Dieta: cum poate influența riscul de cancer la sân
O dietă bogată în fibre poate aduce numeroase beneficii pentru sănătate. Unul dintre aceste beneficii este reducerea riscului de cancer la sân, su cercetătorii de la...
Dieta poate influența riscul de cancer la sân. Acesta este rezultatul unei analize a 20 de studii efectuate de cercetători de la Harvard T.H. Chan School of Public Health, care a fost publicată online de revista Cancer, și a descoperit că femeile care au consumat cele mai multe fibre aveau 8% mai puțin șanse de a dezvolta cancer de sân, în comparație cu femeile care au consumat alimente cu cel mai mic conținut de fibre.
Reducerea riscului de cancer de sân a fost observată atât pentru cancerul de sân premenopauză, cât și pentru postmenopauză, precum și pentru diferite tipuri de cancer de sân, inclusiv pentru cele care au fost receptori de estrogen și progesteron - pozitivi și receptori estrogeni și progesteron-negativi. Cercetătorii de la Harvard T.H. Chan School of Public Health au spus că reducerea se poate datora efectului fibrelor în reducerea nivelului de zahăr din sânge și a nivelului de estrogen din organism.
Indiferent dacă aceste concluzii sunt confirmate de cercetări suplimentare, creșterea aportului de fibre este o idee bună, deoarece aduce și alte beneficii pentru sănătate.
-
De ce apare, de fapt, intoleranța la gluten? Nu e vina glutenului27.10.2025, 19:58
-
-
-
-
Suplimentul care combate anemia fără efecte digestive neplăcute27.10.2025, 15:42
Ai trecut de 50 de ani? Așa te ajută alimentația să-ți protejezi mușchii
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!
Greșeala care distruge nutrienții din broccoli. Cum să gătești broccoli pentru beneficii maxime
Această combinație de alimente îți topește grăsimea de pe burtă
Studiu: sucurile dietetice pot afecta sănătatea creierului
Superalimente pe care trebuie să le mănânci în fiecare zi. Mâncăruri esențiale pentru energie și vitalitate
Băuturile îndulcite: o cauză majoră a bolilor cronice. Impact global asupra sănătății publice
Fructele de vară care țin glicemia sub control
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
Dieta vegetariană: risc mai scăzut de diabet și cancer. Ce trebuie să știi înainte să renunți la carne
Vegan, vegetarian sau omnivor: care dietă îți protejează microbiomul. O alegere care îți poate schimba sănătatea
Dieta pentru colonoscopie: ce să mănânci 3 zile înainte, în ziua procedurii și după. Evită aceste greșeli dacă vrei să nu ai dureri
De ce mâncăm junk food după o noapte nedormită? Legătura directă dintre somn, foame și metabolism
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Dieta Paleo topește zeci de kilograme, reduce inflamația din corp, reglează hormonii. De ce o adoră multe femei
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă
Antioxidanții explicați în termeni simpli. De ce sunt esențiali în lupta împotriva radicalilor liberi
Ora la care mănânci, impact asupra kilogramelor
Slăbești de două ori mai mult cu alimente minim procesate
Alimente care funcționează ca injecțiile pentru slăbit. Ce recomandă un expert în nutriție
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
Ce să mănânci pentru a-ți îmbunătăți sănătatea digestivă după 50 de ani. Alimentele care îți protejează stomacul și flora intestinală
Patru alimente de evitat pentru a reduce tensiunea arterială
Aceste 4 alimente trebuie evitate dacă ai hipertensiune arterială.
