Hrană pentru creier: Uleiul de măsline, protectorul memoriei

roberta_sorge_uobapnn_k7w_unsplash_1_49263500

Creierul are nevoie de anumiți nutrienți pentru a funcționa corect. Cele mai bune alimente pentru sănătatea creierului tind sunt bogate în antioxidanți, flavanoizi, anumite vitamine, vitaminele B și grăsimi...

Uleiul de măsline extravirgin este un element nutritiv atunci când este consumat crud (adică nu este încălzit pe aragaz sau în cuptor). Uleiul de măsline brut conține antioxidanți puternici și acizi grași care s-au dovedit benefici pentru sănătatea creierului.

Potrivit unui studiu din 2017, consumul de ulei de măsline extravirgin protejează memoria și capacitatea de învățare, reducând în același timp formarea plăcilor beta-amiloide și a circuitelor neurofibrilare din creier, care sunt markerii principali ai bolii Alzheimer.


Deoarece creierul este alcătuit în principal din grăsimi, consumul de acizi grași  poate avea efecte protectoare majore împotriva îmbătrânirii creierului. Uleiul de măsline conține un tip specific de grăsime mononesaturată numită acid oleic, care reprezintă 73% din ulei. De asemenea, s-a descoperit că acidul oleic are beneficii pentru creier. 

Google News icon  Urmărește-ne și pe Google News - abonează‑te!

Articole similare
300x250
300x250