Ceaiul de ghimbir: beneficii demonstrate științific pentru inimă, imunitate și metabolism
Un ceai vechi de secole face valuri în medicina modernă. Este plin de antioxidanți și previne bolile de inimă și diabetul.
Ciupercile Reishi sunt renumite în întreaga lume, fiind unele dintre cele mai cunoscute ciuperci din medicina tradițională chineză.
În prezent, ciupercile Reishi sunt un superaliment cu proprietăți unice. Cu multe milenii în urmă, aceste ciuperci Reishi erau deosebit de apreciate în Est și considerate, fiind considerate un medicament natural.
Printre gama largă de calități utile ale ciupercilor Reishi se numără:
- capacitatea de a ajuta organismul să se adapteze la stres,
- ajută la creșterea imunității,
- ajuta la combaterea îmbătrânirii premature,
- normalizează nivelul zahărului din sânge,
- activează producerea „hormonului fericirii” în organism,
- ajută la normalizarea tensiunii arteriale,
- scade nivelul de colesterol,
- previne formarea cheagurilor de sânge,
- ameliorează rapid mâncărimea pielii,
- elimină umflarea și alte consecințe ale dermatitei pielii,
- contribuie la normalizarea tractului digestiv, datorită prezenței magneziului și vitaminelor B în compoziție;
- componentele active care alcătuiesc ciuperca luptă atât cu dezvoltarea tumorilor benigne cât și a celor maligne.
Ciupercile Reishi trebuie evitate de către femeile însărcinate, femeile care alăptează, copiii sub 12 ani și persoanele cu coagularea slabă a sângelui. Nu se recomandă să consumi ciuperci Reishi în același timp cu anticoagulantele.
Dacă suferi de afecțiuni cronice sau administrezi anumite tratamente, este recomandat să ceri sfatul medicului înainte de a administra orice supliment.
Pudra de Reishi poate provoca reacții gastrointestinale, amețeală, erupții cutanate și probleme hepatice.
Ciupercile Reishi pot fi consumate sub formă de ceai sau tinctură. Aceste ciuperci pot fi cumpărate din farmacii sub formă de capsule sau pudră. Gustul de pământ al ciupercilor Reishi este perfect mascat în băuturi dulci.
Ciupercile Reishi sunt considerate remedii naturale antivirale, antibacteriene și antifungice datorită compușilor din componeța lor. Pe lângă ameliorarea alergiilor, aceste ciuperci oferă protecție împotriva infecțiilor microbiene, virale și fungice.
Pudra de ciuperci Reishi are un efect benefic și împotriva astmului. În plus, ciupercile Reishi reduc nivelul zahărului din sânge și nevoia de insulină la persoanele care au diabet.
Nu în ultimul rând, ciupercile Reishi tratează insomnia, reduc sângerările menstruale abundente, hemoroizii, dar și elimină constipația. Au rezultate eficiente în tratarea hepatitelor de tip A, B sau C.
Pudra Reishi mai este numită "elixirul nemuririi" și se poate întrebuința în aproape orice afecțiune. Pudra de ciuperci Reishi se poate consuma astfel: 1 gram dimineața în amestec cu apă, ceai, fresh-uri, smootie-uri.
Un ceai vechi de secole face valuri în medicina modernă. Este plin de antioxidanți și previne bolile de inimă și diabetul.
Oferind soluții naturale pentru stres și oboseală, acest remediu străvechi ne ajută să redescoperim armonia dintre corp și minte.
Acest condiment care te protejează de infecții, reglează glicemia și te scapă de tuse, are efect antibacterian și antiinflamator.
Cel mai sănătos suc pentru inimă. Până la de trei ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde.
Acest aliment pe care îl mănânci dimineața, te ajută să ai un somn odihnitor. Are efect calmant.
Ceaiul minune care te încălzește iarna și te scapă de răceli. Medicii îl recomandă pentru imunitate și energie. Iată cum îl prepari.
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Acest suc delicios scade glicemia și topește grăsimea. Previne și alte boli.
Această plantă medicinală veche de 2.000 de ani ar putea fi cheia pierderii în greutate. Arde grăsimile rapid și fără efort.
Această leguminoasă banală are mai multă proteină decât un ou și îți poate scădea colesterolul fără niciun efort.
Reduc inflamația, protejează creierul și încetinesc îmbătrânirea. Și tot ce trebuie e să mănânci asta zilnic.
Frunzele de portocale nu sunt doar un adaos parfumat pentru ceaiuri, ci ascund beneficii remarcabile pentru sănătate.
Acest aliment consumat dimineața îți stimulează creierul. Repară celulele neuronale.