Hrană pentru creier. Condimentul care îți protejează memoria
Scorțișoara este un condiment extrem de apreciat de toată lumea. Pe lângă aroma sa autentică, aceasta are și proprietăți medicinale și chiar poate afvea un rol important în protejarea...
Scorțișoara menține sănătatea vaginală și are efecte afrodisiace. Conține proprietăți antioxidante și antiinflamatorii puternice. Scade cantitatea de colesterol rău care există în organism. Scorțișoara are, de asemenea, capacitatea de a reduce rezistența la insulină și poate combate infecțiile virale și bacteriene. Numeroase studii arată că scorțișoara poate încetini creșterea celulelor HIV.
Beneficii pentru creier
În ceea ce privește creierul, nu numai că scorțișoara luptă pentru a stopa acumularea de tau (o proteină care poate duce în cele din urmă la boala Alzheimer), dar, indiferent dacă o mirosi sau o consumi, scorțișoara este un condiment care poate crește funcția cognitivă și memoria, potrivit unui studiu publicat în jurnalul medical Alzheimer Disease.
-
-
-
-
Aspirina scade riscul de cancer de colon cu până la 50%13.12.2025, 19:06
-
Șoriciul, aperitivul de sezon pe care nu trebuie să-l ratezi13.12.2025, 18:02
Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.
Dieta care ajută la reglarea tensiunii arteriale. Cum să controlezi tensiunea arterială prin alegeri alimentare inteligente.
Ora la care mănânci, impact asupra kilogramelor
Băutura care îți oferă mai multă energie decât un energizant: 4 beneficii uriașe
Ce să mănânci pentru a-ți îmbunătăți sănătatea digestivă după 50 de ani. Alimentele care îți protejează stomacul și flora intestinală
Dieta pentru endometrioză care reduce durerea. 4 suplimente care chiar funcționează
Ai trecut de 50 de ani? Așa te ajută alimentația să-ți protejezi mușchii
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!
Ce nu ai știut despre uleiul de pește. Adevărul despre Omega-3. Citește asta înainte să mai iei suplimente
3 motive să nu mănânci mult seara. De ce mâncatul târziu poate fi dăunător
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
Slăbești de două ori mai mult cu alimente minim procesate
Antioxidanții explicați în termeni simpli. De ce sunt esențiali în lupta împotriva radicalilor liberi
Sucurile verzi: detox real sau doar marketing?
EXCLUSIV Postul Crăciunului: Cum să-l ții corect, cine trebuie să evite și cum te ajută să slăbești
Adevărul despre produsele "high protein". Cât de bune sunt proteinele, de fapt? Când "bogat în proteine" sună mai sănătos decât este
Adevărul despre micul dejun. Mitul care a rezistat zeci de ani, spulberat de știință
Adevărul șocant despre dietele antiinflamatorii. Ce funcționează cu adevărat
Detox cu supă de oase: dietă minune sau minciună virală?
Supa de oase promite detoxifiere, piele perfectă și articulații sănătoase, dar ce spune știința? Este un "elixir" sau doar o modă virală?
