Cafeaua, eficientă pentru slăbit. Bilic: Este incredibil ce efect pozitiv are

Cafeaua, bună și pentru slăbit, dar și pentru protejarea sistemului nervos. Însă este important de știut când să o consumăm.
Cafeaua are multiple beneficii pentru sănătate, însă este important de știut momentul la care trebuie consumată aceasta. Potrivit medicului Mihaela Bilic, cafeaua este eficientă pentru metabolism, cu efect asupra slăbitului, dar și pentru protecția împotriva bolii Alzheimer, însă cu o condiție de care trebuie ca vârstnicii, și nu numai, să țină cont.
”Cu o oră înainte de mișcare, în momentul în care introducem cafeina în metabolismul nostru, este incredibil ce efect pozitiv are asupra slăbitului, ajută la mobilizarea depozitelor de grăsime și la arderea lor. Nu întâmplător, inclusiv în efortul fizic la marii sportivi, cafeina a fost trecută pe lista de substanțe dopante pentru că ea și mobilizează grăsimile, dar și crește forța musculară și rezistența la efort, deci cafeaua este prietenul omului și din punctul de vedere al sistemului nervos, este un tonic, ne stimulează, ne ține neuronii într-un contact mult mai eficient”, a spus nutriționistul Mihaela Bilic, la ”Doctor de bine” de la PRO TV.
În privința persoanelor în vârstă, care au băut de-a lungul timpului cafea, și care beau în continuare 3 cești pe zi, cafeaua ”este protecția anti Alzheimer. Degenerarea sistemului nervos, care vine o dată cu vârsta, iată este contrabalansată de cafea”, susține Bilic.
Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei cafeaua pe stomacul gol. Semnele date de corp pe care nu le-ai ȘTIUT
Dacă ești un mare iubitor al cafelei trebuie să știi și cum și când trebuie să o bei, pentru a nu dezvolta probleme de sănătate.
Mulți dintre noi începem ziua direct cu o cafea, fără să mâncă, un lucru complet greșit potrivit specialiștilor. Până la prima gură de cafea, majoritatea băutorilor de cafea spun că nu pot funcționa, nu sunt coerenți și nu simt că pot face lucruri importante într-un ritm eficient, dar trebuie să știi că e bine să mănânci ceva înainte, pentru că altfel poți ajunge la consecințe grave și pot apărea mai multe probleme de sănătate, potrivit Brightside.
Băutul cafelei pe stomacul gol poate declanșa anxietate crescută și un nivel ridicat al glicemiei, dar și alte probleme:
1. Nivelul ridicat al glicemiei
Dacă primul lucru cu care intră corpul tău în contact dimineața este cafeaua, atunci trebuie să știi că această băutură băută pe stomacul gol poate duce la un nivel ridicat al glicemiei. Nivelul glicemiei din sânge poate crește chiar și cu 50%.
Acest lucru nu înseamnă că trebuie să renunți la cafeaua de dimineață, ci pur și simplu trebuie să mănânci ceva înainte.
2.Cârcei la picioare
Atunci când nu avem parte de un somn odihnitor, avem tendința să bem mai multă cafea a doua zi.
Cu toate acestea, după ce bem cafea, nivelul de glicemie crește și acest lucru poate duce din nou la un somn neliniștit din cauza cârceilor care pot apărea, contracții involuntare ale mușchilor în somn. (Citește mai mult AICI)
-
Viața mereu pe fugă crește riscul de demență, avertizează experții15.10.2025, 12:25
-
CNAS anunță înlocuirea platformei PIAS cu un sistem modern și sigur15.10.2025, 10:08
-
-
800 de specialiști români, în prima linie a luptei împotriva cancerului15.10.2025, 08:15
-
De ce să nu mai combini niciodată carne cu cartofi. Ce se întâmplă când ajung împreună în stomac
Alimente care îți curăță ficatul în 3 zile
Ce să nu adaugi niciodată în salate. Transformi o masă sănătoasă în bombă calorică
Acest medicament vechi prelungește viața. Medicii sunt uimiți de rezultate. Adio dietă!
10 alimente care scad glicemia în mod natural. Un fruct banal ține diabetul sub control
3 motive să nu mănânci mult seara. De ce mâncatul târziu poate fi dăunător
Cum scap de pofta de dulce
Cât de mult vei trăi, de fapt? Nu genele decid, ci alegerile tale zilnice! Detaliul despre longevitate care te va surprinde
Adevărul despre produsele "high protein". Cât de bune sunt proteinele, de fapt? Când "bogat în proteine" sună mai sănătos decât este
De ce este chefirul atât de sănătos. Beneficiile acestui superaliment și cum să alegi cel mai sănătos chefir
Fructele care ard grăsimea la menopauză și reduc pofta de dulce
Dieta vegetariană: risc mai scăzut de diabet și cancer. Ce trebuie să știi înainte să renunți la carne
Brânza care îți îmbunătățește memoria. Compusul din această brânză e secretul unui creier sănătos
Această combinație de alimente îți topește grăsimea de pe burtă
Legumele crucifere, arma secretă împotriva hipertensiunii
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.
Băutura care îți oferă mai multă energie decât un energizant: 4 beneficii uriașe
Ce nu ai știut despre uleiul de pește. Adevărul despre Omega-3. Citește asta înainte să mai iei suplimente
Apa detoxifiantă după sărbători. Curăță ficatul și topește grăsimea. Multe femei adoră această rețetă
Tot ce s-a spus până acum despre slăbit este greșit! De ce "mănâncă mai puțin și mișcă-te mai mult" nu ajută
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.