Ceaiul care promovează un somn liniștit și reduce anxietatea. Câte cești să bei înainte de culcare
Oferind soluții naturale pentru stres și oboseală, acest remediu străvechi ne ajută să redescoperim armonia dintre corp și minte.
Ceaiul de măceșe poate fi un aliat împotriva răcelii datorită conținutului mare de vitamina C.
Ceaiul de măceşe este un bun stimulator al sistemului imunitar. Măceșele conţin de 50 de ori mai multă Vitamina C decât citricele. Acest ceai întăreşte imunitatea, prevenind răcelile. Prin conţinutul ridicat de vitamine şi minerale, fructele dau rezultate uimitoare şi în caz de anemie, scrie click.ro.
Acest fructe conțin și vitaminele A, D, E, B1 (vitamina bunei dispoziţii), B2 ( susţine organismul în acţiunile solicitante), K (implicată în procesele de coagulare a sângelui), minerale şi acizi graşi, care ajută la regenerarea pielii.
Ceaiul de măceşe este un remediu excelent pentru intoxicaţii, diaree, afecţiuni hepatice. Antioxidanţii din compoziţia măceșelor au un rol protector pentru inimă. Infuzia de măceşe scade tensiunea arterială şi normalizează circulaţia sângelui.
Într-un studiu privind conținutul de antioxidanți din șase extracte de fructe, măceșele s-au dovedit a avea cea mai mare capacitate antioxidantă (vezi studiu AICI). Mai precis, s-a constatat că au niveluri ridicate de polifenoli, carotenoizi și vitamine C și E, toate având proprietăți antioxidante puternice.
Cercetările sugerează că ceaiul de măceșe poate ajuta la scăderea în greutate.
Studiile arată că ceaiul de măceșe este bogat într-un antioxidant numit tilirosid, care poate avea proprietăți de ardere a grăsimilor.
Într-un studiu de 8 săptămâni la șoareci predispuși la obezitate, cei hrăniți cu o dietă bogată în grăsimi conținând 1% extract de măceș au câștigat semnificativ mai puțină greutate corporală și grăsime decât animalele care nu au primit suplimentul (vezi studiu AICI).
Ai nevoie de două linguri de măceşe proaspete sau o lingură de măceşe uscate zdrobite şi o cană cu apă clocotită. Fructele se pun într-o cană de porţelan, iar deasupra se toarnă apa clocotită. Ceaiul se lasă la infuzat timp de 15 minute. După aceea, se strecoară şi se bea călduţ.
Oferind soluții naturale pentru stres și oboseală, acest remediu străvechi ne ajută să redescoperim armonia dintre corp și minte.
Această legumă comună reduce glicemia cu până la 50%.
Această legumă scade glicemia și hipertensiunea în același timp. Are multiple efecte asupra sănătății.
Reduc inflamația, protejează creierul și încetinesc îmbătrânirea. Și tot ce trebuie e să mănânci asta zilnic.
Acest aliment pe care îl mănânci dimineața, te ajută să ai un somn odihnitor. Are efect calmant.
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Fructul care îți curăță arterele și ține diabetul departe.
Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C.
Acest condiment care te protejează de infecții, reglează glicemia și te scapă de tuse, are efect antibacterian și antiinflamator.
Acest aliment banal reglează glicemia și tensiunea arterială. Reduce și riscul de cancer.
Aceasta este singura legumă care nu trebuie congelată sau conservată pentru că își pierde proprietățile.
Peștele care conține o cantitate importantă de Omega-3. Susține sănătatea oaselor și a inimii.
Acest aliment consumat dimineața îți stimulează creierul. Repară celulele neuronale.