inghinală sau o aveți deja, vorbiți cu medicul specialist pentru a o trata corespunzător.

 

TREBUIE SĂ ȘTII:

Celula care vânează cancerul și îl elimină. Funcționează după prima administrare. Medic: Este primul pacient care a fost tratat cu această tehnologie

Dușul rece: de ce e bine să-l faci 5 minute, de 2 ori pe săptămână. Ce beneficii are dușul cu apă rece, dincolo de economia la facturi

Cum să cureți bradul artificial. Trucul genial cu sarea care va absorbi tot praful

De ce este indicat să petreci mai mult timp dezbrăcat. Motivele te vor surprinde. Poți preveni anumite boli

Resveratrolul din vinul roșu, efecte pentru sănătate. Câte pahare de vin poți să bei într-o zi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel