
Evitarea consumului de carne poate fi un semn al unei sănătăți mintale precare, susține o examinare a altor 18 studii.
Analiza a 18 studii, realizate pe circa 160.000 de participanți, care au urmărit relația dintre consumul de carne și sănătatea mintală, relevă că vegetarienii și veganii aveau rate semnificativ mai mari sau riscuri de depresie, anxietate și vătămare de sine, notează dailymail.co.uk.
Cercetătorii mai sugerează că evitarea cărnii poate fi un „marker comportamental" care indică persoanele care au deja o sănătate mentală precară. Cercetătorii de la Universitatea Alabama, SUA, subliniază în studiu că acele persoane care au evitat consumul de carne au avut rate semnificativ mai mari sau riscuri de depresie, anxietate și/sau comportamente de auto-vătămare. "În timp ce riscurile și beneficiile dietelor vegane și vegetariene au fost dezbătute de secole, rezultatele noastre arată că mâncătorii de carne au o sănătate psihologică mai bună. (...) Sănătatea mintală ar putea fi necesar să fie accentuată atunci când evaluăm beneficiile și riscurile anumitor modele alimentare", a afirmat dr Edward Archer.
Studiul, intitulat „Carnea și sănătatea mintală: o revizuire sistematică a evitării consumului de carne, și legătura cu depresia, anxietatea și fenomene conexe", este publicat în revista Critical Review in Food Science and Nutrition.
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-