Băutura delicioasă care elimină toxinele și accelerează metabolismul

Băutura delicioasă, care elimină toxinele, poate fi preparată acasă din câteva produse pe care le avem în cămară.
În zilele noastre, se vorbește des despre bolile legate de alimentația deficitară. Obezitatea, diabetul sau sindromul metabolic se numără printre categoriile de afecțiuni de care suferă omenirea.
Mâncarea noastră, plină de toxine, ne-a transformat sănătatea și a devenit cel mai mare dușman al nostru. De aceea, ar fi înțelept să ne revizuim dieta și să introducem alimente sănătoase în meniu.
Consumul excesiv de carne, zahăr și alimente procesate este dăunător sănătății. Un studiu a raportat legătura dintre consumul de carne procesată și creșterea numărului de boli cronice.
Cu toate acestea, alimentele procesate nu sunt singurele aflate pe lista neagră. Îngrășămintele, pesticidele și alte produse fungicide, folosite pentru a proteja fructele și legumele de insecte, sunt și ele dăunătoare sănătății, ca să nu mai vorbim de expunerea la substanțele toxice din aer, care provoacă boli pulmonare și hepatice.
Natura are mereu soluții pentru a depăși aceste neplăceri și ne pune la dispoziție ingrediente sănătoase, care ne ajută să ne restabilim sănătatea și starea de bine.
Citește și: 3 alimente care reduc stresul și anxietatea. Ce NU trebuie să mănânci niciodată dacă ești stresat
Din câteva legume și fructe putem prepara o băutură delicioasă, care contribuie la detoxifierea organismului, activarea metabolismului și promovarea pierderii în greutate. Pentru această băutură vom folosi: ghimbir, lămâie, țelina și roșii.
Ghimbirul are proprietăți antiinflamatorii și antivirale. Pe lângă faptul că este bogat în antioxidanți, care ne pot proteja împotriva anumitor boli cronice, ghimbirul are efecte pozitive asupra obezității și asupra profilului metabolic la persoanele supraponderale, deoarece permite termogeneza și reducere senzația de foame.
Lămâia are zeci de beneficii pentru sănătate. Și pe bună dreptate, efectul său detoxifiant este recunoscut, ca să nu mai vorbim despre acțiunea asupra slăbirii și a grăsimii corporale, datorită polifenolilor pe care îi conține.
Țelina are o activitate antioxidantă. Numită și „Apium graveolens”, țelina face parte din familia Apiaceae și este plină de compuși fenolici și antioxidanți. Un studiu a stabilit că toți compușii săi acționează ca antioxidanți puternici cu efecte vindecătoare.
De ce să pui sare și piper pe lămâie. Combinația de care are nevoie corpul tău
Roșiile ajută la menținerea unei greutăți optime sănătoase și oferă organismului nutrienții necesari pentru buna funcționare. În plus, licopenul, care este o componentă a roșiilor, este încărcat cu antioxidanți, având capacități bioactive de a modifica sistemul imunitar și, în special, procesele metabolice.
Ingrediente pentru băutura de detoxifiere, care va purifica organismu:
2 linguri de ghimbir proaspăt ras,
sucul de la o jumătate de lămâie,
2 tulpini de țelină,
cană suc de roșii,
un praf de ardei iute.
Pregătirea băuturii, pas cu pas
Într-un blender, combinăm toate ingredientele spălate și uscate. Băutura este gata pentru a fi consumată. De asemenea, putem pregăti o cantitate mai mare a acestei băuturi, pe care o vom păstra în frigider. Băutura miraculoasă poate fi consumată, diluată cu apă, de 3 ori pe zi, în afara meselor.
Atenție! Ghimbirul nu este recomandat femeilor însărcinate și persoanelor care suferă de boli ale sângelui.
Lămâia nu este recomandată persoanelor care suferă de arsuri și ulcer gastric sau au alergie la citrice.
TREBUIE SĂ ȘTII ASTA:
-
-
-
-
Menopauza crește riscul de boli cardiovasculare26.08.2025, 20:56
-
Insula Iubirii și provocările relațiilor. Rolul ispitelor în cupluri26.08.2025, 20:26
Te doare capul? Acest ingredient banal din bucătărie face minuni! E mai puternic decât o pastilă
Buze crăpate: soluția care le repară în câteva minute. Ai ingredientul chiar în bucătărie
Ceaiul verde, efect asupra cancerului hepatic. Descoperiri cheie dintr-un studiu medical de la Universitatea Hiroshima
Ceaiul care șterge riscul de cancer hepatic. Curăță ficatul.
O legumă comună ar putea reduce glicemia cu până la 50%. E de mare ajutor pentru diabetici
Această legumă comună reduce glicemia cu până la 50%.
Sardinele, superalimentul la conservă. Conținut ridicat de Omega-3
Peștele care conține o cantitate importantă de Omega-3. Susține sănătatea oaselor și a inimii.
Compusul natural care previne degradarea creierului. Îi oferă un scut protector
Acest compus natural previne degradarea creierului și îi oferă un scut protector.
Ceaiul care te ajută să slăbești rapid și natural. Arde multe grăsimi
Acest ceai te-ar putea ajuta să slăbești rapid, în mod natural. Reglează apetitul și provoacă arderea mai mare a grăsimilor.
Uleiul care reduce inflamația din organism. Cercetătorii spun că ar putea fi secretul unei vieți mai sănătoase
Acest ulei reduce semnificativ inflamația din organism. Pur și simplu mătură deșeurile.
6 ingrediente care să nu-ți lipsească din ceai iarna asta. Rețeta pentru un ceai de iarnă perfect
Superalimente pe care trebuie să le mănânci în fiecare zi. Mâncăruri esențiale pentru energie și vitalitate
Usturoiul pe stomacul gol: mit sau terapie adevărată? Adevărul surprinzător
De ce să bei ceai de turmeric: 6 motive pentru a-l adăuga în rutina ta zilnică
Roșiile și cartofii pot inhiba creșterea celulelor canceroase
Cel mai bun antioxidant natural. Curăță vasele de sânge. E de 10 ori mai puternic decât orice supliment
Menstruații dureroase? Acest remediu naturist poate înlocui calmantele
Sucul de merișoare, aliat al arterelor. Le redă flexibilitatea și stimulează circulația sanguină
Planta pe care o ai în grădină și nu știai că vindecă ficatul
Planta care calmează inflamațiile. E folosită în tratamentul pentru cancer
Alimentul care te protejază de cancer. Conține "antioxidantul suprem". Atacă celulele canceroase fără să le afecteze pe cele sănătoase
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.