EXCLUSIV Învingătoare a cancerului, întrebare CHEIE pentru savanții lumii. Alimentele pentru o îmbătrânire sănătoasă și singura șansă de supraviețuire a omenirii

Prof. dr. Nastasia Belc ne-a vorbit despre calitatea alimentelor și alimentația omului modern, dar și despre alimentele pentru o îmbătrânire sănătoasă.
Prof. Dr. Ing. Nastasia Belc, Director General al IBA (Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare) este profesor la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară (USAMB) și ne-a vorbit despre calitatea alimentelor și alimentația omului modern.
"Am avut proiectul de cercetare: Alimentația pentru o îmbătrânire sănătoasă. Acesta a fost un subiect de cercetare de-a lungul timpului, chiar la proiectele europene de cercetare. Aici s-a spus așa, ca un rezumat, un pic prea simplist, dar alimentele trebuie să fie cu calorii mai puține, pentru că devenim un pic mai sedentari, cu mulți nutrienți, compuși bioactivi, cu o concentrație de compuși bioactivi mai mare.
Și atunci, cum să facem să găsim și mulți nutrienți, dar să fie și caloric mai puțin dens?
Atunci ne gândim la alimentele care conțin mai multă apă și vorbim de legume și fructe, care au multe vitamine, săruri minerale, antioxidanți, deci tot felul de compuși care ne ajută să avem un status de sănătate bun, dar un conținut mare de apă, deci ne și hidratează, iar valoarea calorică este mai mică.
Iată că facem în felul acesta apologia consumului de legume și fructe. Dar zice cineva: Bun, ne spuneți să mâncăm fructe și legume, dar multe sunt pline de pesticide, de substanțe agrochimice și așa mai departe.
Lucrând cu Institutul Ana Aslan, am învâțat că atunci când ne adresăm vârstei îmbătrânirii ei spun de la 40 de ani, deci destul de devreme.
Trebuie să revenim la un normal și aici, noile politici europene, Green Deal, cumva recomandă aproape până la impunere la un moment dat să creștem cantitatea sau producția de produse ecologice în defavoarea celorlalte, să scădem pe cât posibil imputurile agrochimice din agricultură, atât pentru mediu, pentru calitatea alimentelor și ca să avem o alimentație și un mediu mai bun", a zis Prof. Dr. Ing. Nastasia Belc la DC News și DC Medical.
Întrebarea unei învingătoare a cancerului, pentru savanții lumii
"Vă dau un exemplu, este o fundație europeană, numită Eat Fundation, în care șefa acestei fundații este o doamnă care a învins un cancer și care deși nu se ocupa de alimentație, o doamnă destul de bogată, s-a apucat să lupte pentru alimentație sănătoasă și atunci a întrebat oameni, cercetători, savanți, chiar de la nivelul nominalizaților la premiul Nobel și i-a întrebat: Cum să mâncăm noi sănătos, dar în așa fel încât să avem și un mediu sănătos.
Nu a găsit un răspuns clar, dar și acum se luptă să rezolve calitatea alimentelor să devină cât mai bună și bineînțeles nici mediul să fie afectat, pentru că suntem mai mulți oameni pe pământ, avem nevoie de o producție mai mare de alimente (...)
Mulți i-a spus că singura noastră șansă de supraviețuire, a omenirii în general, este să avem o alimentație preponderent vegetariană, nu vegetariană în totalitate, pentru că trebuie să mâncăm și alimente de origine animală.
Trebuie să avem o alimentație sănătoasă pentru noi și sănătoasă pentru mediu", a mai spus Nastasia Belc.
Vezi mai multe în video:
Efectele ascunse ale cofeinei. Cât de multă cofeină îți atacă creierul
Sucul de merișoare, aliat al arterelor. Le redă flexibilitatea și stimulează circulația sanguină
Roșiile și cartofii pot inhiba creșterea celulelor canceroase
Leguminoasa banală care are mai multă proteină decât un ou și scade colesterolul fără efort
Această leguminoasă banală are mai multă proteină decât un ou și îți poate scădea colesterolul fără niciun efort.
Menstruații dureroase? Acest remediu naturist poate înlocui calmantele
Buze crăpate: soluția care le repară în câteva minute. Ai ingredientul chiar în bucătărie
De ce să nu mai arunci frunzele portocalelor. 8 beneficii pe care le au
Frunzele de portocale nu sunt doar un adaos parfumat pentru ceaiuri, ci ascund beneficii remarcabile pentru sănătate.
Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C
Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C.
Usturoiul pe stomacul gol: mit sau terapie adevărată? Adevărul surprinzător
6 motive să bei matcha în fiecare zi. Face minuni!
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Sardinele, superalimentul la conservă. Conținut ridicat de Omega-3
Peștele care conține o cantitate importantă de Omega-3. Susține sănătatea oaselor și a inimii.
Algele marine, rol în alimentația viitorului. Conținut ridicat de proteine
Leguma care distruge cancerul și regenerează celulele. Curăță corpul de toxine
Alimentul poate scăpa milioane de oameni de diabet și boli de inimă
Acest aliment poate preveni diabetul și bolile de inimă. E plin de fibre și reduce colesterolul și scade inflamația.
Băutura delicioasă care poate reduce colesterolul rău datorită proprietăților sale
Compusul natural care previne degradarea creierului. Îi oferă un scut protector
Acest compus natural previne degradarea creierului și îi oferă un scut protector.
Planta care scade glicemia și ajută digestia
Leacurile bunicii revin: 5 remedii naturiste care chiar funcționează, confirmate de știință
5 plante medicinale care chiar funcționează (confirmate de știință).
Ce se întâmplă dacă înlocuiești cafeaua cu Matcha timp de 30 de zile
Ce se întâmplă în corpul tău dacă înlocuiești cafeaua cu Matcha. Primele efecte apar imediat.
Singurul aliment care îți reglează tensiunea arterială - și NU e usturoiul!
Un singur aliment care îți reglează tensiunea – și nu, nu e usturoiul!