Ceaiul care poate ține cancerul la distanță. Cum să îl consumi

ceai_77657900 Băutură

Antioxidantii pot reduce riscul aparitiei unor tipuri de cancer. Un anumit ceai este o sursă excelentă de antioxidanți. 


Cancerul este cauzat de creșterea necontrolată a celulelor și este una dintre principalele cauze de deces din lume.

Cercetările au arătat că deteriorarea oxidativă poate duce la inflamații cronice, ceea ce poate duce la boli cronice, inclusiv cancere. Antioxidantii pot ajuta la protejarea impotriva daunelor oxidative, potrivit studiilor

Ceaiul verde este o sursă excelentă de antioxidanți puternici.

Cercetările au legat compușii din ceaiul verde de un risc redus de cancer, incluzând următoarele studii:

Cancer mamar. O revizuire a studiilor observaționale a constatat că femeile care beau cel mai mult ceai verde aveau un risc cu aproximativ 20-30% mai mic de a dezvolta cancer de sân, unul dintre cele mai frecvente cancere la femei.

Cancer de prostată. Un studiu a observat că bărbații care beau ceai verde aveau un risc mai mic de cancer de prostată. 

Cancer colorectal. O analiză a 29 de studii a arătat că cei care beau ceai verde aveau șanse de 42%  mai mici de a dezvolta cancer colorectal.

Multe studii observaționale indică faptul că cei care beau ceai verde sunt mai puțin susceptibili să dezvolte mai multe tipuri de cancer.

Pentru a obține cele mai multe beneficii pentru sănătate, evitați să adăugați lapte în ceai. Unele studii sugerează că acesta poate reduce valoarea antioxidantă a ceaiului. 

 

Google News icon  Urmărește-ne și pe Google News - abonează‑te!

Articole similare

7 alimente care reduc stresul și anxietatea

10 mai 2025, 18:15
Nutriția joacă un rol crucial în gestionarea stresului și anxietății, iar alegerea unor alimente bogate în vitamine, minerale și antioxidanți poate ajuta la reducerea efectelor negative ale...