Leguma care poate provoca grave probleme de sănătate. Se foloseşte la otrava de şoareci

Cunoscută drept leguma vedetă a momentului, varza kale nu este atât de sănătoasă precum pare. Prezintă niveluri periculoase de metale grele.
Deși este vestită pentru nutrienţii ei, precum calciu, magneziu, potasiu, vitamina K, vitamina C, fier și diverse substanţe fitochimice sănătoase, dar şi datorită antioxidanţilor.
Varza Kale conţine substanţe care îţi pot pune în pericol sănătatea
Varza Kale, alături de broccoli, conopidă, varză şi ale legume verzi, acţionează ca un acumulator de metale grele, cum ar fi taliu şi cesiu. Mai mult, ele pot conţine urme de nichel, plumb, cadmiu, aluminiu și arsenic.
Solul - principala cauză
Toate aceste legume sunt pline de metale care afectează sănătatea oamenilor din cauza solului. Odată ce cresc în pământ, aceste alimente adună tot ce găsesc în sol şi în apa din sol.
Taliu din varza kale se foloseşte la otrava de şoareci
Nivelul de taliu, ingredient folosit la otrava de şoareci, este extrem de ridicat la persoanele care consumă varza kale zilnic. De exemplu o persoană de sex feminin, vegetariană,prezenta 0,7 părţi per miligram, adică de şapte ori mai mult taliu decât limita maximă admisă.
Combinate, metalele din varza kale pot fi fatale!
Persoanele care se află sub tratament pentru subțierea sângelui ar trebui să evite varza kale, dar și alte legume bogate în vitamina K.
Nutriționistul Rob Hobson susține că varza kale provoacă și probleme digestive, precum dureri de stomac sau balonare. Chris Cashin, dietetician, a subliniat că varza kale poate fi greu tolerată de stomac, dacă nu este gătită. În plus, conținutul ridicat de potasiu, 450 mg/100g face că această legumă să prezinte un grad de risc pentru pacienții cu afecțiuni ale inimii sau rinichilor, sau chiar și pentru persoanele care nu știu că suferă de astfel de afecțiuni.
Potasiul este foarte bun pentru sistemul muscular și nervos, însă în cantități prea mari poate deveni periculos pentru sănătate, putând cauza bătăi neregulate ale inimii și chiar oprirea acesteia, în special la pacienții cu afecțiuni renale, a precizat Cashin.
-
-
-
-
-
Menopauza crește riscul de boli cardiovasculare26.08.2025, 20:56
Alimentele care îți cresc imunitatea. Te țin departe de răceli și alte boli
Alimentele care îți sprijină apărarea naturală a organismului. Ce rol joacă alimentele în stimularea sistemului imunitar.
Ce se întâmplă dacă bei cafea înainte să ieși afară, în frig
De ce să nu bei cafea dacă ieși în frig. Cum influențează corpul și sănătatea.
Pierderea în greutate nu este întotdeauna sănătoasă. Studiul care arată riscurile pentru unii pacienți
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.
Băuturile îndulcite: o cauză majoră a bolilor cronice. Impact global asupra sănătății publice
Legumele care îți curăță ficatul de toxine. Fac minuni pentru ficatul tău. Detoxifiere naturală și eficientă
Ce băuturi trebuie să eviți pe caniculă. Uite cu ce le înlocuiești. Adevărul despre apă
Alimente care funcționează ca injecțiile pentru slăbit. Ce recomandă un expert în nutriție
Substanța din corp care provoacă cheaguri de sânge. Uite singurul FRUCT care o ține sub control. NU-l mănânci prea des
Ce să mănânci pentru a-ți îmbunătăți sănătatea digestivă după 50 de ani. Alimentele care îți protejează stomacul și flora intestinală
Diferențele între grăsimile sănătoase și cele nesănătoase în dietă. Ce tipuri de grăsimi pot contribui la prevenirea bolilor de inimă
Gătești cu acest ulei? Hrănește una dintre ele mai agresive forme de cancer
Ce să mănânci când ai gastrită? 7 alimente care îți salvează stomacul
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.
Detox cu supă de oase: dietă minune sau minciună virală?
Supa de oase promite detoxifiere, piele perfectă și articulații sănătoase, dar ce spune știința? Este un "elixir" sau doar o modă virală?
Fructele de vară care țin glicemia sub control
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.