Kilogramele în plus înseamnă și durere. Motive pentru a slăbi

Florina Pop |
Data publicării:
Artrita, osteoartrita
Artrita, osteoartrita

Kilogramele în plus cresc riscul de durere la persoanele care suferă de artrită și la cele care sunt supraponderale, susține un studiu.

Medicii susțin că kilogramele în plus înseamnă și durere în cazul celor supraponderali, obezi sau care suferă de artroză. O confirmă științific un studiu la care a participat și Diana Higgins, cercetătoare a Școala de Medicină a Universității Boston. Într-un comunicat, aceasta afirma: ”durerea, artroza și greutatea au o relație complicată. În general, cu cât un pacient cu o afecțiune musculo-scheletică are mai multă greutate, cu atât este mai probabil să raporteze dureri, care pot afecta funcționarea și calitatea vieții”.

Echipa de cercetare a analizat datele a circa 2 milioane de veterani din SUA cu tulburarea articulară non-traumatică, artrită, dureri de spate sau de gât. Dintre aceștia, 58% au declarat că au dureri, 8 din 10 erau supraponderali sau obezi. Cercetătorii au concluzionat că cu cât este mai mare indicele de masă corporală al pacientului, cu atât este mai probabil să apară dureri. Iar această legătură dintre kilogramele în plus și durere este mai intensă la cei cu artrită, cei supraponderali și la cei cu obezitate severă.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel