Decongelarea alimentelor, cum se face corect. La ce să fiți atenți

meat-2602031_640_37358400 Carne FOTO: Pixabay

Odată ce decongelăm alimentele, unele bacterii pot deveni active și se pot chiar multiplica. De aceea, trebuie să le decongelăm corect.

Decongelarea, în varianta optimă, se face în frigider, deși e un proces lent, care durează. Este recomandarea specialiștilor pentru decongelarea corectă. După ce decongelăm carnea (tocată), puiul sau fructele de mare, acestea pot fi păstrate, timp de 24 de ore, în frigider înainte de a fi gătite. Carnea de porc, de vită sau miel rezistă ceva mai mult, între 3 și 5 zile.

Dacă vreți să nu stați prea mult până când carnea se decongelează, atunci apelați la apă rece. Puneți carnea într-un recipient și în el puneți apă rece. Schimbați apa la fiecare jumătate de oră. O metodă mai rapidă e decongelarea alimentelor în cuptorul cu microunde. Însă, în acest sens, verificați atent ce scrie pe ambalajul alimentului.

E bine de reținut că odată decongelate, alimentele trebuie gătite pe loc, arată cumsa.ro.

Google News icon  Urmărește-ne și pe Google News - abonează‑te!

Articole similare
300x250
300x250