Hong Kong: Primul om infectat cu o tulpină de hepatită E de la un șobolan

Dana Lascu |
Data publicării:
Leptospiroza se poate face în urma contactului cu dejecțiile de șobolani
Leptospiroza se poate face în urma contactului cu dejecțiile de șobolani

Hong Kong: Primul caz de infecție umană cu o tulpină de hepatită E anterior găsită doar la șobolani a fost diagnosticat la un bărbat care a făcut un transplant de ficat în mai 2017. Diagnotiscul a fost pus pe secvențierea genetică a virusului care infectase omul în cauză. Studiul cercetătorilor din Hong Kong, la finalul materialului.

Cercetătorii de la Universitatea din Hong Kong au anunțat că un bărbat în vârstă de 56 de ani a fost vindecat de boala hepatică dată de o tulpină de virus E găsită până acum doar la șobolani, notează New York Times.

Se credea că tulpina nu poate fi transmisă la oameni

Cazul este „un semnal de alarmă", a explicat dr. Yuen Kwok-yung, președintele Secției de boli infecțioase a Departamentului de microbiologie de la Universitatea din Hong Kong.

Asta pentru că până acum se credea că această tulpină de virus nu poate fi transmisă de la șobolani la oameni.

„Experimentele de laborator anterioare arătau că tulpina virusului hepatitei E de la șobolan nu poate fi transmisă maimuțelor, iar virusul hepatitei A uman nu poate fi transmis la șobolani", a arătat Dr. Siddharth Sridhar, profesor asistent la Universitatea din Hong Kong, citat de CNN.

Cercetătorii au reușit, însă, să identifice tulpina de virus de la șobolan după ce au făcut secvențierea genetică a virusului care infectase bărbatul în cauză.

„Pacientul este vindecat, din moment ce în această etapă nu mai putem detecta virusul în nicio probă clinică", a spus Sridhar.

Infecția, legată de locul unde trăiește pacientul

Cercetătorii de la Hong Kong au arătat că infecția umană nu a fost legată de transplantul de ficat, ci mai degrabă de factori cum ar fi excrementele de șobolan și gramezi de gunoi din apropierea casei unde locuia bărbatul, notează The Times.

Teste de rutină pentru hepatita E nu ar fi detectat infecția, deoarece tulpina de la șobolan este mult diferită de cea care infectează de obicei oamenii, au explicat cercetătorii.

Ei au spus că tulpina hepatitei E de la șobolani a fost descoperită, în 2010, în Germania și a fost ulterior găsită la șobolani din întreaga lume, inclusiv în Statele Unite.

20 de milioane de oameni infectați anual cu tulpina umană

Majoritatea cazurilor de hepatită E provoacă de obicei simptome ușoare, cum ar fi greața și diareea, dar astfel de infecții pot fi mai grave pentru pacienții cu sisteme imunitare slăbite, precizează susrsele citate.

Tulpina umană de hepatită E infectează, anual, 20 de milioane de oameni și aproximativ 44.000 de persoane au decedat în 2015 din cauza complicațiilor date de infecție, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, atrage atenția medicinenet.com.

Studiul cercetătorilor de la Hong Kong poate fi consultat AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel