Gustările dulci, sănătoase. Scorțișoara este condimentul ideal pentru ele

Gustările dulci ne ”alină” foamea emotivă, iar dacă acestea sunt și sănătoase, avem numai de câștigat.
De multe ori pe fondul stresului sau al emoțiilor dorim să ronțăim ceva între mese, iar cel mai frecvent este dorința de ”ceva dulce”. Pentru a nu pune în pericol dieta vă arătăm care sunt gustările dulci, dar mai ales sănătoase, cu care putem să ne păcălim foamea emotivă.
Fructele proaspete
Sunt pline de vitamine și minerale care ajută la funcționarea organismului. Sunt recomandate fructele de sezon, fie că vorbim de mere, pere, pepene roșu sau cireșe. Fructele vor avea un gust mai bun și mai multe substanțe nutritive, deoarece nu au fost procesate sau conservate. Dacă nu puteți obține fructe proaspete, sunt în regulă și cele congelate.
Ciocolata neagră
Un pătrățică de ciocolată neagră 86% conține doar două grame de zahăr, însă gustul este suficient de bogat și intens pentru a vă satisface pofta. Ciocolata neagră este, de asemenea, încărcată cu substanțe chimice vegetale numite flavanoli, care pot ajuta la protejarea inimii, potrivit WebMD.
Chipsuri crocante de mere
Compușii naturali din mere pot ajuta la protejarea împotriva bolilor de inimă, a diabetului și a unor tipuri de cancer. Pentru ceva diferit, faceți-vă propriile chipsuri crocante de mere. Scoateți miezul și tăiați în felii subțiri un măr. Întindeți-le pe o foaie de copt ușor unsă, presărați-le cu condimente pentru plăcintă cu mere și coaceți-le timp de 1 oră la 225 de grade. Întoarceți și mai coaceți încă o oră sau până când merele se simt uscate. Puneți-le imediat pe un grătar de răcire.
Mere cu unt de arahide
Dacă vrei mai mult decât un simplu măr există o soluție la îndemână. Pe mărul tăiat în două să poate pune o lingură de unt de arahide peste care se presară puțină scorțișoară. Aceasta din urmă este plină de antioxidanți, iar combinația este perfectă fără niciun adaos de zahăr.
Cereale
Cerealele sunt gustarea potrivită în orice moment al zilei. Se pot mânca cu lapte cu conținut scăzut de grăsimi sau cu lapte vegetal neîndulcit.
Iaurtul grecesc
Unele iaurturi cu arome conțin mai mult zahăr adăugat decât cantitatea pe care ar trebui consumată într-o zi. O opțiune mai bună: peste o cană de iaurt grecesc adăugați puțină scorțișoară și astfel se va obține nu doar o combinație plăcută la gust, cât mai ales sănătoasă, calciu pentru oase și proteine pentru sațietate. Mai mult, vine la pachet și cu doza de probiotice, adică bacteriile care sunt bune pentru sănătatea intestinelor.
Curmalele
Curmalele au foarte mult zahăr natural. De aceea sunt adesea folosite ca îndulcitor în rețete. În același timp, acestea sunt pline de fibre, vitamina B6 și minerale precum potasiu și mangan. În cazul în doriți o gustare hipoglicemică trebuie luat în calcul că o curmală este echivalentul unei porții de carbohidrați.
Vezi și: Adevărul despre asocierea dintre lapte și bolile cardiovasculare
-
Semne timpurii de infarct pe care mulți le ignoră18.09.2025, 22:35
-
-
-
10 boli care nu dor, dar pot fi fatale18.09.2025, 18:09
-
S-a înființat Federaţia Patronală a Farmaciilor din România18.09.2025, 15:52
Legătura dintre alimentație și durere. Cum o dietă echilibrată luptă împotriva durerii cronice
Dieta antiinflamatoare: alimentele care reduc riscul de boli inflamatorii. Rolul dietei în controlul inflamației din corp
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Alimente care îți curăță ficatul în 3 zile
Fructele care ard grăsimea la menopauză și reduc pofta de dulce
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
De ce mâncăm junk food după o noapte nedormită? Legătura directă dintre somn, foame și metabolism
Hidratarea: secretul sănătății la orice vârstă. De ce nevoile de apă cresc odată cu vârsta
Bărbați vs. femei: cine ar trebui să mănânce mai mulți carbohidrați dimineața. Alegerea corectă, bazată pe știință
Fibrele din ovăz, secretul natural care imită efectul medicamentelor de slăbit
Adevărul despre produsele "high protein". Cât de bune sunt proteinele, de fapt? Când "bogat în proteine" sună mai sănătos decât este
Cum să slăbești fără dietă. Trucul simplu care funcționează mereu
Slăbești fără să-ți dai seama: 5 trucuri psihologice care păcălesc creierul
5 trucuri psihologice care păcălesc creierul să slăbească fără să îți dai seama.
Obezitatea infantilă: cauze și soluții pentru părinți. Prevenție și educație pentru generațiile viitoare
7 alimente care reduc stresul și anxietatea
Ce să mănânci pentru a-ți îmbunătăți sănătatea digestivă după 50 de ani. Alimentele care îți protejează stomacul și flora intestinală
Ai trecut de 50 de ani? Așa te ajută alimentația să-ți protejezi mușchii
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!
Greșeala care îți blochează procesul de slăbire. Andreea Chirilă: Creierul nu percepe "nu" și "niciodată"
Dieta Keto și efectele imediate pe care le are asupra zahărului din sânge. Cum se compară cu dieta mediteraneană
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.