Anghinarea, superalimentul care poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului. Combate balonarea
Acest superaliment poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului.
O porție de migdale oferă vitamine, minerale, fibre și alți nutrienți esențiali pentru organism.
Fructele oleaginoase sunt acele fructe comestibile care ne plac la nebunie. În această categorie de fructe oleaginoase sunt incluse alunele, castanele, nucile, fisticul și migdalele. Toate acestea sunt consumate pe scară largă ca aperitiv sau ca ingrediente în diferite rețete.
Migdalele sunt fructe uscate și, ca atare, furnizează diferiți nutrienți și beneficii organismului. Sunt o gustare perfectă între mese, pentru a potoli foamea.
Contribuția nutritivă a migdalelor este infinită: proteine, acizi grași mononesaturați, acizi grași nesaturați, fibre, calciu, fosfor, magneziu, fier, zinc, potasiu, vitamina E , riboflavină, tiamină, niacină și folați se numără printre compoziția sa, conform Federației Spaniole de Nutriție (FEN).
Pe de altă parte, migdalele dulci sunt bogate în grăsimi monoinsaturate, pe lângă faptul că sunt o sursă de proteine vegetale și, într-o măsură mai mică, oferă carbohidrați.
Deoarece conținutul de fibre al migdalelor este mai mare decât cel al altor nuci, aceste fructe uscate sunt indicate pentru tratarea problemelor de constipație.
De asemenea, trebuie remarcată bogăția de minerale, cum ar fi calciu, fier, zinc, potasiu, magneziu și fosfor. De fapt, o porție de 25 de grame de migdale decojite oferă 18% din aporturile zilnice recomandate de fosfor.
În ceea ce privește vitaminele, migdalele sunt o sursă bună de vitamina E, riboflavină, tiamină, niacină și folati. O porție de 25 g de migdale decojite oferă 42% din aporturile zilnice recomandate de vitamina E, conform FEN.
Acest superaliment poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului.
Fructul care îți curăță arterele și ține diabetul departe.
Ce se întâmplă în corpul tău dacă înlocuiești cafeaua cu Matcha. Primele efecte apar imediat.
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Ce efect are ceaiul asupra tensiunii arteriale. Detaliul pe care trebuie să îl știi.
Acest ceai protejează inima și creierul și este consumat și de cei care vor să slăbească.
Acest compus natural previne degradarea creierului și îi oferă un scut protector.
Reduc inflamația, protejează creierul și încetinesc îmbătrânirea. Și tot ce trebuie e să mănânci asta zilnic.
Sucul răcoritor care accelerează arderea grăsimilor. Reduce glicemia, curăță intestinul și sprijină metabolismul.
Fructul care arde grăsimile. Stimulează pierderea în greutate cu 200%. Oferă și protecție cardiacă.
Un singur aliment care îți reglează tensiunea – și nu, nu e usturoiul!
Peștele care conține o cantitate importantă de Omega-3. Susține sănătatea oaselor și a inimii.
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.