Ceaiul care ajută circulația periferică și rinichii. Fecioru: Bem un litru pe zi, dimineața sau seara
Planta are o multitudine de beneficii pentru sănătate, fiind foarte bogată în antioxidanți. Se foloșeste în totalitate, de la rădăcină până la frunze și...
Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a recomandat un nou leac naturist, iar cum sezonul rece este asociat cu ceaiurile, acesta poate fi pus pe lista de băuturi de care se poate bucura întreaga familie.
„Este bine să bem ceai din frunze de morcovi. Morcovul îl putem da copiilor, iar frunzele să le strângem pentru acest ceai. Ceaiul din frunze de morcovi este bun pentru tot ce înseamnă circulaţie periferică şi varice.
Peste trei linguri de plantă uscată se adaugă un litru de apă fierbinte. Se acoperă și după 15 minute îl strecurăm şi bem acest litru în timpul unei zile, îl putem bea dimineața sau seara.
Este bun mai ales pentru cei care au trecut prin COVID. Mulţi au avut probleme cu rinichii din cauza acestei boli. Să nu uite, de asemenea, să mănânce mei decorticat”, a declarat Lidia Fecioru la Antena 3.

Morcovi cu frunze. FOTO: Freepik @bublikhaus
Frunzele de morcov, beneficii
De la morcov putem folosi toate părțile, de la rădăcină, care este cea mai des consumată în bucătărie și care are o multitudine de beneficii prin aportul de vitamine și minerale, până la frunze și semințe.
Frunzele de morcov conțin clorofilă, care ajută în formarea globulelor roși în organism, motiv pentru care acestea ar trebui consumate zilnic, în special de cei care suferă de anemie.
Consumul de frunze de morcov scade colesterolul, ceea ce le recomandă în dietele pentru sănătatea inimii.
De asemenea, purifică sângele, scăzând în acest proces presiunea asupra inimii și rinichilor.
Frunzele de morcov sunt benefice și pentru stimularea imunității. Sunt bogate în antioxidanți, iar acest lucru ne permite să luptăm împotriva bolilor infecțioase.
Frunzele de morcov ajută la prevenirea apariției cancerului. Consumul de frunze de morcov sub formă d pastă sau suc ne ajută să fim energici.
Dacă mai punem la socoteală și conținutul de fibre pe care îl au frunzele, vom avea parte de un metabolism bun și de un sistem digestiv în formă bună.
Uleiul din semințe de morcov, beneficii
Uleiul din semințe de morcov este un ulei esențial, o combinație de compuși aromatici, și are o serie de beneficii pentru sănătate.
Îndepărtează ciupercile și fungii. Uleiul de semințe de morcov este eficient împotriva unor tipuri de ciuperci care cresc pe piele.
Combate bacteriile. Uleiul din semințe de morcov poate combate unele tulpini de bacterii, cum ar fi Staphylococcus aureus, o bacterie comună a pielii și Listeria monocytogenes, o bacterie care provoacă intoxicații alimentare.
Blochează lumina soarelui. În uleiul esențial de semințe de morcov se găsește un compus, umbelliferonă, care absoarbe razele UVB și este utilizat în produsele de protecție solară.
Ajută la echilibrarea pigmentării. Deoarece uleiul din semințe de morcov absoarbe razele UVB, ar putea ajuta și în cazul hiperpigmentării pielii.
Multe din uleiurile esențiale sunt iritante pentru piele și pot provoca erupții cutanate și sensibilitate a pieii, însă uleiul din semințe de morcov poate fi doar ușor iritant, arată WebMD.
Sucul de morcovi, 8 beneficii impresionante. Bolile la care ajută: S-a demonstrat că distruge LEUCEMIA
Sucul de morcovi este extras din morcovi întregi și este extrem de hrănitor.
Acesta nu numai că oferă potasiu și vitamina C, dar este și foarte bogat în provitamina A. Se crede că băutura de suc de morcovi stimulează imunitatea și îmbunătățește sănătatea ochilor și a pielii, printre alte beneficii.
Iată 8 beneficii impresionante ale sucului de morcovi:
1. Foarte hrănitor
Sucul de morcovi este sărac în calorii și carbohidrați, în timp ce conține numeroase substanțe nutritive. O ceașcă (240 ml) conține:
Calorii: 96
Proteine: 2 grame
Grăsimi: mai puțin de 1 gram
Carbohidrați: 22 grame
Zaharuri: 9 grame
Fibre: 2 grame
Vitamina A (ca provitamina A): 255% din Doza Zilnică Recomandată (DZR)
Vitamina C: 23% din DZR
Vitamina K: 31% din DZR
Potasiu: 15% din DZR.
Sucul de morcovi furnizează, de asemenea, pigmenții carotenoizi luteină și zeaxantină, care acționează ca antioxidanți în organism. Antioxidanții luptă împotriva moleculelor instabile numite radicali liberi.
Principalul carotenoid din sucul de morcovi este betacarotenul, care este responsabil pentru culoarea portocalie a morcovilor. Organismul dumneavoastră îl transformă în vitamina A, un antioxidant. Citește mai departe AICI.
-
Rădăcina de angelică: secretul natural al sănătății femeilor27.11.2025, 14:00
-
-
Nerăbdarea poate fi genetică și legată de peste 200 de afecțiuni27.11.2025, 11:14
-
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar intră în teste27.11.2025, 10:05
-
Ceaiul banal care poate scădea tensiunea arterială fără pastile
Ghimbirul, turmericul și scorțișoară pot interfera cu medicamentele
6 beneficii ale ceaiului de lemn dulce. O alegere naturală pentru digestie și imunitate
Ce se întâmplă dacă înlocuiești cafeaua cu Matcha timp de 30 de zile
Ce se întâmplă în corpul tău dacă înlocuiești cafeaua cu Matcha. Primele efecte apar imediat.
Planta de "100 de ani" care curăţă vasele de sânge. Lidia Fecioru: Câte cinci picături, dimineaţa
Cum transformi ceaiul în medicament pentru răceală
Cum transformi ceaiul obișnuit în medicament pentru răceală. Iată câteva trucuri simple cu efecte uimitoare.
Leacurile bunicii revin: 5 remedii naturiste care chiar funcționează, confirmate de știință
5 plante medicinale care chiar funcționează (confirmate de știință).
Ceaiul verde, efect asupra cancerului hepatic. Descoperiri cheie dintr-un studiu medical de la Universitatea Hiroshima
Ceaiul care șterge riscul de cancer hepatic. Curăță ficatul.
6 ceaiuri care îți relaxează corpul și mintea înainte de culcare. Soluția naturală pentru insomnie
Un somn liniștit poate începe cu un simplu obicei de seară, bazat pe plante care te ajută să te relaxezi și să te eliberezi de stres.
Alum pentru piele: utilizări, beneficii și riscuri. Ce este alumul, de fapt
Alimentele care îți cresc imunitatea instant. Mit sau realitate? Numărul 9 te va uimi
Ceaiul medicament pentru gripă. Îți încălzește corpul, scoate toxinele și te calmează
Ceaiul minune care te încălzește iarna și te scapă de răceli. Medicii îl recomandă pentru imunitate și energie. Iată cum îl prepari.
Alimentul poate scăpa milioane de oameni de diabet și boli de inimă
Acest aliment poate preveni diabetul și bolile de inimă. E plin de fibre și reduce colesterolul și scade inflamația.
Planta care scade glicemia și ajută digestia
Sucul de soc, beneficii pentru diabetici. Scade nivelul de zahăr din sânge și arde grăsimile
Acest suc delicios scade glicemia și topește grăsimea. Previne și alte boli.
Te doare capul? Acest ingredient banal din bucătărie face minuni! E mai puternic decât o pastilă
Infecții urinare iarna: greșeala pe care o faci fără să-ți dai seama. Acest fruct te scapă de probleme
Ceaiul aromat care reduce inflamația din organism, previne infecțiile și te calmează. Este ideal în perioadele cu vreme rece
Roșiile și cartofii pot inhiba creșterea celulelor canceroase
Fructul care îți curăță arterele și ține diabetul departe
Fructul care îți curăță arterele și ține diabetul departe.
5 plante și condimente care îmbunătățesc digestia
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
