Limitarea reclamelor TV ar reduce obezitatea la copii? Studiu

Difuzarea între anumite intervale orare a reclamelor TV despre alimente bogate în zahăr, grăsimi și sare ar reduce obezitatea în rândul puștilor britanici, susține un...
Difuzarea reclamelor pentru alimente și băuturi bogate în grăsimi, zahăr și sare la televizor în intervalul orar 21.00 – 5.30 ar reduce obezitatea la copii în Marea Britanie, susține un studiu al cercetătorilor de la Universitatea din Cambridge.
”Măsurile care au potențialul de a reduce expunerea la publicitatea alimentară mai puțin sănătoasă la televizor ar putea aduce o contribuție semnificativă la reducerea obezității la copii. (…) Analiza noastră arată că introducerea unui interval orar privind publicitatea TV pentru alimente nesănătoase poate aduce o contribuție valoroasă la protejarea sănătății viitoare a tuturor copiilor din Marea Britanie și poate contribui la omogenizarea sănătății copiilor din medii mai puțin bogate”, susțin cercetătorii.
Studiul, AICI.
-
3 motive să mănânci broccoli, mai ales dacă vrei să slăbești03.09.2025, 18:35
-
Claritate pentru minte: Când să investigăm semnalele neurologice03.09.2025, 17:19
-
-
De ce să acoperi zacusca cu un strat subțire de ulei03.09.2025, 15:51
-
5 legume care te hidratează mai bine decât un pahar cu apă
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Cel mai bun antioxidant natural. Curăță vasele de sânge. E de 10 ori mai puternic decât orice supliment
Alimentul care te protejază de cancer. Conține "antioxidantul suprem". Atacă celulele canceroase fără să le afecteze pe cele sănătoase
Ce se întâmplă dacă bei ceai de hibiscus zilnic. 8 beneficii pentru sănătate neașteptate
Planta de "100 de ani" care curăţă vasele de sânge. Lidia Fecioru: Câte cinci picături, dimineaţa
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
De ce să nu mai arunci frunzele portocalelor. 8 beneficii pe care le au
Frunzele de portocale nu sunt doar un adaos parfumat pentru ceaiuri, ci ascund beneficii remarcabile pentru sănătate.
Motivele pentru care să bei ceai de ceapă. Cu ce plantă aromatică se combină
Acest ceai scade hipertensiunea și glicemia. Are efect semnificativ.
Mănâncă asta zilnic și pielea ta va străluci! 5 alimente pline de colagen și niacinamide
Este matcha o alternativă mai sănătoasă la cafea? Iată ce trebuie să știți despre matcha
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Ceaiul care îți curăță ficatul și colonul. E cel mai bun detoxifiant de iarnă. De ce multe femei îl adoră
Planta care scade glicemia și ajută digestia
Cartofii dulci, superalimentul care stabilizează glicemia. Mențin și sănătatea inimii
Acest aliment banal reglează glicemia și tensiunea arterială. Reduce și riscul de cancer.
Buze crăpate: soluția care le repară în câteva minute. Ai ingredientul chiar în bucătărie
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C
Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C.
Ceaiul verde, efect asupra cancerului hepatic. Descoperiri cheie dintr-un studiu medical de la Universitatea Hiroshima
Ceaiul care șterge riscul de cancer hepatic. Curăță ficatul.
Ceaiul de ghimbir: beneficii demonstrate științific pentru inimă, imunitate și metabolism
Un ceai vechi de secole face valuri în medicina modernă. Este plin de antioxidanți și previne bolile de inimă și diabetul.
10 plante medicinale utile pentru stres și anxietate. Trebuie să le consumi dupa 35 de ani
Cea mai subestimată legumă din bucătărie. Ajută inima, sistemul osos și scade riscul de boli
Cel mai sănătos suc pentru inimă. Până la de trei ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde
Cel mai sănătos suc pentru inimă. Până la de trei ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde.