Gustările dulci, sănătoase. Scorțișoara este condimentul ideal pentru ele
Gustările dulci ne ”alină” foamea emotivă, iar dacă acestea sunt și sănătoase, avem numai de câștigat.
De multe ori pe fondul stresului sau al emoțiilor dorim să ronțăim ceva între mese, iar cel mai frecvent este dorința de ”ceva dulce”. Pentru a nu pune în pericol dieta vă arătăm care sunt gustările dulci, dar mai ales sănătoase, cu care putem să ne păcălim foamea emotivă.
Fructele proaspete
Sunt pline de vitamine și minerale care ajută la funcționarea organismului. Sunt recomandate fructele de sezon, fie că vorbim de mere, pere, pepene roșu sau cireșe. Fructele vor avea un gust mai bun și mai multe substanțe nutritive, deoarece nu au fost procesate sau conservate. Dacă nu puteți obține fructe proaspete, sunt în regulă și cele congelate.
Ciocolata neagră
Un pătrățică de ciocolată neagră 86% conține doar două grame de zahăr, însă gustul este suficient de bogat și intens pentru a vă satisface pofta. Ciocolata neagră este, de asemenea, încărcată cu substanțe chimice vegetale numite flavanoli, care pot ajuta la protejarea inimii, potrivit WebMD.
Chipsuri crocante de mere
Compușii naturali din mere pot ajuta la protejarea împotriva bolilor de inimă, a diabetului și a unor tipuri de cancer. Pentru ceva diferit, faceți-vă propriile chipsuri crocante de mere. Scoateți miezul și tăiați în felii subțiri un măr. Întindeți-le pe o foaie de copt ușor unsă, presărați-le cu condimente pentru plăcintă cu mere și coaceți-le timp de 1 oră la 225 de grade. Întoarceți și mai coaceți încă o oră sau până când merele se simt uscate. Puneți-le imediat pe un grătar de răcire.
Mere cu unt de arahide
Dacă vrei mai mult decât un simplu măr există o soluție la îndemână. Pe mărul tăiat în două să poate pune o lingură de unt de arahide peste care se presară puțină scorțișoară. Aceasta din urmă este plină de antioxidanți, iar combinația este perfectă fără niciun adaos de zahăr.
Cereale
Cerealele sunt gustarea potrivită în orice moment al zilei. Se pot mânca cu lapte cu conținut scăzut de grăsimi sau cu lapte vegetal neîndulcit.
Iaurtul grecesc
Unele iaurturi cu arome conțin mai mult zahăr adăugat decât cantitatea pe care ar trebui consumată într-o zi. O opțiune mai bună: peste o cană de iaurt grecesc adăugați puțină scorțișoară și astfel se va obține nu doar o combinație plăcută la gust, cât mai ales sănătoasă, calciu pentru oase și proteine pentru sațietate. Mai mult, vine la pachet și cu doza de probiotice, adică bacteriile care sunt bune pentru sănătatea intestinelor.
Curmalele
Curmalele au foarte mult zahăr natural. De aceea sunt adesea folosite ca îndulcitor în rețete. În același timp, acestea sunt pline de fibre, vitamina B6 și minerale precum potasiu și mangan. În cazul în doriți o gustare hipoglicemică trebuie luat în calcul că o curmală este echivalentul unei porții de carbohidrați.
Vezi și: Adevărul despre asocierea dintre lapte și bolile cardiovasculare
-
-
-
-
Ce înseamnă, de fapt, "A se consuma de preferință înainte de"04.11.2025, 19:23
-
Apneea de somn devastează creierul04.11.2025, 18:21
Mișcarea somatică: cheia relaxării corpului. Secretul eliberării tensiunii musculare
Ai trecut de 50 de ani? Așa te ajută alimentația să-ți protejezi mușchii
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!
Omega-3, nutrientul minune pentru sănătate. E forță pentru creier și inimă
Cum poate dieta mediteraneană să îmbunătățească memoria. Nutrienții cheie de care are nevoie un creier sănătos
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
3 motive să nu mănânci mult seara. De ce mâncatul târziu poate fi dăunător
Fibrele din ovăz, secretul natural care imită efectul medicamentelor de slăbit
Băuturile îndulcite: o cauză majoră a bolilor cronice. Impact global asupra sănătății publice
Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.
Ce se întâmplă dacă bei cafea înainte să ieși afară, în frig
De ce să nu bei cafea dacă ieși în frig. Cum influențează corpul și sănătatea.
Bărbați vs. femei: cine ar trebui să mănânce mai mulți carbohidrați dimineața. Alegerea corectă, bazată pe știință
Adevărul despre micul dejun. Mitul care a rezistat zeci de ani, spulberat de știință
Apa detoxifiantă după sărbători. Curăță ficatul și topește grăsimea. Multe femei adoră această rețetă
A mâncat un castravete întreg și internetul a explodat. Iată ce s-a întâmplat în corpul lui! Video VIRAL pe TikTok
Ceasul spune că ai făcut 10.000 de pași? Nu e chiar așa! 5 lucruri pe care NU le-ai știut despre smartwatch-ul tău
Tot ce s-a spus până acum despre slăbit este greșit! De ce "mănâncă mai puțin și mișcă-te mai mult" nu ajută
Dieta care ajută la reglarea tensiunii arteriale. Cum să controlezi tensiunea arterială prin alegeri alimentare inteligente.
Dieta vegetariană: risc mai scăzut de diabet și cancer. Ce trebuie să știi înainte să renunți la carne
Sucurile verzi: detox real sau doar marketing?
Ce să mănânci pentru a-ți îmbunătăți sănătatea digestivă după 50 de ani. Alimentele care îți protejează stomacul și flora intestinală
10 alimente care scad glicemia în mod natural. Un fruct banal ține diabetul sub control
Pierderea în greutate nu este întotdeauna sănătoasă. Studiul care arată riscurile pentru unii pacienți
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.
