Ceaiul care poate ține cancerul la distanță. Cum să îl consumi

Antioxidantii pot reduce riscul aparitiei unor tipuri de cancer. Un anumit ceai este o sursă excelentă de antioxidanți.
Cancerul este cauzat de creșterea necontrolată a celulelor și este una dintre principalele cauze de deces din lume.
Cercetările au arătat că deteriorarea oxidativă poate duce la inflamații cronice, ceea ce poate duce la boli cronice, inclusiv cancere. Antioxidantii pot ajuta la protejarea impotriva daunelor oxidative, potrivit studiilor
Ceaiul verde este o sursă excelentă de antioxidanți puternici.
Cercetările au legat compușii din ceaiul verde de un risc redus de cancer, incluzând următoarele studii:
Cancer mamar. O revizuire a studiilor observaționale a constatat că femeile care beau cel mai mult ceai verde aveau un risc cu aproximativ 20-30% mai mic de a dezvolta cancer de sân, unul dintre cele mai frecvente cancere la femei.
Cancer de prostată. Un studiu a observat că bărbații care beau ceai verde aveau un risc mai mic de cancer de prostată.
Cancer colorectal. O analiză a 29 de studii a arătat că cei care beau ceai verde aveau șanse de 42% mai mici de a dezvolta cancer colorectal.
Multe studii observaționale indică faptul că cei care beau ceai verde sunt mai puțin susceptibili să dezvolte mai multe tipuri de cancer.
Pentru a obține cele mai multe beneficii pentru sănătate, evitați să adăugați lapte în ceai. Unele studii sugerează că acesta poate reduce valoarea antioxidantă a ceaiului.
-
-
-
-
Remedii naturiste imediate pentru alergia la ambrozie28.08.2025, 10:44
-
Dieta pentru colonoscopie: ce să mănânci 3 zile înainte, în ziua procedurii și după. Evită aceste greșeli dacă vrei să nu ai dureri
Dieta pe care o urmează medicii! Slăbești rapid și îți protejezi inima
Vegan, vegetarian sau omnivor: care dietă îți protejează microbiomul. O alegere care îți poate schimba sănătatea
Acest medicament vechi prelungește viața. Medicii sunt uimiți de rezultate. Adio dietă!
Ce se întâmplă dacă mănânci cozonac imediat după o masă copioasă
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
Fructele de vară care țin glicemia sub control
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
7 alimente care reduc stresul și anxietatea
Legătura ascunsă dintre intestin și anxietate. Dieta care îți calmează creierul
Ce se întâmplă dacă bei cafea înainte să ieși afară, în frig
De ce să nu bei cafea dacă ieși în frig. Cum influențează corpul și sănătatea.
Alimentele care nu trebuie să-ți lipsească iarna. Ce să mănânci pentru o imunitate de fier
Omega-3, nutrientul minune pentru sănătate. E forță pentru creier și inimă
Greșeala care îți blochează procesul de slăbire. Andreea Chirilă: Creierul nu percepe "nu" și "niciodată"
Diferențele între grăsimile sănătoase și cele nesănătoase în dietă. Ce tipuri de grăsimi pot contribui la prevenirea bolilor de inimă
Adevărul despre "te îngrași dacă mănânci seara târziu". Ce te îngrașă, de fapt
Ce nu ai știut despre uleiul de pește. Adevărul despre Omega-3. Citește asta înainte să mai iei suplimente
Apa detoxifiantă după sărbători. Curăță ficatul și topește grăsimea. Multe femei adoră această rețetă
Băutura minune cu oțet și chia pe stomacul gol. Lygia Alexandrescu avertizează: Împreună produc variații de tensiune
Deficitul de magneziu, un pericol ascuns pentru inimă. Sănătatea cardiovasculară începe cu un aport adecvat de magneziu
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.