Hipotiroidism. Ce efect au nucile asupra bolii

Bolile tiroidiene pot avea un impact major asupra sănătății. De la  fluctuații de greutate și sensibilitate la temperatură, până la probleme cardiovasculare.

Producția scăzută de hormoni tiroidieni duce la hipotiroidism, o afecțiune comună care poate determina să creșterea în greutate, sensibilitate la frig și oboseală. Producția ridicată de hormoni tiroidieni este mai rară: această afecțiune, numită hipertiroidism, provoacă pierderi în greutate, sensibilitate la căldură și poate duce la un ritm mai alert al bătăilor inimii. 

Nucile

Nucile sunt o sursă excelentă de seleniu. Legătura dintre seleniu și funcția tiroidiană este încă în curs de explorare. Cu toate acestea, nivelurile scăzute de seleniu au legături cu hipotiroidismul și pot fi un factor cauzal pentru această afecțiune, în special atunci când sunt combinate cu niveluri scăzute de iod, potrivit Office of Supplements Dietary. Un nivel suficient de seleniu poate reduce riscul de umflare a tiroidei.


Deși relația dintre nuci și sănătatea tiroidei nu este clară, acestea pot fi o parte importantă a oricărei diete sănătoase. Pe lângă faptul că sunt o sursă de grăsimi și proteine ​​sănătoase, nucile sunt, de asemenea, una dintre cele mai bune surse de  antioxidanți, potrivit unui studiu din 2012.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel