Alimentul cancerigen pe care îl consumi zilnic. Marius Văduva: L-am interzis în familia mea! E foarte dăunător, e inflamator. Niciun cancer nu vine fără o inflamație

Lapte - Foto: Freepik @kjpargeter
Lapte - Foto: Freepik @kjpargeter

"Este foarte dăunător pentru sistemul digestiv și intestinal. Este 100% un factor de creștere uriașă a cancerului de sân, de ovare, de uter, de col uterin sau endometru la femei".

Acest aliment este considerat esențial în multe diete, dar a devinit tot mai controversat pe măsură ce cercetările au scos la iveală posibilele riscuri asociate consumului său.

Deși mulți oameni continuă să îl consume fără probleme, alții aleg să-l evite din diverse motive, inclusiv alergii, intoleranțe sau preocupări legate de sănătate și mediu.

Nu rata - Cel mai cancerigen aliment. "Nu cred că a mai spus-o cineva. Nu este zahărul!" Marius Văduva: Grăbește formarea metastazelor

Marius Văduva, fitoterapeut și onco-nutriționist spune că unul dintre alimentele cancerigene este chiar laptele de vacă.

"Nu vorbim aici numai de cancer. Aș considera lactatele de vacă. Le interzic celor din familia mea, nimeni nu consumă dintre ei acest lactat care, în primul rând, este foarte dăunător pentru sistemul digestiv și intestinal iar factorul estrogenic din laptele de vacă este 100% un factor de creștere uriașă a cancerului de sân, de ovare, de uter, de col uterin sau endometru la femei.

Este și inflamator și niciun cancer nu vine fără o inflamație! Lactatele de vacă nu le recomand!", a declarat Marius Văduva, la Antena 3 CNN.

Studiile arată că un consum ridicat de lapte poate fi asociat cu un risc crescut de cancer ovarian, deși motivele pentru această asociere rămân neclare.

Intoleranța la acest aliment este o condiție în care organismul nu produce suficientă lactază, enzima care descompune lactoza (zahărul din lapte). Persoanele cu intoleranța la lactoză pot experimenta balonare, dureri abdominale, diaree și greață după consumul de lapte și produse lactate.

Unul dintre cele mai cunoscute riscuri ale consumului de lapte este alergia la proteinele din lapte, cum ar fi cazeina. Această alergie poate provoca reacții revere, inclusiv vărsături, diaree, urticarie și, în cazuri extreme, șoc anafilactic.

Studiile arată că această sensibilitate poate declanșa inflamații în tractul digestiv și în alte părți ale corpului.

Mai mult, o altă controversă este legată de hormonii din laptele de vacă, inclusiv estrogeni și hormoni de creștere.

Aceste efecte negative ale laptelui le susține și medicul Lavinia Bratu, care spune că "sunt persoane care se simt bine atunci când consumă lapte, dar eu cred că nu știu să se analizeze, nu știu să se uite spre ei".

"Am lucrat cu oameni care au schimbat un singur lucru, nu au mai pus lapte în cafea. Cafeaua nici nu se bea, de fapt, cu lapte, decât atunci când este un desert, sau un răsfăț.

Scoțând laptele, dintr-o dată s-a aplatizat burtica, nu au mai avut disconfort abdominal, digestia fost una mult mai bună, nu au mai avut flatulențe…

Și atunci, dacă privim așa, ne dăm seama cat de mult contează acest lucru. Nu trebuie să fie intoleranță la lactoză, putem să avem doar o sensibilitate. Eu spre asta aș îndemna oamenii care consumă, să înceapă să fie atenți la ei, să își pună întrebări despre cum s-au simțit în ziua respectivă, după ce au scos acel lapte", a spus Lavinia Bratu, la Antena 3.

Studiile mai arată că un consum ridicat la grăsimi saturate cum sunt cele din laptele integral, poate contribui la creșterea nivelului de colesterol LDL, colesterol "rău", ceea ce poate crește riscu de boli cardiovasculare.

Consumul de lapte, în special laptele degresat, a fost asociat cu apariția acneei.

Unii cercetători cred că hormonii prezenți în lapte ar juca un rol în stimularea glandelor sebacee, contribuins astfel la dezvoltarea acneei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel