Îmbătrânirea poate fi inevitabilă, îngrășarea nu


Unul dintre cele mai frustrante lucruri în ceea ce privește îmbătrânirea este atunci când kilogramele se cresc împreună cu anii. Menținerea în greutate poate fi o provocare, chiar și atunci când nu mâncați mai mult sau nu faceți mai puțin efort.

 

Obezitatea afectează aproximativ 40 la sută dintre adulții americani, inclusiv cei mici și cei de vârstă mijlocie, aproximativ 93,3 milioane de adulți, potrivit Centrelor pentru controlul și prevenirea bolilor, notează  Science Alert

Este o problemă gravă de sănătate publică, ridicând riscul de diabet de tip 2, boli de inimă, accident vascular cerebral și anumite tipuri de cancer.

Un motiv important pentru care creștem în greutate în timp ce îmbătrânim este acela că pierdem treptat masa musculară, aproximativ 1 la sută în fiecare an, spune Donald D. Hensrud, profesor de medicină preventivă și nutriție la Colegiul de Medicină Mayo Clinic.

Acest lucru determină o scădere a ratei metabolice noastre bazale, adică procesul de ardere a caloriilor în timp ce suntem în repaus. Cu cât rata metabolică este mai mică, cu atât mai puține calorii ardem.

"Poate fi imperceptibil de la an la an, dar comparați cantitatea de masă musculară cu media de 80 de ani cu media de 20 de ani și devine mai evidentă", spune Hensrud, de asemenea director medical al Clinicii Mayo's Healthy Program de viață.

"Cu cât cantitatea de masă musculară este mai mare, cu atât rata metabolică de repaus este mai mare."

De asemenea, se spune că activitatea fizică spontană - separată de exerciții fizice - epuizează adesea cu vârsta, spune el.

„În general, vârsta medie de 80 de ani se va mișca mai puțin pe căi mici și mari pe parcursul zilei, în comparație cu media de 20 de ani", spune Hensrud.

„Și exercițiul, separat de activitatea de zi cu zi, probabil scade, deși asta afectează într-o mare măsură proporția mai mică de oameni care fac exerciții regulat".

Dietetica Bethesda, Jessica Murgueytio, este de acord.

"Mulți dintre pacienții mei recunosc să se deplaseze mai puțin în general, pe măsură ce îmbătrânesc, iar primul lucru pe care îl recomand pentru pierderea în greutate este să adăugați antrenament cu greutăți - cel puțin două-trei zile pe săptămână - pentru a încetini sarcopenia (pierderea musculară legată de vârstă) , împreună cu o zi suplimentară sau două de exerciții cardiovasculare ", a spus ea.

Ea sugerează să lucrezi cu un antrenor personal, în special pe greutăți, pentru a învăța să ridici în siguranță și eficient.

"În plus, îmi încurajez pacienții să îndeplinească obiectivul de 10.000 de pași pe zi", a spus ea.

Modificările hormonilor

Scăderea testosteronului la bărbați, estrogen și progesteron la femei - pot afecta, de asemenea, greutatea. Dar este o presupunere falsă că femeile aflate în postmenopauză câștigă mai multă greutate decât bărbații, spune Hensrud.

Mai degrabă, ambele sexe câștigă, dar greutatea tinde să se redistribuie la femei mai repede decât la bărbați, ajungând adesea în abdomen - un motiv pentru această percepție greșită.

„Creșterea în greutate pare să afecteze în mod similar bărbații și femeile", spune el, de obicei aproximativ o liră sau mai mult anual, adesea între Ziua Recunoștinței și Anul Nou.

"Acest lucru nu pare prea mult, dar la o populație la scară largă se ridică destul de mult", spune el.

"Este cumulativ. Rămâne în continuare. Deci, după 20 sau 30 de ani, se adaugă. În timpul menopauzei, creșterea în greutate [la ambele sexe] este aproximativ aceeași. Dar [la femei] greutatea se schimbă mai mult spre regiunea abdominală, deci se pare că este o creștere în greutate mai mare. Același lucru se întâmplă și la bărbați - creșterea în greutate mai mare cu vârsta în regiunea abdominală - dar apare mai treptat ".
Changes in hormones - declines in testosterone in men and estrogen and progesterone in women - also can affect weight. But it's a false assumption that postmenopausal women gain more weight than men, Hensrud says.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel