Boala care nu se vindecă niciodată, dar pe care o poți păcăli
O dietă vegană ar putea ajuta persoanele cu diabet zaharat de tip 2 să se simtă mai fericite și să piardă în greutate, spun cercetătorii.
Consumul unor alimente pe bază de plante sau un regim vegan reduce glicemia și depresia, potrivit unui studiu.
Mai mult de 4,5 milioane de persoane din Marea Britanie trăiesc cu diabet zaharat și 90% suferă de tip 2, care este legat de dieta proastă și lipsa de exerciții fizice.
Oamenii de știință au revizuit 11 studii pe mai mult de 400 de persoane care urmau o dietă vegană și au descoperit o îmbunătățire a calității vieții și risc zero de depresie, care se crede a fi de trei ori mai frecventă la diabetici.
Persoanele care au consumat o dieta pe bază de plante au pierdut o medie de 5,2 kg, comparativ cu doar 2,8 kg, pentru cei care nu au fost la regim.
Rezultatele, publicate în revista BMJ Open Diabetes Research and Care, sugerează că dieta pacienților a fost cea care a gestionat situația. Într-un studiu, 43% dintre persoanele care au consumat alimente au reușit să-și reducă medicamentele.
Autorul principal, Anastasios Toumpanakis, de la Universitatea din Londra, a declarat că dieta are beneficii "fizice și psihologice", adăugând: "Oamenii au raportat schimbări pozitive în simptomele diabetului".
Totodată, dr. Katarina Kos, expert în diabet zaharat de la Universitatea din Exeter, a declarat: "O dietă vegetariană tinde să aibă un conținut scăzut de calorii - o dietă non-vegană, cu conținut scăzut de calorii, ar putea funcționa la fel de bine".
-
-
Creierul este "preconfigurat" pentru a gândi și a înțelege lumea26.11.2025, 21:25
-
Tatuajele pot slăbi sistemul imunitar, arată un studiu elvețian26.11.2025, 21:17
-
Tinctura de propolis: beneficii și reacții adverse26.11.2025, 20:08
-
Cancer pulmonar la femei: semnul dat de respirație26.11.2025, 19:17
Adevărul despre micul dejun. Mitul care a rezistat zeci de ani, spulberat de știință
Băuturile îndulcite: o cauză majoră a bolilor cronice. Impact global asupra sănătății publice
Alimentele pe bază de insecte, studiate. Cât de sănătoase sunt, de fapt
Ce se întâmplă dacă mănânci puiul cu tot cu piele? Adevărul te va surprinde
Ce trebuie să știi despre postul cu apă
Alimentul pe care Nadia Comăneci nu-l mănâncă niciodată: Nu mănânc asta, dar beau o bere, două în fiecare seară
Brânza care îți îmbunătățește memoria. Compusul din această brânză e secretul unui creier sănătos
Ce se întâmplă dacă NU mănânci fast food 7 zile. Efectele sunt bruște și reale
Patru alimente de evitat pentru a reduce tensiunea arterială
Aceste 4 alimente trebuie evitate dacă ai hipertensiune arterială.
10 alimente care scad glicemia în mod natural. Un fruct banal ține diabetul sub control
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
Pierderea în greutate nu este întotdeauna sănătoasă. Studiul care arată riscurile pentru unii pacienți
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.
Ce să mănânci pentru a-ți îmbunătăți sănătatea digestivă după 50 de ani. Alimentele care îți protejează stomacul și flora intestinală
De ce să nu mai combini niciodată carne cu cartofi. Ce se întâmplă când ajung împreună în stomac
Ai trecut de 50 de ani? Așa te ajută alimentația să-ți protejezi mușchii
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!
Greșeala care îți blochează procesul de slăbire. Andreea Chirilă: Creierul nu percepe "nu" și "niciodată"
Fibrele din ovăz, secretul natural care imită efectul medicamentelor de slăbit
Dieta pe care o urmează medicii! Slăbești rapid și îți protejezi inima
Vegan, vegetarian sau omnivor: care dietă îți protejează microbiomul. O alegere care îți poate schimba sănătatea
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.
