Hidratarea, la fel de importantă și iarna, ca și vara

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Apa minerală
Apa minerală

Hidratarea este la fel de importantă și iarna, ca și vara. Diferența este că vara e mai ușor să ne dăm seama că trebuie să bem lichide, din cauza temperaturilor ridicate.

În timpul verii, când temperaturile sunt ridicate,  e ușor să ne amintim că trebuie să bem suficientă apă. Dar menținerea unei bune hidratări este la fel de importantă și în timpul iernii.

Umiditatea mediului joacă un rol important, a declarat Stavros Kavouras, care conduce Laboratorul de Știință a Hidratării la Universitatea de Stat din Arizona din Phoenix. Încălzirea centrală provoacă medii interioare mai uscate în timpul iernii, ceea ce poate duce la pierderea de apă crescută pur și simplu din respirație.

Nu este singura provocare. În mediile reci, rinichii excretă de fapt mai multă urină, a spus Joseph C. Watso, un coleg de cercetare postdoctorală la Institutul pentru exerciții și medicină de mediu din Dallas, potrivit Medicalxpress.

„Este o mică schimbare care ar putea face o diferență”, a spus el. „Dacă nu transpirați, s-ar putea să uitați să beți apă adecvată”.

Deshidratarea se instalează atunci când corpul pierde mai multă apă decât trebuie.

Chiar și deshidratarea minoră - nivelul la care oamenii încep să se simtă sete - este legată de dificultăți de concentrare, memorie slabă și dispoziția proastă. Și studiile au arătat persoanele care consumă o cantitate prea mică de apă par să aibă un risc mai mare de a dezvolta boli renale cronice, pietre la rinichi și infecții ale tractului urinar. „Fluxul ridicat de urină pare să fie protector”, a spus Kavouras.

Deshidratarea a fost, de asemenea, legată de inflamație, rigiditatea arterei, reglarea tensiunii arteriale și alți factori care pot crește riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral.

Cercetările au legat, de asemenea, hidratarea slabă cu diabetul. „Diabetul este o boală a stilului de viață care este asociat cu ceea ce mâncăm, cu ceea ce bem și cât de activ suntem fizic”, a spus Kavouras. „Hidratarea pare să facă parte din această rețetă”.

Cantități diferite de apă, necesare

Oamenii pot avea nevoie de cantități diferite de apă. „Nevoia noastră de apă se poate schimba de la o zi la alta pe baza unor factori precum temperatura mediului și nivelul activității", a spus Kavouras. „Dacă sunteți un atlet care se antrenează patru ore pe zi, nevoile dvs. de apă sunt mai mari decât ale unui sedentar”.

În general, Institutul Federal de Medicină sugerează că femeile consumă 2,7 litri, iar bărbații 3,7 litri de apă pe zi. S-ar putea să pară foarte mult, dar, deoarece alimentele contribuie cu aproximativ 20% din totalul de apă zilnic, femeile ar trebui să bea ochelari de 8, 8 uncii și bărbații 12, 8 pahare.

"Este subestimat că multe fructe și legume sunt de 90 până la 95% apă", a spus Watso. „Mâncând mai multe fructe și legume te poate ajuta cu siguranță să rămâi hidratat.” Supa contează și ea, de asemenea. „Doar asigurați-vă că evitați supele cu cantități foarte mari de sare”.

Watso recomandă oamenilor să păstreze o sticlă de apă reîncărcabilă cu ei și să bea toată ziua. "Corpul tău poate prelucra apa doar la un anumit ritm, iar dacă bei prea mult (rapid), excesul va fi excretat", a spus el.

Experții spun că lichidul din ceai și cafea contează pentru hidratare. Chiar și sucurile contribuie tehnic la aportul zilnic de lichide, deși experții nu le recomandă din cauza conținutului ridicat de zahăr. Cu toate acestea, alcoolul nu conbtribuie la reducerea deshidratării.

Kavouras a sfătuit oamenii să acorde atenție cât de des folosesc baia. Adulții trebuie să urineze de șase sau șapte ori pe zi. Urina galben închis sau portocaliu este un semn că e nevoie să beți mai multe lichide.

„A bea apă pe tot parcursul zilei este unul dintre cele mai eficiente lucruri pe care le poți face pentru a îmbunătăți sănătatea și bunăstarea.”

 

Sursa, aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel