Insuficiența cognitivă ușoară. Pot sportul și dieta să facă ceva?

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Sportul este necesar
Sportul este necesar

Sportul și dieta pot ajuta la îmbunătățirea stării de sănătate a oamenilor ce au insuficiență cognitivă ușoară, arată un studiu.

Combinația de exerciții fizice și dietă ar putea ajuta la îmbunătățirea stării de sănătate a oamenilor ce au insuficiență cognitivă ușoară (MCI), afecțiune precursoare demenței, susține un studiu publicat pe 19 decembrie 2018 în revista Neurology, notează health.harvard.edu.

La cercetare au participat 160 de adulti diagnosticați cu insuficiență cognitivă ușoară și cu unul dintre factorii de risc ai bolilor cardiovasculare precum colesterolul ridicat.

Participanți au fost împărțiți în grupuri, iar fiecăruia i s-a dat câte o sarcină din următoarele: să facă aerobic, să urmeze o dietă sănătoasă pentru inimă – sau dieta DASH, cum e cunoscută - , să facă aerobic și să țină dieta DASH, să asculte săptămânal informații despre sănătatea inimii.

Rezultatul? „După șase luni, persoanele care tocmai au făcut mișcare de mai multe ori pe săptămână au avut un impact mic în ceea ce privește funcțiile executive (abilitățile de gândire care ne ajută să planificăm și să organizăm), dar cea mai mare schimbare a fost observată la persoanele care au urmat dieta DASH și au practicat aerobic de trei ori o săptămână", precizează health.harvard.edu.

Potrivit sursei citate, această îmbunătățire a abilităților a fost echivalentă cu inversarea a circa 10 ani de îmbătrânire a creierului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel