Hrană pentru creier. Condimentul care îți protejează memoria

Georgiana Ioniță / 06 aug 2020 / 10:57

Scorțișoara este un condiment extrem de apreciat de toată lumea. Pe lângă aroma sa autentică, aceasta are și proprietăți medicinale și chiar poate afvea un rol important în protejarea memoriei. 


Scorțișoara menține sănătatea vaginală și are efecte afrodisiace. Conține proprietăți antioxidante și antiinflamatorii puternice. Scade cantitatea de colesterol rău care există în organism. Scorțișoara are, de asemenea, capacitatea de a reduce rezistența la insulină și poate combate infecțiile virale și bacteriene. Numeroase studii arată că scorțișoara poate încetini creșterea celulelor HIV.

Beneficii pentru creier

În ceea ce privește creierul, nu numai că scorțișoara luptă pentru a stopa acumularea de tau (o proteină care poate duce în cele din urmă la boala Alzheimer), dar, indiferent dacă o mirosi sau o consumi, scorțișoara este un condiment care poate crește funcția cognitivă și memoria, potrivit unui studiu publicat în jurnalul medical Alzheimer Disease. 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.24
YesMy