Dieta și anxietatea. Ce alimente îți mențin sănătatea mintală

Georgiana Ioniță / 06 Martie 2020 / 08:15
Ten, piele
Ten, piele

Un studiu recent a descoperit că persoanele care nu consumă fructe și legume ar putea fi mai predispuse la anxietate.

S-a stabilit că sănătatea mintală depinde de o mulțime de factori, inclusiv dieta, somnul și activitatea fizică. Ca atare, dacă stilul tău de viață nu are oricare dintre acestea, starea ta generală poate fi afectată.

Publicat în International Journal of Environmental Research and Public Health, studiul constată că persoanele care mănâncă mai puțin de trei fructe și legume în fiecare zi, sunt cu 24% mai predispuse să fie diagnosticate cu tulburări de anxietate. Potrivit cercetătorilor, în absența alimentelor sănătoase, creșterea grăsimilor corporale poate da naștere inflamației, care la rândul ei poate provoca tulburări de anxietate, notează Indianexpress.

Pentru studiu, echipa de cercetare a analizat datele din Studiul longitudinal canadian privind îmbătrânirea. Datele au inclus detalii despre aproximativ 26991 de bărbați și femei din grupurile de vârstă cuprinse între 45 și 85 de ani. Cercetătorii au spus că, pe măsură ce nivelul de grăsime corporală crește peste 36%, posibilitatea apariției unei tulburări de anxietate crește cu 70%, adăugând că mai multe femei decât bărbați sunt sensibile.

Studiul continuă să sublinieze că, pe lângă compoziția corpului, tulburările de anxietate pot afecta și persoanele în funcție de sex, starea civilă, veniturile și alte probleme de sănătate. De fapt, una din nouă femei se crede că are o tulburare de anxietate, spre deosebire de unul din 15 bărbați, a spus acesta.

Acum, mai mult ca oricând, oamenii încep să înțeleagă importanța dietei și să rămână sănătoși. Deoarece stresul vieții de zi cu zi afectează aproape toată lumea din întreaga lume, nevoia de a rămâne în formă atât mental cât și fizic devine de o importanță extremă. Pe lângă anxietate, o dietă proastă poate duce la schimbări de dispoziție, în special în jurul perioadei de ierni și în locuri în care există mai puțin soare.

Tulburările de anxietate pot varia de la tulburări de stres post traumatic și atacuri de panică, la tulburări obsesive compulsive și fobie socială.

 
Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy