3 rețete delicioase și creative de PIZZA

Ți-e poftă de o pizza delicioasă, care nu necesită prea mult timp de preparare? Încearcă aceste trei rețete creative de pizza, care te vor cuceri pe loc!
1. Pizza Margherita cu conopidă
Ingrediente:
1 conopidă mare (curățată)
1 ou mare, ușor bătut
1 albuș de ou mare, ușor bătut
1/3 cană parmezan ras
1/4 linguriță oregano uscat
1/2 linguriță sare grosieră kosher
mozzarella proaspătă, feliată sau ruptă în bucăți
frunze de busuioc, pentru garnitură
fulgi de ardei roșu
IMod de preparare:
Încălzește cuptorul la 425 °. Pune conopida într-un robot de bucătărie până când este măcinată fin.
Într-un castron mediu, amestecă bine conopida cu oul, albușul, parmezanul, oregano și sarea.
Transferă amestecul pe o foaie de copt și întinde-l bine (să aibă formă circulară).
Bagă la cuptor aproximativ 25 de minute. Acoperă cu sos și mozzarella. Continuă să coci pizza până când brânza este topită, încă 10 până la 12 minute. Acoperă cu busuioc și presară fulgi de ardei roșu.
2. Mini Pizza Portobello
Ai chef de o pizza mai sănătoasă fără făină rafinată (sau gluten)? Optează pentru ciupercile cârnoase Portobello.
Ingrediente:
8 ciuperci portobello
1 lingură ulei de masline
1 linguriță sare grosieră kosher
1/2 linguriță piper negru
1 cană sos de roșii
1/2 cană de mozzarella mărunțită, parmezan ras sau ricotta
Garnituri opționale: broccoli fiert, cârnați fierți de curcan sau roșii cherry înjumătățite
Mod de preparare:
Încălzește cuptorul la 400 °. Așază capacele de ciuperci pe o foaie de copt. Stropește-le cu ulei și condimentează cu sare și piper. Coace-le timp de 5 minute.
Scurge ciupercile de apă pe o farfurie căptușită cu un prosop de hârtie. Pune-le din nou pe foaia de copt. Pune aproximativ 2 lingurițe de sos în fiecare capac de ciuperci și acoperă cu 1-2 lingurițe de brânză și toppinguri preferate. Coace până când brânza se topește, 8 până la 10 minute. Adaugă garnituri după preferințe.
3. Pizza de porumb cu ricotta și bacon
Ingrediente:
1 pachet de drojdie uscată
2 1/2 căni de făină albă
1/4 cană ulei de măsline extravirgin
2 lingurițe lapte
1/4 linguriță sare cușer
1 1/2 căni de făină de porumb măcinată
4 benzi de slănină, tăiate în pătrate
4 căței de usturoi, tăiați subțire
sare de mare și piper negru măcinat, după gust
1 cană de ricotta
1/2 cană parmezan ras
1 linguriță fulgi de ardei roșu
Mod de preparare:
Într-un castron mare (încălzit cu apă fierbinte și șters), combină drojdia cu 1/2 cană de apă caldă. Amestecă cu o lingură de lemn până se dizolvă. Pune 1 cană de făină și amestecă. Acoperă cu folie de plastic și pune castronul într-un loc cald, până la dublarea dimensiunii, aproximativ 1 oră.
Adaugă ulei, lapte, sare kosher și 1 cană de apă caldă. Cu mixerul electric la minimum, adaugă încet făina albă și de porumb și amestecă până obții un aluat moale. Apoi frământă aluatul cu mâinile 15 minute.
Formează aluatul ca o minge. Acoperă vasul cu folie de plastic și lasă-l să crească într-un loc cald până când aluatul și-a dublat dimensiunea, de la 1 la 1 1/2 ore. Împarte aluatul în 4 bile, rezervând 2 pentru utilizare ulterioară.
Între timp, așază slănina într-o tigaie și gătește la foc mediu, până când slănina începe să se rumenească, 8 până la 10 minute. Scurge surplusul de ulei pe o farfurie căptușită cu un prosop de hârtie. În aceeași tigaie adaugă cățeii de usturoi. Gătește-i până devin aurii, 2-3 minute.
Preîncălzește cuptorul la 450 °. Cu mâinile, întinde o minge de aluat într-un disc. Folosind un sucitor, formează un cerc. Transferă coca pe o foaie de copt tapetată cu făină de porumb. Repetă procedura cu altă minge. Întinde ricotta deasupra, apoi presară parmezan și slănina. Coace pizza până se rumenește (aproximativ 15 minute). Presară sare de mare și fulgi de ardei roșu înainte de servire.
-
-
-
-
Menopauza crește riscul de boli cardiovasculare26.08.2025, 20:56
-
Insula Iubirii și provocările relațiilor. Rolul ispitelor în cupluri26.08.2025, 20:26
Cum să faci prăjituri fără zahăr dar la fel de delicioase. Trucul pe care puțini îl știu
Ce sunt striațiile albe de pe pieptul de pui. Cum alegi carnea de calitate
Murături fără conservanți: rețeta simplă de făcut acasă. Ai nevoie de 5 ingrediente banale
Câte zile poți mânca din ouăle fierte de Paște. Medicul Doru Negru: Niciodată nu țin mai mult de atât. Ouăle fierte tari sunt indigeste
Medicul Doru Negru ne-a dezvăluit câte zile e recomandat să consumăm din ouăle fierte de Paște.
Cum să ții țânțarii la distanță. Trucuri care sigur funcționează
Cele 4 trucuri care țin țânțarii departe de tine și de casa ta.
Ovăzul, desființat de medic: Unde ne-am stricat? Micul dejun era cu brânză, ouă și slănină
Medicul nutriționist desființează micul dejun cu ovăz. "Ovăzul nu este pentru oricine".
Nu mai arunca bananele înnegrite. 4 lucruri simple și rapide pe care le poți face. Nu te așteptai la asta
Chai Latte: ce este și de ce ar trebui să îl bei în fiecare dimineață, conform studiilor medicale
Ingredientul care întărește murăturile. Sofia Vicoveanca: Este nelipsit! Îi dă culoare și dulceață
Băutura care curăță organele. E minune pentru ficat și digestie. Un pahar e sănătate pură
Cel mai puternic medicament pentru creier. E natural! Creierul tău ruginește fără el
Supa de pui: remediul tradițional al bunicilor pentru răceală. Cum ajută sistemul imunitar
Probiotice și prebiotice explicate simplu: de ce ai nevoie de ambele?
Cafeaua cu lapte: remediu minune pentru inflamații. Ce se întâmplă atunci când o bei
Orezul brun conține mai mult arsenic decât cel alb! De ce specialiștii spun să NU renunți la el?
Rețeta de smoothie care te dezumflă după masa de Paște. Iți dă energie rapid și reglează tranzitul intestinal
Rețetă de smoothie sănătos după masa de Paște.
Murăturile, iaurtul și chefirul: cum îți transformă imunitatea în câteva zile
Alimentele fermentate sunt "super-eroii" care îți întăresc imunitatea și te feresc de virusuri.
Cel mai bun aliment pentru balonare. Este mai puternic decât ananasul
Deși mulți spun că ananasul este un bun aliment anti-balonare, nu este cel mai puternic aliment cu acest efect magic.
Smoothie cald pentru imunitate. Rețeta simplă pe care o vei iubi
Scapă de mirosul de ceapă de pe mâini. 3 trucuri pe care trebuie să le încerci
Cum faci să dispară mirosul de ceapă de pe mâini. Iată câteva trucuri și sfaturi practice.
Pate vegetal din ciuperci, rețeta gata în 15 minute
Secretul pateului vegetal. Ingredientul cheie care îl face delicios. Rețeta e gata în 15 minute.
Nu mai arunca mărarul și pătrunjelul. Cum să le păstrezi verzi și proaspete săptămâni întregi
Metoda secretă pentru a menține mărarul și pătrunjelul proaspete săptămâni întregi.