Inamicii nr. 1 ai siluetei. Ce alimente să nu le mâncați împreună

Florina Pop |
Data publicării:
EXCLUSIV
Alimentele prăjite în ulei
Alimentele prăjite în ulei

Nutriționista Cori Grămescu spune că un anume grup de alimente creează senzația de foame imediat după ce sunt consumate.

Nutriționista Cori Grămescu spune că un grup de alimente numit ”trigger foods” sunt cele care odată consumate creează senzația de foame accentuată. Este vorba de asocierea dintre alimente bogate în glucide simple și grăsimi.

”Dacă ne gândim la cartofii prăjiți sau paste cu sosuri grase sau pizza sau dulciuri. Toate sunt în zona asta, asociere de făină sau cocă, cremă, zahăr foarte mult și grăsimi. Iar după ce mâncăm astfel de alimente - ele au foarte puține fibre, au și mai puține proteine, și au o concentrație mare de zahăr și grăsime - , practic, imediat, apare o senzație agresivă de foame. Astea sunt ingredientele pentru a lua în greutate, secondate de calorii pe care le bem: sucurile, shake-urile, cafelele cu lapte îndulcite, tot felul de băuturi dulci.

La polul opus se numără alimente cu ajutorul cărora anulăm apetitul în sensul negativ - asocierea dintre proteine de origine animală - pește, carne albă, o proteină săracă în grăsimi - împreună cu legumele consistente și cerealele neprocesate sau cartofi sau orez sau quinoa. Aceste ațin foarte bine de foame”, explică nutriționista Cori Grămescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel