Legumele verzi: cum te ajută să scazi riscul bolilor cardiovasculare
Noi cercetări arată că consumul zilnic al unei cantități mici (aproximativ o cană) de legume bogate în nitrați îți poate reduce riscul de boli...
Nitrații sunt compuși produși în mod natural în anumite alimente, predominant în verdeață precum spanacul, rucola și țelina. Dar și alte legume precum sfecla roșie conțin nitrați.
„Consumul de legume cu frunze verzi a fost mult timp asociat cu o serie de beneficii pentru sănătate, inclusiv un risc redus de boli cardiovasculare”, spune Sarah Anzlovar, un dietetician înregistrat din Boston. „Acest studiu ne oferă doar un alt motiv pentru a adăuga verdeață în dieta noastră. Rezultatele sugerează că puteți beneficia [de nitrați vegetali] la doar de doar 60 de grame sau aproximativ 1 cană de legume.
Cum ajută nitrații să sprijine sănătatea inimii
Corpul noastre depinde de multe substanțe chimice pentru a funcționa corect. Și sănătatea inimii poate fi susținută de substanțe chimice care ajută la relaxarea vaselor de sânge. Acest lucru le permite să se lărgească, ceea ce crește fluxul de sânge în tot corpul. Un flux sanguin mai eficient înseamnă că mai mult oxigen poate ajunge la organele vitale pentru a-și susține funcțiile.
Oxidul nitric este o substanță chimică despre care se știe că sprijină dilatarea (sau lărgirea) vaselor de sânge. Nitrații sunt transformați în oxid nitric în organism, alimentând astfel corpul cu această substanță chimică cheie. Nivelurile adecvate de oxid nitric sunt legate de beneficii precum scăderea tensiunii arteriale.
Nitrații reduc riscul bolilor de inimă
Studiul a avut ca scop investigarea asocierii dintre aportul de nitrați vegetali și bolile cardiovasculare (BCV). Rezultatele acestui studiu au fost publicate în Jurnalul European de Epidemiologie din aprilie.
Pentru a face acest lucru, au fost evaluate peste 53.000 de persoane fără boli cardiovasculare la începutul studiului. Aportul de nitrați vegetali a fost înregistrat printr-un chestionar auto-raportat privind frecvența alimentelor și evaluat. Pe parcursul a 23 de ani de urmărire, au fost înregistrate 14.088 de cazuri de BCV.
Rezultatele arată că consumul de mai mulți nitrați vegetali a fost asociat cu valori mai mici ale tensiunii arteriale la începutul studiului. În plus, un aport moderat de azotat vegetal (aproximativ 60 de miligrame pe zi) a fost legat de o incidență redusă a bolilor cardiovasculare. Nu s-au observat beneficii suplimentare pentru aporturile mai mari de azotat vegetal.
Cei cu aport de azotat moderat până la mare au arătat, de asemenea:
Riscul cu 12% mai mic de cardiopatie ischemică
Riscul de insuficiență cardiacă cu 15% mai mic
Riscul cu 17% mai mic de accident vascular cerebral ischemic
Riscul cu 26% mai mic de spitalizare a bolii arterelor periferice
Alcoolul crește riscul bolilor cardiovasculare
Când s-a luat în considerare consumul de alcool, cei care au băut mai mult de două băuturi standard de alcool pe zi au avut mai puține beneficii în reducerea riscului de boli cardiovasculare.
„Deși există întotdeauna spațiu pentru erori atunci când sunt evaluate măsurile auto-raportate, precum în chestionarul privind frecvența alimentelor utilizat în acest studiu, aceste rezultate sunt promițătoare, deoarece știm că beneficiile consumului de mai multe legume sunt cunoscute în toată literatura”, spune Elizabeth Shaw, expert în nutriție și autor.
Includerea legumelor bogate în nitrați în dietă poate părea descurajantă, dar găsirea unor modalități de „a le strecura” vă poate ajuta să îndepliniți cota de 60 mg / zi de nitrați.
De ce să îți pui ghimbir în cafea. 5 beneficii neștiute pentru sănătate
De ce ar trebui să-ți bagi picioarele în apă cu sare cel puțin o dată pe săptămână
De ce ar trebui să-ți bagi picioarele în apă cu sare cel puțin o dată pe săptămână. Cele 5 efecte uimitoare de care trebuie să afli.
Soluția anti-căpușe. Scapă de căpușe în mod natural, fără chimicale! Uite ce poți face acum
"Singurul meu regret în viață este că nu am băut destulă șampanie". Șampania poate reduce riscul de stop cardiac brusc
De ce NU e bine să folosești telefonul în baie
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Ce să faci ca să nu mai crape crenvurștii când îi fierbi? Cum îi fierbi corect
Singurul aliment care scade glicemia instant, susținut de știință
5 motive să NU mai stai cu laptopul pe picioare. Numărul 2 te va uimi
Orele la care trebuie să bei cafeaua. Când e momentul să te oprești
Aceasta este ora exactă la care trebuie să îți bei cafeaua.
5 greșeli comune în bucătărie care îți pot îmbolnăvi familia. Ai mare grijă la asta
Cele 5 greșeli comune pe care le faci în bucătărie și care îți pot îmbolnăvi toată familia.
Hainele tale miros a țigară? Pulverizează băutura asta pe ele. Scapi instant de miros!
De ce să nu mai ții roșiile în frigider
Află de ce nu ar trebui să mai păstrezi roșiile în frigider. Uite cum să le depozitezi corect pentru a te bucura de aroma lor naturală.
6 plante mediteraneene care protejează împotriva bolilor cardiovasculare. Au un efect major
6 plante mediteraneene care protejează împotriva bolilor cardiovasculare. Au un efect major.
Plimbările zilnice: beneficii pe care sigur nu le-ai știut. Cât trebuie să mergi pe jos dacă ai peste 50 de ani
Ce se întâmplă dacă NU mănânci înainte de operație. Un studiu dă totul peste cap
Ți s-a spus să nu mănânci înainte de operație? S-ar putea să fi fost degeaba. Uite ce s-a descoperit.
Acesta este motivul pentru care ar trebui să pui orez în dulap
De ce ar trebui să pui orez în dulap. 6 lucruri utile pe care le poți face cu orezul.
