Cum să ții țânțarii la distanță. Trucuri care sigur funcționează
Cele 4 trucuri care țin țânțarii departe de tine și de casa ta.
Medicul nutriționist Mihaela Bilic a vorbit despre alimentul care nu trebuie să ne lipsească din meniu.
Cum este post, iar ”dezlegarea la pește” este un motiv în plus să ne uităm și spre acest aliment, nutriționistul Mihaela Bilic ne sfătuiește să nu îl ratăm din meniul nostru. ”Nicio masă fără pește”, a scris medicul pe contul său de socializare.
”În teorie știm cu toții ce înseamnă să mâncăm sănătos. Practica ne omoară. Când vine vorba de pește, suntem departe de recomandările nutriționiștilor. Peștele ar trebui să fie prezent în meniu la fel de des ca și carnea. Adică măcar de 2 ori/săptămână!
De ce nu-l consumăm frecvent? Pentru că e greu/complicat de gătit. Problema e rezolvată când ai o oală care gătește pentru tine. Cook4me știe să facă pește rapid și fără miros. Și nu doar pește, există peste 150 de rețete integrate în aparat și multe altele în aplicație. Haideți să mâncăm sănătos”, ne transmite medicul nutriționist.
În dieta nordică sunt incluse fructele de pădure, peștele, legumele rădăcinoase și uleiul de rapiță. Studiile arată, de asemenea, că dieta nordică reduce riscul de boli cardiovasculare, diabet de tip 2 și de deces, potrivit sursei Medical News Today.
Cercetarea nutrițională se confruntă adesea cu provocări din cauza lipsei de măsuri obiective, deoarece studiile se bazează de obicei pe instrumente subiective, cum ar fi chestionarele de consum alimentar. Utilizarea biomarkerilor în schimb poate permite cercetătorilor să măsoare cu mai multă precizie efectele alimentației asupra sănătății.
În studiul de față, cercetătorii din Scandinavia au evaluat efectele metabolice ale DNS asupra metabolismului glucozei, a profilurilor lipidice din sânge și a markerilor inflamatori, utilizând date dintr-un studiu de control randomizat din 2013
Atunci când au examinat metaboliții din sângele și urina participanților, aceștia au descoperit o legătură între o aderență mai strânsă la dietă și mai multe beneficii în ceea ce privește inflamația de grad scăzut și profilurile lipidice, precum și indicatorii metabolismului glucozei.
”Analiza inițială a comparat participanții din grupa de intervenție [cu] cei din grupa de control”, a declarat Christina C. Dahm, Ph.D., profesor asociat în cadrul Departamentului de Sănătate Publică de la Universitatea Aarhus din Danemarca, într-un interviu acordat Medical News Today. (Citește mai departe AICI).
Vezi și: Vitamina D și Omega-3 SCAD riscul de boli autoimune
Cele 4 trucuri care țin țânțarii departe de tine și de casa ta.
Lămâie în lapte - de ce să pui lămâie în lapte. Beneficii surprinzătoare și cum să folosești această combinație.
Ți-au ieșit iar cartofii moi, lipicioși sau făcuți doar pe margini? Ține-i 10 minute în apă cu gheață și vezi diferența!
Acest aliment sănătos reduce riscul apariției demenței. De altfel, previne și alte boli asociate cu îmbătrânirea.
Conform unui nou studiu surprinzător, consumul de fructe uscate este legat de reducerea riscului de diabet de tip 2.
Acesta este secretul japonezilor pentru longevitate. Alimentul care îți prelungește viața.
Ce se întâmplă în corp atunci când mănânci ardei copți. Detaliul pe care trebuie să-l știi înainte să mai consumi ardei copți.
Clătite cu banane și nuci: rețetă. Un desert rapid pentru weekendurile de iarnă. Trebuie să-l încerci.
De ce cafeaua nu este întotdeauna cea mai bună alegere dimineața? Iată băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua.
Alimente accesibile care îți pot îmbunătăți sănătatea creierului. Cele 9 opțiuni eficiente sub 10 lei.
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.