Leacul pentru paradontoză. Fecioru: Ceai dintr-o lingură de plante

Sonia Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
leacul pentru paradontoza. FOTO Pexels @ Thought Catalog
leacul pentru paradontoza. FOTO Pexels @ Thought Catalog

Lidia Fecioru a dezvăluit leacul eficient pentru paradontoză, dar cu efecte și pentru alte probleme de sănătate.

Lidia Fecioru a dezvăluit, în cadrul emisiunii Adevăruri Ascunse de la Antena 3, un nou leac și susține că acesta este, printre altele, foarte eficient în tratarea paradontozei.

Mai mult, spune bioenergoterapeutul, acest leac are efecte și asupra altor probleme de sănătate.

”Se apropie înflorirea florilor de cartofi, aşa că voi da un leac cu această ocazie. Cu ajutorul florilor de cartofi, se face un ceai dintr-o lingură de plante. E bine ca floarea să fie verde, astfel încât să nu-şi piardă din proprietăţi.

Se pune o lingură de plantă la 250 de ml de apă fierbinte. Se face infuzie. Se păstrează într-un termos pentru trei, chiar patru ore. Se strecoară şi se poate amestecă 1:1.

La 250 ml de ceai, punem 100 ml de alcool, ca să se păstreze pentru timp îndelungat, dar nu mai mult de două săptămâni. Este foarte bună atunci când ne lovim sau avem întinderi musculare sau ne dor articulaţiile.

Se poate folosi în parodontoză. Se poată face gargară. Se începe de la o lingură pe zi. Dacă avem senzaţie de vomă, bem doar o linguriţă pe zi. Dacă nu avem nicio problemă, atunci bem şi seara înainte de masă. E bine să începem cu o linguriţă de ceai pe zi.

Dacă facem doar cu alcool, se pun 100 g plante şi 250 ml alcool. Se păstrează la întuneric 10 zile şi apoi se strecoară. Se începe de la 2, până la 10 picături pe zi. Picăturile se pun în apă.

Se poate pune şi la călcâie. Acea piele moartă de pe călcâie se va curăţa. Tratamentul îl facem doar 14 zile. Îl putem repeta abia peste 2, 3 luni. 

Este foarte bună pentru căile respiratorii, dar şi pentru ulcerul duodenal. Este destul de puternică, de aceea, nu se face prea concentrată.

În ceea ce priveşte contraindicaţiile, nu au voie să consume copiii până în vârsta de 12 ani, femeile însărcinate sau cei cu angină purulentă", a spus Lidia Fecioru, sâmbătă, în cadrul rubricii Leacul zilei din emisiunea Adevăruri ascunse.

Ce este parodontoza și cum se manifestă

Parodontoza reprezintă inflamarea parodonțiului, țesutul care susține și fixează dinții în osul maxilarului.

La nivelul gingiilor apar inflamații și infecții, în cazuri avansate chiar pungi de puroi, care distrug țesutul moale și afectează structura osoasă, astfel încât dinții încep să se miște și cad.

Parodontoza este denumită și boala dinților frumoși întocmai ca urmare a faptului că simptomele sale inițiale nu sunt evidente. Este important de punctat că primul semnal de alarmă care atrage atenția asupra parodontozei este gingivita.

Primul pas spre paradontoză este apariția gingivitei. Astfel, gingiile se inflamează, devin moi, își schimbă culoarea din roz spre violet și sângerează la periaj.

Treptat, boala gingivală începe să avanseze și gingiile se retrag de pe dinți lăsând la vedere osul alveolar.

Apar durerile subtile, pruritul gingival, halitoza (respirația urât mirositoare) și sensibiltate la consumul alimentelor reci și fierbinți.

În următoarea fază încep să se formeze pungile parodontale, acele pungi cu puroi care se formează între os și dinte și care, în timp, conduc la expulzarea dinților din alveolele dentare.

Planta care te scapă de paraziții intestinali. Lidia Fecioru: Tratamentul durează 21 de zile

Lidia Fecioru, cunoscutul bioenergoterapeut, a dezvăluit un nou remediu naturist, ușor de făcut. Astfel, pentru combaterea paraziților intestinali, aceasta recomandă o combinație din două ingrediente: pelin și cuișoare. Tratamentul trebuie urmat timp de trei săptămâni, spune Lidia Fecioru, acesta putând fi continuat în scop profilaxic, pentru încă o lună.

”Toți avem paraziți intestinali. Nu există să nu avem. Dar există oameni care din cauza acestor paraziți au probleme foarte mari pentru că pot face chisturi parazitare pe intestin, pe creier, pe ficat.

Se pun frunze și rădăcină de pelin și cuișoare la un loc. Se dau prin râșnița de cafea. Tocăm planta de pelin mărunt sau putem lua de la plafar. Râșnim și pelinul și cuișoarele până se fac praf.

Luăm câte o linguriță seara înainte de masă cu o oră pentru că noaptea paraziții sunt mult mai activi în organism. Adulții iau o linguriță cu vârf  și copiii o linguriță rasă.

Se beau cu apă pentru că sunt foarte amare. Luăm inițial praful de pelin apoi lingurița cu praful de cuișoare. Pentru cei care nu suportă pot lua cu zahăr sau cu mere și multă apă ca să nu simțim amărăciunea. Se face tratamentul 21 de zile și apoi o lună din 3 în 3 zile ca profilaxie” a explicat Lidia Fecioru la Antena 3. Citește mai departe AICI.

Vezi și: Suzeta, efect negativ asupra danturii. Medic: Dinţii strâmbi nu creează doar probleme de estetică

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel