Sport după un atac de cord? Cât de sigur este?

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Medicii recomandă mișcarea la oamenii ce au suferit atacuri de cord
Medicii recomandă mișcarea la oamenii ce au suferit atacuri de cord

E sigur să faci sport după un atac de cord? Sunt exercițiile fizice periculoase după infarct sau dimpotrivă? La aceste întrebări răspund specialiști ce scriu la Harvard Women's Health Watch.

E sigur să faci sport după un atac de cord? Medicii Hope Ricciotti și Toni Golen, editori șefi la Harvard Women's Health Watch, spun că mișcarea este „un medicament bun pentru supraviețuitorii infractului", însă ultimul cuvânt îl are medicul persoanei ce a suferit acel atac.

„Aproximativ două ore și jumătate de exerciții de intensitate moderată în fiecare săptămână pot fi benefice - aceasta este cantitatea recomandată de American Heart Association. Practicarea sportului poate începe imediat ce se pronunță medicul", adaugă cei doi pentru heath.harvard.edu.

Ei citează o serie de studii care au demonstrat că supraviețuitorii atacului de cord care fac exerciții regulate și fac alte schimbări pozitive privind stilul de viață trăiesc mai mult decât cei ce nu fac mișcare și schimbările amintite.

Însă, repetă cei doi medici, ultimul cuvânt în ce îi privește pe oamenii ce au suferit atacuri de cord și vor să facă mișcare îl are medicul lor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel