Inimă. Patru obiceiuri extrem de nesănătoase

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
comportament riscant pentru sănătate
comportament riscant pentru sănătate

Lipsa sportului, alcoolul în exces și fumatul, fie și pasiv, nu sunt deloc sănătoase pentru organism. Sunt lucrurile pe care mereu le repetă medicii.

Pentru sănătatea inimii e bine să faceți controale periodice și să monitorizați colesterolul și tensiunea arterială, chiar dacă nu aveți peste 30 de ani, se arată pe webmd.com.

Potrivit sursei citate, iată câteva obiceiuri de care ar fi bine să scăpați, deși nu e ușor:

1. Nu faceți mișcare – e o problemă dacă stați jos cea mai mare parte a zilei; e indicat să faceți mișcare, mai ales dacă aveți o slujbă ce presupune să petreceți majoritatea timpului la un birou.

2. Nu contează cât alcool beți – o băutură zilnică - una pe pentru femei, până la două pentru bărbați - poate avea chiar unele beneficii pentru inimă, însă mai multe pahare pot ridica niveluri de anumite grăsimi în sânge și pot crește și tensiunea arterială.

3. Nu sunteți atent la ce mâncați – contează ce consumați zilnic; o dietă mediteraneană are alimente delicioase cum ar fi uleiul de măsline, nuci, fructe, cereale integrale, pește, proteine slabe, vin roșu. Acestea ajută la menținerea sănătății inimii, grație grăsimilor „bune", a fibrelor și nutrienților.

4. Fumatul pasiv – e dăunător, ar putea să vă rănească inima și vasele de sânge; dacă aveți un fumător în familie, rugați-l să nu fumeze în jurul dumneavoastră și încercați să-l convingeți să scape de acest obicei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel