Alimentul poate scăpa milioane de oameni de diabet și boli de inimă
Acest aliment poate preveni diabetul și bolile de inimă. E plin de fibre și reduce colesterolul și scade inflamația.
Cum te ajută Vitamina C la alergii și care sunt fructele și legumele bogate în această vitamină.
Vitamina C este una dintre vitaminele de care corpul nostru are nevoie extrem de mare și este cea mai bine cunoscută pentru susținerea sistemului imunitar.
În plus, specialiștii în sănătate au descoperit că Vitamina C este benefică și în cazul alergiilor, care sunt reacții imune la substanțele din mediu.
Există unele dovezi că vitamina C, cunoscută și sub numele de acid ascorbic, poate ajuta la unele alergii.
Vitamina C acționează ca un antihistaminic și antioxidant natural. Studiile au arătat că poate reduce inflamația și simptomele asociate care apar în cazul unei reacții alergice.
Simptomele alergiei apar atunci când sistemul tău imunitar reacționează la un agent străin, numit alergen, adică polen, păr de animal și proteinele din anumite alimente.
Unele cercetări sugerează, de asemenea, că proprietățile antioxidante ale vitaminei C pot proteja funcția pulmonară prin protejarea celulelor din plămâni împotriva stresului oxidativ.
Histamina este substanța din organism, responsabilă pentru declanșarea alergiilor și poate declanșa următoarele simptome de alergie:
- secreții nazale,
- strănut,
- ochi roșii,
- lăcrimați,
- mâncărime,
- eczemă,
- astm,
- vărsături
- diaree,
- umflătură,
- anafilaxie,
- o umflare a căilor respiratorii rară, dar care pune viața în pericol.
Pentru alergiile ușoare de sezon, medicamentele antihistaminice pot fi eficiente, dar pot avea efecte secundare nedorite.
Mai mult, Vitamina C acționează diferit față de medicamentele antihistaminice, iar cercetările sugerează o scădere cu aproximativ 38% a histaminelor după ce o persoană ia 2 grame de vitamina C.
Citricele sunt o sursă bogată de Vitamina C. De exemplu, o portocală de mărime medie, oferă 70 mg de vitamina C, în timp ce o lămâie crudă întreagă, inclusiv coaja ei, oferă 83 mg de vitamina C.
Pe de altă parte, brocoli este o legumă cruciferă, iar o jumătate de cană de broccoli gătit oferă 51 mg de vitamina C, sau 57% din doza zilnică.
În plus, cimbrul proaspăt are de trei ori mai multă vitamina C decât portocalele și una dintre cele mai mari concentrații de vitamina C dintre toate ierburile culinare, 28 de grame de cimbru proaspăt furnizează 45 mg de vitamina C, care reprezintă 50% din doza zilnică recomandată.
Măceșele sunt o altă sursă naturală importantă de vitamina C.
Acest aliment poate preveni diabetul și bolile de inimă. E plin de fibre și reduce colesterolul și scade inflamația.
Această legumă comună reduce glicemia cu până la 50%.
Peștele care conține o cantitate importantă de Omega-3. Susține sănătatea oaselor și a inimii.
Cum transformi ceaiul obișnuit în medicament pentru răceală. Iată câteva trucuri simple cu efecte uimitoare.
Acest ceai scade hipertensiunea și glicemia. Are efect semnificativ.
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Reduc inflamația, protejează creierul și încetinesc îmbătrânirea. Și tot ce trebuie e să mănânci asta zilnic.
Acest aliment consumat dimineața îți stimulează creierul. Repară celulele neuronale.
Ceaiul minune care te încălzește iarna și te scapă de răceli. Medicii îl recomandă pentru imunitate și energie. Iată cum îl prepari.
Oferind soluții naturale pentru stres și oboseală, acest remediu străvechi ne ajută să redescoperim armonia dintre corp și minte.
Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C.
Ceaiul care curăță microbii intestinali. Topește și grăsimea abdominală.