Hipertensiune arterială, ce super-aliment reduce tensiunea

Verificarea tensiunii arteriale
Verificarea tensiunii arteriale

Spirulina este din ce în ce mai mult catalogată super-aliment datorită proprietăților benefice asupra sănătății, deși mecanismul său de acțiune este încă supus cercetărilor. Alga verde albăstruie, folosită ca hrană de către azteci, poate acționa în hipertensiunea arterială prin dilatarea vaselor de sânge, arată un nou studiu.

Arthrospira platensis, spirulina este o microalgă verde-albăstruie care creşte de regulă în lacuri de apă dulce, izvoare naturale şi apă sărată, în zonele subtropicale şi tropicale. Ea a intrat în atenția oamenilor de știință de la Laboratorul de Fiziopatologie Vasculară a I.R.C.C.S. Neuromed din Pozzilli (Italia). Aceștia au arată că unul dintre extractele sale, respectiv o peptidă poate scădea tensiunea arterială crescută. Cercetătorii care lucrează în colaborare cu Universitatea din Salerno, Universitatea Sapienza din Roma și Universitatea Federico II din Napoli, au izolat din extractul de spirulină peptida (o moleculă compusă din aminoacizi) și au văzut că este capabilă să dilueze sângele din artere, ceea ce duce la o acțiune antihipertensivă.

Studiul a fost efectuat atât în laborator, pe artere izolate, cât și pe modele animale, informează Eurekalert.org.

,,Cercetările noastre au început prin a observa digestia extractului brut de spirulina, cu alte cuvinte, am reprodus ceea ce se întâmplă în intestinul uman după ingerarea substanței. pentru a izola peptidele care ar fi absorbite de corpul nostru. Una dintre peptidele izolate, denumită SP6, a fost identificată pentru prima dată. Administrată în vasele de sânge izolate în laborator, aceasta a prezentat o acțiune vasodilatatoare, un efect potențial antihipertensiv”, a afirmat Albino Carrizzo, primul autor al studiului.

Descoperirea i-a determinat pe cercetători să administreze SP6 la animalele hipertensive, fapt ce a dus la o scădere eficientă a tensiunii arteriale.

,,Știm că pacienții hipertensivi au adesea un defect în procesele naturale care, prin acțiunea oxidului nitric, reglează endoteliul, peretele interior din peptida pe care am izolat-o în extractul de spirulină acționează pozitiv asupra acestui mecanism. Desigur, vor fi necesare cercetări suplimentare, dar credem că SP6 ar putea fi un adjuvant natural pentru terapiile farmacologice comune pentru a îmbunătăți funcția endotelială și, în consecință, pentru combaterea hipertensiunii arteriale", a declarat Carmine Vecchione, profesor la Universitatea din Salerno, șeful Laboratorului de Fiziopatologie Vasculară la Institutul Neuromed.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel