
Alimentele bogate în fitochimie, cum ar fi afinele, au efecte benefice asupra creierului.
Potrivit Peninsula College of Medicine and Dentistry, flavonoidele din afine activează proteinele de semnalizare printr-o cale specifică din hipocamp - partea creierului care controlează învățarea și memoria.
Într-un studiu realizat de American Chemical Society, un grup de voluntari cu declin timpuriu al memoriei au băut zilnic, timp de două săptămâni, câte două căni de suc de afine. Rezultatele studiului au arătat „o îmbunătățire semnificativă a învățării și testelor de memorie " în comparație cu grupul de control.
Învățare mai ușoară
Afinele pot îmbunătăți semnificativ concentrarea și memoria, potrivit unui studiu al Universității din Reading. Participanții la studiu au băut câte un smoothie de afine, dimineața, înainte de a efectua testele de atenție. Până după-amiază, puterea de concetrare a fost cu 15 până la 20% mai mare decât a grupului de control. Flavonoizii din afine pot crește fluxul de sânge către creier și interacționează cu căile de semnal care sunt cruciale pentru supraviețuirea și creșterea celulelor.
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-