Vinul roșu, interzis în infecția cu Candida

Specialiștii susțin că drojdia candida provoacă infecții caracterizate prin oboseală, durere, creștere în greutate și probleme digestive. O dietă corectă, care exclude vinul roșu și alte alimente, ar...
Milioane de microorganisme trăiesc în corpul nostru și ne ajută să digerăm alimentele, să prevenim bolile și să absorbim nutrienți importanți. Unele dintre aceste microorganisme, precum specia de drojdie Candida albicans, pot fi dăunătoare sănătății, notează Livestrong.
Persoanele afectate de Candida trebuie să evite consumul de zahăr și vinul
Alimentele care conțin zahăr, mucegai, aditivi sau conservanți trebuie eliminate din dietă pentru a preveni creșterea drojdiei. Alimentele acceptabile pentru dieta candida includ legume fără amidon, produse din cereale integrale, proteine slabe și iaurt. De asemenea, aceștia trebuie să elimine vinul roșu pentru a preveni o recidivă a „sindromului candida”.
Procesul de fermentare al strugurilor transformă zaharurile din struguri în alcool. Drojdia adăugată la struguri promovează acest proces de fermentare. Ca urmare a fermentației, vinul conține câteva zaharuri și o cantitate relativ mare de alcool. Aceste molecule pot afecta sindromul candida, motiv pentru care dieta candida interzice vinul roșu.
Potrivit lui Lawrence Wilson, consultant în nutriție, alimentele fermentate precum vinul alimentează candida. După o fază dietetică mai strictă în care nu puteți mânca fructe, legume bogate în carbohidrați sau alte alimente cu zahăr, puteți reintroduce vin în dieta dvs. Site-ul Dietei Candida recomandă consumul de cantități mici de vin pentru a determina efectul alcoolului asupra simptomelor sindromului candida.
-
-
-
Cuișoarele: un remediu natural pentru durere și inflamație27.08.2025, 22:25
-
-
Brânza care îți îmbunătățește memoria. Compusul din această brânză e secretul unui creier sănătos
De ce mâncăm junk food după o noapte nedormită? Legătura directă dintre somn, foame și metabolism
Sucurile verzi: detox real sau doar marketing?
Ceasul spune că ai făcut 10.000 de pași? Nu e chiar așa! 5 lucruri pe care NU le-ai știut despre smartwatch-ul tău
Substanța din corp care provoacă cheaguri de sânge. Uite singurul FRUCT care o ține sub control. NU-l mănânci prea des
Acest medicament vechi prelungește viața. Medicii sunt uimiți de rezultate. Adio dietă!
Legumele care îți curăță ficatul de toxine. Fac minuni pentru ficatul tău. Detoxifiere naturală și eficientă
Antioxidanții explicați în termeni simpli. De ce sunt esențiali în lupta împotriva radicalilor liberi
Dieta antiinflamatoare: alimentele care reduc riscul de boli inflamatorii. Rolul dietei în controlul inflamației din corp
Slăbești de două ori mai mult cu alimente minim procesate
3 motive să nu mănânci mult seara. De ce mâncatul târziu poate fi dăunător
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă
Ce se întâmplă dacă NU mănânci fast food 7 zile. Efectele sunt bruște și reale
A mâncat un castravete întreg și internetul a explodat. Iată ce s-a întâmplat în corpul lui! Video VIRAL pe TikTok
Dieta pentru colonoscopie: ce să mănânci 3 zile înainte, în ziua procedurii și după. Evită aceste greșeli dacă vrei să nu ai dureri
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
Detox cu supă de oase: dietă minune sau minciună virală?
Supa de oase promite detoxifiere, piele perfectă și articulații sănătoase, dar ce spune știința? Este un "elixir" sau doar o modă virală?
Băuturile îndulcite: o cauză majoră a bolilor cronice. Impact global asupra sănătății publice
Ce se întâmplă dacă mănânci cozonac imediat după o masă copioasă
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.