Imunitate, cum îți păstrezi sistemul imunitar sănătos

Alexandra Mănăilă |
Data actualizării: | Data publicării:
Îngrijorarea excesivă ne afectează sănătata fizică și mentală
Îngrijorarea excesivă ne afectează sănătata fizică și mentală

Sistemul imunitar te apără împotriva virusurilor care cauzează răceală și gripă. Medicii americani îți propun câțiva pași care te pot ajuta să îți păstrezi sistemul imunitar sănătos, astfel încât acesta să fie gata să lupte împotriva acelor virusuri.

Primul pas este cel legat de alimentație. Consumă o mulțime de fructe, legume și cereale integrale. Obține toți nutrienții de care ai nevoie.
Alimentele sunt cea mai bună sursă. Umple jumătatea farfuriei cu legume și fructe și cealaltă jumătate cu proteine slabe și carbohidrați.
Nu ești sigur dacă ai suficiente vitamine și minerale? Adresează-te medicului sau unui nutriționist. Nu exagera cu suplimentele. A lua prea mult poate fi rău pentru tine. Menține greutatea sănătoasă. Nu consuma prea multă băutură alcoolică. Nu fuma.

Pentru că mâncarea este strâns legată de mișcare, fă cel puțin 30 de minute de exerciții în majoritatea zilelor săptămânii. Dormi suficient și spală-ți mâinile cât mai des. Vaccinează-te împotriva gripei în fiecare an.

 Gestionează-ți stresul

Toată lumea este stresată. Dar stresul poate slăbi sistemul imunitar. Dacă stresul este de durată devine o problemă. Aceasta poate împiedica sistemul imunitar să-și facă treaba. Vestea bună este că puteți acționa pentru a alunga stresul.

,,Faceți acești pași ca parte a planului de gestionare a stresului: dormiți suficient, învățați și utilizați tehnici de relaxare, faceți exerciții fizice, luați-vă timp pentru voi, construiți-vă rețeaua de sprijin de oameni cu care puteți vorbi, luați în considerare consilierea, mai ales atunci când treceți printr-un timp foarte stresant”, susțin medicii WebMD.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel