Dieta și anxietatea. Ce alimente îți mențin sănătatea mintală
Un studiu recent a descoperit că persoanele care nu consumă fructe și legume ar putea fi mai predispuse la anxietate.
S-a stabilit că sănătatea mintală depinde de o mulțime de factori, inclusiv dieta, somnul și activitatea fizică. Ca atare, dacă stilul tău de viață nu are oricare dintre acestea, starea ta generală poate fi afectată.
Publicat în International Journal of Environmental Research and Public Health, studiul constată că persoanele care mănâncă mai puțin de trei fructe și legume în fiecare zi, sunt cu 24% mai predispuse să fie diagnosticate cu tulburări de anxietate. Potrivit cercetătorilor, în absența alimentelor sănătoase, creșterea grăsimilor corporale poate da naștere inflamației, care la rândul ei poate provoca tulburări de anxietate, notează Indianexpress.
Pentru studiu, echipa de cercetare a analizat datele din Studiul longitudinal canadian privind îmbătrânirea. Datele au inclus detalii despre aproximativ 26991 de bărbați și femei din grupurile de vârstă cuprinse între 45 și 85 de ani. Cercetătorii au spus că, pe măsură ce nivelul de grăsime corporală crește peste 36%, posibilitatea apariției unei tulburări de anxietate crește cu 70%, adăugând că mai multe femei decât bărbați sunt sensibile.
Studiul continuă să sublinieze că, pe lângă compoziția corpului, tulburările de anxietate pot afecta și persoanele în funcție de sex, starea civilă, veniturile și alte probleme de sănătate. De fapt, una din nouă femei se crede că are o tulburare de anxietate, spre deosebire de unul din 15 bărbați, a spus acesta.
Acum, mai mult ca oricând, oamenii încep să înțeleagă importanța dietei și să rămână sănătoși. Deoarece stresul vieții de zi cu zi afectează aproape toată lumea din întreaga lume, nevoia de a rămâne în formă atât mental cât și fizic devine de o importanță extremă. Pe lângă anxietate, o dietă proastă poate duce la schimbări de dispoziție, în special în jurul perioadei de ierni și în locuri în care există mai puțin soare.
Tulburările de anxietate pot varia de la tulburări de stres post traumatic și atacuri de panică, la tulburări obsesive compulsive și fobie socială.
-
-
-
-
-
Boala de reflux gastroesofagian crește riscul problemelor cardiace acute01.11.2025, 15:54
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Băutura minune cu oțet și chia pe stomacul gol. Lygia Alexandrescu avertizează: Împreună produc variații de tensiune
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Substanța din corp care provoacă cheaguri de sânge. Uite singurul FRUCT care o ține sub control. NU-l mănânci prea des
Greșeala care distruge nutrienții din broccoli. Cum să gătești broccoli pentru beneficii maxime
Ai fost mințit! Acest aliment pe care îl consumi zilnic îți face mai mult rău decât zahărul
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
Băutura care îți oferă mai multă energie decât un energizant: 4 beneficii uriașe
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Dieta pe care o urmează medicii! Slăbești rapid și îți protejezi inima
Ce să mănânci când ai gastrită? 7 alimente care îți salvează stomacul
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.
Antioxidanții explicați în termeni simpli. De ce sunt esențiali în lupta împotriva radicalilor liberi
3 motive să nu mănânci mult seara. De ce mâncatul târziu poate fi dăunător
Legătura ascunsă dintre intestin și anxietate. Dieta care îți calmează creierul
Ceasul spune că ai făcut 10.000 de pași? Nu e chiar așa! 5 lucruri pe care NU le-ai știut despre smartwatch-ul tău
Alimentele care îți cresc imunitatea. Te țin departe de răceli și alte boli
Alimentele care îți sprijină apărarea naturală a organismului. Ce rol joacă alimentele în stimularea sistemului imunitar.
Tot ce s-a spus până acum despre slăbit este greșit! De ce "mănâncă mai puțin și mișcă-te mai mult" nu ajută
Apa detoxifiantă după sărbători. Curăță ficatul și topește grăsimea. Multe femei adoră această rețetă
Ce nu ai știut despre uleiul de pește. Adevărul despre Omega-3. Citește asta înainte să mai iei suplimente
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
