Exercițiile fizice. Ce efect au la bătrânețe

Adisa Codruț |
Data publicării:
Exerciții fizice
Exerciții fizice

Exercițiil fizice sunt o bună metodă de a ne îmbunătăți echilibrul. La vârste mai înaintate, un bun echilibru este benefic pentru sănătate, ajutând la reducerea riscului de accidentare în urma unor căzături.

Este cunscut faptul că exercițiile fizice ajută la menținerea unui bun echilibru. Acest lucru este benefic, în special în rândul adulților mai în vârstă, pentru că astfel este redus riscul căzăturilor, acestea fiind cauza cea mai frecventă a rănirilor pentru această categorie de persoane, unele răni grave ducând chiar la deces.

Dar dacă sunteți îngrijorat de faptul că fiind activ vă veți crește riscul de a vă răni, un studiu amplu vă poate face să vă relaxați. Studiul, publicat de către JAMA Internal Medicine, a inclus aproximativ 22.000 de adulți în vârstă, scrie Harvard Medical School.

Exerciții fizice, echilibru mai bun

Persoanele care au făcut exerciții un an sau mai mult au avut o scădere relativă de 12% a căderilor și o reducere relativă de 26% a căderilor cu leziuni, comparativ cu persoanele care nu au făcut exerciții.

De asemenea, exercițiile pe termen lung nu au fost asociate cu o creștere a ratei de spitalizare sau de deces (deși nu a fost legată nici de o reducere).

Cercetătorii nu au determinat ce fel de exercițiu a fost cel mai bun. Cu toate acestea, cele mai multe beneficii au fost observate atunci când oamenii au exercitat de trei ori pe săptămână, 50 de minute pe ședință, în programe care includeau mai multe componente, cum ar fi exerciții de echilibru, de forță pentru membrele inferioare și exerciții aerobice, sau mersul pe jos.

 

Articolul integral poate fi citit AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel