EXCLUSIV Inamicii nr. 1 ai siluetei. Ce alimente să nu le mâncați împreună

Nutriționista Cori Grămescu spune că un anume grup de alimente creează senzația de foame imediat după ce sunt consumate.
Nutriționista Cori Grămescu spune că un grup de alimente numit ”trigger foods” sunt cele care odată consumate creează senzația de foame accentuată. Este vorba de asocierea dintre alimente bogate în glucide simple și grăsimi.
”Dacă ne gândim la cartofii prăjiți sau paste cu sosuri grase sau pizza sau dulciuri. Toate sunt în zona asta, asociere de făină sau cocă, cremă, zahăr foarte mult și grăsimi. Iar după ce mâncăm astfel de alimente - ele au foarte puține fibre, au și mai puține proteine, și au o concentrație mare de zahăr și grăsime - , practic, imediat, apare o senzație agresivă de foame. Astea sunt ingredientele pentru a lua în greutate, secondate de calorii pe care le bem: sucurile, shake-urile, cafelele cu lapte îndulcite, tot felul de băuturi dulci.
La polul opus se numără alimente cu ajutorul cărora anulăm apetitul în sensul negativ - asocierea dintre proteine de origine animală - pește, carne albă, o proteină săracă în grăsimi - împreună cu legumele consistente și cerealele neprocesate sau cartofi sau orez sau quinoa. Aceste ațin foarte bine de foame”, explică nutriționista Cori Grămescu.
-
Alimente care îți pot crește starea de bine după 50 de ani17.09.2025, 10:26
-
-
Diferența dintre medic specialist și medic primar16.09.2025, 21:22
-
Diferența dintre control medical și consult medical16.09.2025, 18:50
-
"Singurul meu regret în viață este că nu am băut destulă șampanie". Șampania poate reduce riscul de stop cardiac brusc
Băile de gheață: miracol pentru sănătate sau risc ascuns? Iată ce spune știința
Soluția anti-căpușe. Scapă de căpușe în mod natural, fără chimicale! Uite ce poți face acum
Singurul aliment care scade glicemia instant, susținut de știință
Motivul uimitor pentru care NU ar trebui să speli hainele la 40 de grade
De ce nu ar trebui să speli hainele la 40 de grade.
Ce să NU faci de Paște și ce să NU mănânci după post. Greșeala pe care o fac mulți români - recomandări INSP
Recomandări ale specialiştilor INSP în contextul sărbătorilor pascale.
Niacina, vitamina B3: ce este și la ce ajută, de fapt. Este sigură pentru inimă? Studiile dezvăluie pericolul
Ce este niacina și la ce ajută, de fapt? Este adevărat că poate crește riscul de boli de inimă?
Plimbările zilnice: beneficii pe care sigur nu le-ai știut. Cât trebuie să mergi pe jos dacă ai peste 50 de ani
Orele la care trebuie să bei cafeaua. Când e momentul să te oprești
Aceasta este ora exactă la care trebuie să îți bei cafeaua.
De ce ar trebui să pui oțet în rezervorul toaletei? Trucul pe care îl vei adora
De ce ar trebui să pui oțet în rezervorul toaletei? Trucul pe care nu ți l-a spus nimeni până acum și pe care trebuie să îl încerci.
De ce să îți pui ghimbir în cafea. 5 beneficii neștiute pentru sănătate
Cum să câștigi respectul celor din jur. Nu mai face aceste greșeli! Cuvintele pe care trebuie să le spui
Care este diferența dintre laptele degresat și laptele light?
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
Ai curaj să te speli pe dinți într-un picior? Poți urca scările cu un sac de cartofi? Uite de ce trebuie să încerci
Când trebuie adăugat pătrunjelul în mâncare. Greșeala pe care o faci când gătești
Ai nevoie de doar 10 minute pentru a adormi profund. Această metodă e virală
Semnul de pe conservă că peștele e contaminat. Ce este codul FAO și ce număr să EVIȚI: Uite secretul pentru un pește necontaminat
Ce înseamnă când apar păianjeni în casă
Secretul berii la draft. De ce e diferită de berea la sticlă
Andreea Mantea, infecție la măsea: "Tremur de durere. Iau foarte multe pastile". De ce nu e bine să stai cu măseaua umflată
Andreea Mantea are probleme cu o măsea. De ce nu e bine să stai cu măseaua umflată și ce trebuie să faci?