EXCLUSIV Inamicii nr. 1 ai siluetei. Ce alimente să nu le mâncați împreună

Nutriționista Cori Grămescu spune că un anume grup de alimente creează senzația de foame imediat după ce sunt consumate.
Nutriționista Cori Grămescu spune că un grup de alimente numit ”trigger foods” sunt cele care odată consumate creează senzația de foame accentuată. Este vorba de asocierea dintre alimente bogate în glucide simple și grăsimi.
”Dacă ne gândim la cartofii prăjiți sau paste cu sosuri grase sau pizza sau dulciuri. Toate sunt în zona asta, asociere de făină sau cocă, cremă, zahăr foarte mult și grăsimi. Iar după ce mâncăm astfel de alimente - ele au foarte puține fibre, au și mai puține proteine, și au o concentrație mare de zahăr și grăsime - , practic, imediat, apare o senzație agresivă de foame. Astea sunt ingredientele pentru a lua în greutate, secondate de calorii pe care le bem: sucurile, shake-urile, cafelele cu lapte îndulcite, tot felul de băuturi dulci.
La polul opus se numără alimente cu ajutorul cărora anulăm apetitul în sensul negativ - asocierea dintre proteine de origine animală - pește, carne albă, o proteină săracă în grăsimi - împreună cu legumele consistente și cerealele neprocesate sau cartofi sau orez sau quinoa. Aceste ațin foarte bine de foame”, explică nutriționista Cori Grămescu.
-
-
-
Studiu: sucurile dietetice pot afecta sănătatea creierului06.09.2025, 15:18
-
Legătura dintre inflamația intestinală și sănătatea creierului06.09.2025, 14:53
-
Ce înseamnă când apar păianjeni în casă
Nu o să crezi ce pot face vârstnicii cu un simplu telefon! Un truc banal le schimbă viața
De ce nu trebuie să ții niciodată paharul de vin de cupă
Află de ce nu este recomandat să ții paharul de vin de cupă.
De ce să pui oțet în mașina de spălat. Răspunsul te va surprinde
Oțet în mașina de spălat? Iată ce se întâmplă cu hainele tale! De ce tot mai mulți oameni aleg acest truc simplu
Ce nu trebuie să faci niciodată la un priveghi. Greșelile pe care mulți le fac fără să știe
Adormi în 60 de secunde cu acest truc chinezesc!
Adormi instant! Trucul din medicina chineză care funcționează în 60 de secunde. Medicii sunt uimiți. Încearcă această tehnică secretă a chinezilor.
Acest ingredient desfundă canalizarea instant. Nu este bicarbonatul
Dacă pui sare în chiuvetă, uite ce se întâmplă!
Cum alegi mărimea potrivită a televizorului în funcție de dimensiunea camerei
De ce să nu mai ții periuța de dinți lângă chiuvetă
Niacina, vitamina B3: ce este și la ce ajută, de fapt. Este sigură pentru inimă? Studiile dezvăluie pericolul
Ce este niacina și la ce ajută, de fapt? Este adevărat că poate crește riscul de boli de inimă?
Când trebuie adăugat pătrunjelul în mâncare. Greșeala pe care o faci când gătești
Ai fiert greșit ouăle. Cum se fierb, de fapt, pentru a le curăța ușor
Noua sare recomandată de OMS: de ce ar putea salva milioane de vieți
Bei suficientă apă? Adevărul despre hidratare te va șoca! Cei 2L sunt un mit
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Beneficiile mersului desculț pe nisip la mare
Vitaminele esențiale după 40 de ani. Suplimente care susțin echilibrul hormonal, oasele și mușchii
De ce să nu mai speli niciodată tocătorul de lemn cu detergent de vase. Gafa colosală pe care ai făcut-o până acum
Bisglicinatul de Magneziu: Secretul unei vieți mai liniștite și a unui corp echilibrat
De ce să fierbi apa înainte de a face cuburi de gheață
7 remedii naturiste pentru arsuri solare: calmează pielea rapid
5 greșeli comune în bucătărie care îți pot îmbolnăvi familia. Ai mare grijă la asta
Cele 5 greșeli comune pe care le faci în bucătărie și care îți pot îmbolnăvi toată familia.