Leguma care poate provoca grave probleme de sănătate. Se foloseşte la otrava de şoareci

Cunoscută drept leguma vedetă a momentului, varza kale nu este atât de sănătoasă precum pare. Prezintă niveluri periculoase de metale grele.
Deși este vestită pentru nutrienţii ei, precum calciu, magneziu, potasiu, vitamina K, vitamina C, fier și diverse substanţe fitochimice sănătoase, dar şi datorită antioxidanţilor.
Varza Kale conţine substanţe care îţi pot pune în pericol sănătatea
Varza Kale, alături de broccoli, conopidă, varză şi ale legume verzi, acţionează ca un acumulator de metale grele, cum ar fi taliu şi cesiu. Mai mult, ele pot conţine urme de nichel, plumb, cadmiu, aluminiu și arsenic.
Solul - principala cauză
Toate aceste legume sunt pline de metale care afectează sănătatea oamenilor din cauza solului. Odată ce cresc în pământ, aceste alimente adună tot ce găsesc în sol şi în apa din sol.
Taliu din varza kale se foloseşte la otrava de şoareci
Nivelul de taliu, ingredient folosit la otrava de şoareci, este extrem de ridicat la persoanele care consumă varza kale zilnic. De exemplu o persoană de sex feminin, vegetariană,prezenta 0,7 părţi per miligram, adică de şapte ori mai mult taliu decât limita maximă admisă.
Combinate, metalele din varza kale pot fi fatale!
Persoanele care se află sub tratament pentru subțierea sângelui ar trebui să evite varza kale, dar și alte legume bogate în vitamina K.
Nutriționistul Rob Hobson susține că varza kale provoacă și probleme digestive, precum dureri de stomac sau balonare. Chris Cashin, dietetician, a subliniat că varza kale poate fi greu tolerată de stomac, dacă nu este gătită. În plus, conținutul ridicat de potasiu, 450 mg/100g face că această legumă să prezinte un grad de risc pentru pacienții cu afecțiuni ale inimii sau rinichilor, sau chiar și pentru persoanele care nu știu că suferă de astfel de afecțiuni.
Potasiul este foarte bun pentru sistemul muscular și nervos, însă în cantități prea mari poate deveni periculos pentru sănătate, putând cauza bătăi neregulate ale inimii și chiar oprirea acesteia, în special la pacienții cu afecțiuni renale, a precizat Cashin.
-
Alexandru Rogobete, anunț important despre analizele medicale12.10.2025, 14:01
-
Otrava pe care o conțin rujurile. Ce trebuie să știi12.10.2025, 12:29
-
-
Donald Trump, din nou la spital12.10.2025, 09:57
-
Superalimente pe care trebuie să le mănânci în fiecare zi. Mâncăruri esențiale pentru energie și vitalitate
Ceasul spune că ai făcut 10.000 de pași? Nu e chiar așa! 5 lucruri pe care NU le-ai știut despre smartwatch-ul tău
Fructele care ard grăsimea la menopauză și reduc pofta de dulce
Ce alimente ultraprocesate pot fi bune pentru sănătate
Dieta antiinflamatoare: alimentele care reduc riscul de boli inflamatorii. Rolul dietei în controlul inflamației din corp
Pierderea în greutate nu este întotdeauna sănătoasă. Studiul care arată riscurile pentru unii pacienți
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.
De ce este chefirul atât de sănătos. Beneficiile acestui superaliment și cum să alegi cel mai sănătos chefir
Această combinație de alimente îți topește grăsimea de pe burtă
Sucurile verzi: detox real sau doar marketing?
Impactul consumului de zahăr asupra sănătății mintale. Cât de ușor se formează dependența de zahăr și de ce nu este doar o problemă alimentară
Bea apă caldă dimineața și vezi ce se întâmplă. 3 efecte imediate la care nu te așteptai
Băuturi care stimulează tranzitul intestinal. Au efecte laxative
Ce să mănânci când ai gastrită? 7 alimente care îți salvează stomacul
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.