Caju, beneficii în tratarea acneei

Mai mult de jumătate din adolescenți suferă de acnee, potrivit ediției din august 2001 a „Jurnalului britanic de dermatologie”. Împreună cu recomandările de tratament oferite de medici, efectuarea...
În cartea sa, „Cura dietetică pentru acnee", profesorul Loren Cordain discută despre diferitele moduri suportate științific prin care dieta influențează acneea. El observă cum consumul de carbohidrați cu digestie rapidă în exces, prea puține grăsimi monoinsaturate și aportul inadecvat de antioxidanți contribuie la ratele mari de acnee din lumea occidentală. El prescrie o dietă care constă în principal din carne, legume, fructe și nuci și restricționează cerealele și alimentele procesate. Caju este un aliment pe care îl include în dieta sa anti-acnee, notează Livestrong.
Grăsimile și acneea
Tipul de grăsimi din dieta dvs. influențează nivelul de inflamație pe care îl aveți în corp. Nivelurile ridicate de inflamație cronică pot contribui la porii înfundați - care promovează dezvoltarea de erupții. Cordain observă că dietele majorității oamenilor nu conțin cantități adecvate de grăsimi neinsaturate - o grăsime esențială găsită în caju. El observă că adăugarea de surse sănătoase de grăsimi monoinsaturate în dieta dvs. poate reduce inflamația și poate reduce severitatea acneei. O porție de 3 uncii de caju crud conține mai mult de 75 la sută din valoarea ta zilnică pentru grăsimi monoinsaturate, raportează baza de date USDA Nutrient.
Sarcina glicemică
Alimentele precum pâinea albă, bomboanele, sucul și cerealele zaharoase au un indice glicemic ridicat - ceea ce înseamnă că sunt digerate rapid. Alimentele cu sarcină glicemică ridicată acumulează celulele producătoare de inflamație ale corpului dvs., stimulând inflamația cauzatoare de acnee. Înlocuirea alimentelor cu încărcătură glicemic mare cu alimente glicemice scăzute poate ajuta la ameliorarea acneei, spune Cordain. Anacardurile și alte nuci sunt în mod natural scăzute în cantitățile lor glicemice. Cu toate acestea, caju-ul acoperit cu zahăr poate avea o sarcină glicemică ridicată. O revizuire a numărului „Dermato-endocrinologie" din septembrie - octombrie 2009 raportează că o dietă bogată în glicemie contribuie la inflamația și producția de sebum, ceea ce promovează dezvoltarea acneei.
consideraţii
Ca toate afecțiunile pielii, tratați acneea cu ajutorul unui dermatolog instruit. Nucile Caju sunt bogate în calorii totale și grăsimi dietetice și trebuie consumate cu moderație. Caju-ul singur poate să nu îmbunătățească sănătatea pielii tale. Alte modificări dietetice importante de făcut includ limitarea produselor lactate, menținerea unei greutăți corporale sănătoase prin controlul caloriilor și consumul multor fructe și legume bogate în antioxidanți.
-
-
-
Cuișoarele: un remediu natural pentru durere și inflamație27.08.2025, 22:25
-
-
Ce să mănânci când ai gastrită? 7 alimente care îți salvează stomacul
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.
Vegan, vegetarian sau omnivor: care dietă îți protejează microbiomul. O alegere care îți poate schimba sănătatea
Un aliment surprinzător ajută somnul. Îmbunătățește biomarkerii ce au impact direct asupra somnului
Ce să mănânci pentru a-ți îmbunătăți sănătatea digestivă după 50 de ani. Alimentele care îți protejează stomacul și flora intestinală
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
Alimente care funcționează ca injecțiile pentru slăbit. Ce recomandă un expert în nutriție
Ora la care mănânci, impact asupra kilogramelor
Autofagia: curățenia generală a corpului. Distruge celulele canceroase și întărește sistemul imunitar. Cât timp durează
Alimentele care îți cresc imunitatea. Te țin departe de răceli și alte boli
Alimentele care îți sprijină apărarea naturală a organismului. Ce rol joacă alimentele în stimularea sistemului imunitar.
De ce este chefirul atât de sănătos. Beneficiile acestui superaliment și cum să alegi cel mai sănătos chefir
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Sucurile verzi: detox real sau doar marketing?
Băuturi care stimulează tranzitul intestinal. Au efecte laxative
Cum să slăbești cu ciorbă. Mihaela Bilic dezvăluie trucul: Nimic nu satură mai bine! E ieftină, umple stomacul
Nu mai mânca asta! 5 alimente pe care medicii le evită cu orice preț
Crezi că mănânci sănătos? S-ar putea să te înșeli. Nu mai consuma aceste alimente! Medicii trag un semnal de alarmă!
Alimentul pe care Nadia Comăneci nu-l mănâncă niciodată: Nu mănânc asta, dar beau o bere, două în fiecare seară
Adevărul despre zahăr: de ce corpul tău chiar NU poate trăi fără el!
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
Cât de mult vei trăi, de fapt? Nu genele decid, ci alegerile tale zilnice! Detaliul despre longevitate care te va surprinde
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.